گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه غیر انتفاعی جابربنحیان رشت در سال ۸۴ با سرمایه گذاری شخصی به نام نجفی از طریق کنکور سراسری اقدام به پذیرش دانشجو در شهر رشت كرد.
اين دانشگاه عليرغم داشتن اساتيدي مجرب با كمبود فضاي آموزشي مواجه است و داراي 2 شعبه در چهار راه گلسار و شعبه اصلي در خيابان سعدی رشت می باشد.
به گفته محمدحسن فوادیان، رئیس فعلی موسسه جابربن حیان، این دانشگاه با هفت عضو هیئت علمی که همگی از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران هستند و با دارا بودن دو هزار دانشجو، قدیمیترین موسسه دانشگاهی غیرانتفاعی در گیلان است.
مدتهاست از این دانشگاه قدیمی خبرهای بدی به گوش میرسد و دانشجویان دانشگاه شاهد دعواها و کشمکشهای مسئولان، سرمایه گذاران و هیأت امنای این دانشگاه هستند.
حدود سه ترم تحصیلی گذشته این دانشگاه هیچ دانشجویی جذب نکرده و دانشجویان مشغول به تحصیل نیز در خصوص ثبت نام، اخذ گواهینامه و مدارک خود با مشکلات زیادی مواجه شدند.
یکی از دانشجویان این دانشگاه در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: این دانشگاه وضعیت مشخصی ندارد و مکانش مناسب دانشجو نیست.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون مشخص نیست که چه کسی رئیس این دانشگاه است، گفت: هر چند وقت یکبار یک نفر به عنوان رئیس و یا سرپرست معرفی میشود. در حال حاضر دانشجویان در حال تحصیل دانشگاه، از وضعیت دانشگاه اصلا راضی نیستند.
وی گفت: نزدیک به سه ترم است این دانشگاه دانشجوی جدیدی نپذیرفته است.
خاطرنشان می شود، ۱۱ شهریور سال گذشته مراسم تودیع درویش زاده، ریاست قبلی و معارفه محمد حسن فؤادیان، ریاست جدید مؤسسه آموزش عالی جابر بن حیان رشت با ضرب و شتم شدید مسئول سابق حراست دانشگاه در دانشگاه گیلان مواجه شد.
ماجرا از این قرار است که طبق نامه احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان و رئیس هیئت نظارت آموزش عالی استان گیلان به دانشگاه جابربن حیان، این مراسم تودیع و معارفه قرار بود ساعت ۲عصر دوشنبه، ۱۰ شهریور ۹۳ برگزار شود که با نهایت ناباوری، هیئت مؤسس و ریاست جدید دانشگاه و خبرنگاران، با درب بسته و ممنوعیت ورود به داخل دانشگاه مواجه شدند.
در پی این اتفاق و حمایت مسئول سابق حراست دانشگاه جابربن حیان از خبرنگاران، افراد داخل دانشگاه به ضرب و شتم وی در ملا عام پرداختند، به طوری که وی بوسیله اورژانش راهی بیمارستان شد.
احمدی دستجردی، نماینده وزیر علوم در مؤسسات غیر دولتی که از حضورش جهت شرکت در مراسم تودیع و معارفه جلوگیری شد، ضمن ابراز تعجب از این مسئله اظهار کرد: با این جسارت و رفتار زشت برخورد می شود و ما درصدد برخورد کاملا قانونی با عاملان آن هستیم.
وی افزود: عاملان این تعرض در هر سطح و مقامی که باشند شناسایی می شوند و با آن ها برخورد خواهد شد.
نماینده وزیر علوم در مؤسسات غیر دولتی با تأکید بر اینکه مسئولان ذیربط نیز در این قضیه شناسایی خواهند شد، گفت: هیچ کس این اتفاق را نمی پسندد و این مایه تأسف ماست.
احمدی دستجردی با کم سابقه خواندن این پیشامد و غیر سیاسی دانستن آن، به خبرنگاران اعلام کرد: در این مؤسسه سرپرست جدید معرفی شده است و تردید نداشته باشید که اخذ هزینه شهریه از دانشجویان و واریز آن به حساب شخصی «س.ن» ویا هر فرد دیگری بررسی می شود و مبلغ پرداخته شده از سوی دانشجویان محفوظ است.
وی با ابراز تأسف از برخورد نامناسب با خبرنگاران و مسئول سابق حراست دانشگاه جابربن حیان عنوان کرد: رئیس هیئت نظارت استان کتبا به دانشگاه جابربن حیان اعلام کرده بود که مراسم تودیع و معارفه امروز برگزار شود و کسانی که از ورود افراد به دانشگاه جلو گیری می کنند این حق را ندارند.
همچنین بعد از ایجاد اخلال در برگزاری این مراسم، محمدحسن فوادیان در یک نشست خبری، با اشاره به مسائل اخیر این موسسه و اقدامات انجام شده، گفت: اتفاقاتی که صورت گرفته سبب شده وضعیت دانشگاه وضعیت خاصی باشد و ما برای رفع مشکلات دانشجویان اقدام میکنیم، اگر حرکت و کاری بدون نظر سرپرست منصوب باشد، غیر قانونی است.
فوادیان با بیان اینکه اصطلاح زد و بند که در برخی سایتها در مورد موسسه جابر بکار برده شد، درمورد اتفاقاتی است که در گذشته بدون نظر هیئتهای موسس و امنا افتاده است، تصریح کرد: فردی در یکی از رسانهها ادعای مالکیت موسسه را کرده است و توافقی بین رئیس سابق موسسه و وی صورت گرفته که پشتوانه تصویبی هیئت موسس و هیئت امنا را ندارد.
وی با تصریح بر اینکه در این توافق تمام اختیارات ارکان موسسه به این فرد تعلق گرفته بود، افزود: اعضای هیئت موسس، اعضای هیئت علمی را پیشنهاد میکنند، اختیارات هیئت امنا غیر قابل تفویض به غیر است و رئیس قبلی موسسه، اختیارات خود را به شخص دیگری سپرده بود.
رئیس موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی جابربن حیان رشت با تاکید بر اینکه رئیس هیئت موسس هیچ فعالیتی درمورد مسائل مالی موسسه نمیتواند داشته باشد، گفت: واریز هزینه شهریه به حساب سعید نجفی که طبق نامه وزارت علوم اختیاری در مورد این موسسه ندارد و هدایت دانشجویان به این کار از سوی کارمندان و مدیرمالی موسسه، تخلف است و مطابق قانون تخلفات اداری وزارت علوم از طریق مراجع قانونی مورد برخورد قرار میگیرد و موسسه اقدامات قانونی برای برگشتن پول دانشجویان انجام داده است.
فوادیان با درخواست از دانشجویان در مورد اقدام قانونی برای احقاق حقوق خود افزود: هر تصمیمی که وزارت علوم در مورد موسسه جابربن حیان مقرر کرده است باید اجرا شود.
وی با تقدیر از رئیس دانشگاه گیلان و دفتر نظارت بر دانشگاههای گیلان برای همراهی و همکاری برای حل این مشکلات، گفت: فعالیت آموزشی در موسسه جابربن حیان جریان دارد.
این در حالیست که به گفته یکی از دانشجویان نجفی، رئیس اسبق دانشگاه اخیرا با کمک فردی به نام زارعی، وکیل دادگستری موفق شده است که ریاست این دانشگاه را در سال تحصیلی جدید ۹۵-۹۴ بر عهده بگیرد.
این دانشجو افزود: نجفی آمادگی خود را برای برگزاری کلاس ها و ثبت دانشجویان اعلام کرده است و در صدد است برای سال تحصیلی جدید دانشجوی جدید پذیرش کند.
یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه نیز درگیری و مشکلات این دانشگاه را مشکلات مالی عنوان کرده و گفت: دانشگاه جابربن حیان با توجه به اقدامات پیش آمده وضعیت خاصی پیدا کرده است. مشکلات توسط بیانیه و نامه سرگشاده توسط خود دانشجویان به گوش مسئولین استانی و کشوری رسیده است و اقدامات زیادی برای رفع مشکلات دانشجویان انجام شده؛ اما مشکل این دانشگاه به کلی رفع نشده است.
وی گفت: در طول دو سال گذشته دانشجویان ورودی های جدید برای ثبت نام، اخذ گواهینامه و مدارک خود با مشکلات زیادی مواجه شدند؛ اما با پیگیری بعضی از مسئولین، تنها عده ای از دانشجویان فارغ التحصیل توانستند مدارک خود را سال گذشته دریافت کنند.
خاطرنشان می شود، «خبرگزاری دانشجو» آمادگی خود را جهت انعکاس صحبتهای مسئولان دانشگاه برای حل مشکلات اعلام می کند.