به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، این نهاد بین المللی در گزارشی که با عنوان 'قتل عام عربستان سعودی در یمن' بر روی وب سایت خود منتشر کرد، درباره وخامت اوضاع انسانی در یمن از زمان آغاز تجاوز عربستان به این کشور در ششم فروردین سال جاری هشدار داد و یادآور شد که 80 درصد جمعیت این کشور فقیر عربی نیازمند کمک های فوری هستند.
دوناتلا روورا، عضو ارشد این موسسه در گزارش خود اضافه کرد که حملات هوایی عربستان عمدتا غیرنظامیان را در یمن هدف قرار داده است و صدها نفر در حالی که خواب یا سرگرم کارهای روزانه خود بودند در این حملات کشته شدند و عده زیادی هم در پناهگاه ها هدف این حملات قرار گرفته و قتل عام شدند.
عفو بین الملل تصریح کرد که آمریکا هم در این میان با تامین سلاح و مهمات عربستان در این قتل عام شریک است.
بر اساس این گزارش، بمب های عربستان غالبا بر مناطق غیرنظامی ریخته می شود و به اوضاع اسف بار انسانی در یمن دامن می زنند. نویسنده در ادامه با اشاره به یکی از مشاهدات خود درباره یکی از اهداف حملات عربستان که محل سکونت خانواده ای فقیر از جمله چند کودک بود نوشت: با وجود آن که هیچ گونه نشانه ای دال بر نظامی بودن این مکان وجود نداشت اما آن جا هم با بمب های MK80 ساخت آمریکا هدف قرار گرفت.
وی همچنین تاکید می کند که این تنها نمونه بمب آمریکایی بکار رفته برای کشتار غیرنظامیان یمنی نیست. در یکی دیگر از حملات مسجدی هدف قرار گرفت که نمازگزاران در حال نیایش و مناجات با خدا بودند. یکی از دو بمبی که این مسجد را هدف قرار داد منفجر نشده بود، به همین دلیل به راحتی می شد نوع MK82 و آمریکایی بودن آن را مشاهده کرد.
عفو بین الملل افزود: پنج ماه از آغاز این حملات می گذرد و غیرنظامیان بی گناه هرروزه قتل عام می شوند و همین مساله نگرانی درباره بی توجهی به جان غیرنظامیان و اصول اولیه قوانین بشری بین المللی را افزایش می دهد. حملات عربستان با علم کامل به این که غیرنظامیان هدف قرار می گیرند، انجام می شود و همین مصداق جنایت جنگی است.
در ادامه این گزارش آمده است: هرچند آمریکا رسما جزء ائتلاف عربستان نیست اما با تامین سوخت بمب افکن ها و ارائه اطلاعات به این حملات هوایی کمک می کند. به همین دلیل آمریکا نیز در قتل غیرنظامیان در نتیجه این حملات غیرقانونی، شریک است. واشنگتن همچنین یکی از تامین کنندگان تجهیزات نظامی عربستان و دیگر اعضای این ائتلاف است. صرف نظر از این که این سلاح ها قبل یا بعد از آغاز حمله هوایی ائتلاف عربستان به یمن در اختیار آن ها قرار گرفته یا خیر، کشورهای تامین کننده مسوولیت دارند اطمینان حاصل کنند که این سلاح ها در نقض قوانین بین المللی استفاده نمی شوند.
نویسنده این گزارش بار دیگر با اشاره به خطر بمب های خوشه ای در بلند مدت یادآور شد: میراث مسموم سلاح های آمریکایی تا سالهای سال یمن را درگیر خواهد کرد.
بر اساس اعلام این نهاد بین المللی، کنوانسیونی بین المللی در سال 2008 استفاده از بمب های خوشه ای را ممنوع کرد، اما آمریکا در دهه 90 میلادی این بمب ها را به عربستان فروخته بود؛ بمب هایی که نمونه های آن در مزارع نزدیک صعده مشاهده شده است. هریک از این بمب های خوشه شامل حداکثر 200 بمب کوچک است که در منطقه ای وسیع پخش می شوند. بسیاری از این بمب ها معمولا عمل نمی کنند و به میراث مرگبار این جنگ برای سال های آینده تبدیل می شوند.
این گزارش با اشاره به اظهارات سخنگوی ائتلاف ضد یمن تحت سرکردگی عربستان، مبنی بر این که کل شهر صعده هدف نظامی شناخته می شود، آن را نقض قوانین بشری بین المللی دانست و تاکید کرد که قوانین بین المللی قطعا و به وضوح در صعده و روستاهای اطراف آن نقض شده است.
عربستان و هم پیمانانش به بهانه بازگرداندن دولت مستعفی یمن به قدرت، حملات هوایی و محاصره همه جانبه این کشور را آغاز کردند و طی این مدت جنایات فجیعی را علیه غیرنظامیان یمنی مرتکب شدند.