به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، حضرت آیتالله نوریهمدانی از مراجع عظام تقلید که به همت اين سازمان و به میزبانی نمایندگی ولی فقیه در آذربایجان و اداره مسلمانان قفقاز و با همکاری رایزنی ایران به باكو سفر کرده است، در نخستین روز حضور خود در باکو عصر ديروز دوشنبه 9 شهريور مرقد حکیمه خاتون (س) دخت گرامی امام موسی کاظم (ع) را زیارت و با نثار فاتحه به روح مطهر آن بانوی بزرگوار ادای احترام کرد.
ايشان با اقامه نماز تحیت در این بارگاه نورانی برای عزت اسلام و مسلین دعا کرده و رفع گرفتاریهای جهان اسلام را خواستار شد و در پایان این برنامه یک جلد کلامالله مجید نفیس، به تولیت این امامزاده اهدا كرد.
شیخالاسلام اللهشکور پاشازاده، ريیس اداره مسلمانان قفقاز نیز در این دیدار گزارشی از وضعیت احداث بنای جدید زیارتگاه حکیمه خاتون ارايه و اعلام کرد: کمونیستها در زمان استیلای خود، تمامی مساجد و زیارتگاههای جمهوری آذربایجان از جمله این مرقد مطهر را با خاک یکسان کرده بودند که بعد از استقلال آذربایجان از شوروی سابق، این بنای جدید احداث و در اختیار عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) قرار گرفت.
حضرت حکیمه خاتون (س) هنگامی که حکومت ستمگر عباسی عرصه را برای امامزادگان و منسوبین به آنها تنگ کرده بود، تصمیم به هجرت گرفت و از طریق بندر انزلی و با کشتی به باکو هجرت کرد. پس از رحلت وي، شاهان صفوی متولیانی برای حرم منصوب و احکامی برای آنها صادر كردند. در نهم سپتامبر 1934 به دستور استالین، حرم با دینامیت منفجر و از بین برده شد. حکومت کمونیسم برای این که اثری از حرم مطهر باقی نماند، جادهای آسفالته را بر روی حرم ساخت و در جلوی ستون وسط طاق، مجسمه استالین نصب شد. پس از فروپاشی کمونیسم، مجسمه استالین پایین کشیده شد و در سال 1994 حيدر علياف، ريیس جمهور وقت آذربايجان، دستور بازسازی حرم «بی بی هیبت» را صادر کرد.
بنا بر اعلام اين خبر، آیتالله نوریهمدانی همچنین عصر روز دوشنبه با حضور در مرقد شهدای باکو، به مقام شهیدان این کشور مسلمان ادای احترام کرد و با نثار فاتحهای یاد و خاطره شهدای این کشور اسلامی را گرامی داشت.
سپس آیتالله نوریهمدانی و هیأت همراه از مسجد تازه تأسيس «حیدر» در باکو نيز دیدن کردند. وي پس از اقامه نماز تحیت در باب اهمیت ساخت مسجد در اسلام مباحثی بيان و از بانیان احداث این مسجد باشکوه تشکر کرد.
حاج صابر حسنلی، متولی مسجد «حیدر» در این بازدید گزارشی از ویژگیهای این مسجد بزرگ و مراحل ساخت آن ارايه داد.
مسجد «حیدر» بزرگترین مسجد منطقه قفقاز است که با معماری اسلامی و در فضایی به وسعت 20 هکتار و در مدت دو سال احداث شده که ظرفیت پذیرش بیش از 5 هزار نمارگزار را دارد.
دیدار با روحانیون آذربایجان و ایرانیان مقیم باکو و بازدید از شهرهای تاریخی شاماخی و گنجه، از برنامههای آینده آیتالله نوریهمدانی در این سفر خواهد بود.
بنابر اين اعلام اين خبر، سفر آيتاللهالعظمي نوري همداني به باكو به منظور تعميق و توسعه روابط بين مسلمانان و درچارچوب ديپلماسي ديني توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برنامه ريزي شده است. ايشان پيش از اين در همين چارچوب به كشورهاي تانزانيا، كنيا و روسيه نيز سفر كرده بود.
ريیس سازمان نهضتالعلمای اندونزی:
پیشرفتهای ایران به دليل رهبری آیتالله خامنهای است
عقیل سراج، ريیس سازمان نهضتالعلمای اندونزی در دیدار روز گذشته (دوشنبه 9 شهريور) خود با سفیر و رایزن فرهنگی ایران در اين كشور، رهبری شایسته آیتالله خامنهای را دليل پیشرفتها و موفقیتهای ايران دانست.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در ابتداي این دیدار محمدی، سفير كشورمان در اندونزي، ضمن عرض تبریک به عقیل سراج به دليل انتخاب مجدد وي به ریاست سازمان نهضتالعلما در اندونزی در انتخابات اخیر، گفت: ایران در سه عرصه کلی بهداشتی و پزشکی، آموزشی و فرهنگی و همچنين اقتصادی، آماده همکاری با این سازمان است.
وي در ادامه به سفر اردیبهشت ماه دکتر روحانی به اندونزی اشاره و اظهار كرد: در سفر آقای ريیس جمهور به اندونزی، تهیه نقشه راه برای همکاریهای دو جانبه مورد تأکید قرار گرفت.
محمدی در ادامه ضمن تأکید بر گسترش فعالیتهای قرآنی با نهاد جمیعه القراء و الحفاظ نهضتالعلماء که رایزنی فرهنگی ايران از چندی قبل آن را آغاز كرده است، گفت: ایران آمادگی دارد در عرصههای مختلف قرآنی با این سازمان همکاری كند.
سفير كشورمان همچنین در ادامه سخنان خود گفت که در سمینار بینالمللی «اسلام رحمت للعالمین» همراه با نمایشگاه بینالمللی اقتصادی ـ فرهنگی که سازمان نهضتالعلما در مهرماه برگزار خواهد كرد، ایران حضور فعالي خواهد داشت و اساتید محترم ابرانی در سمینار شرکت خواهند كرد..
محمدی همکاری در زمینه مساجد و تبادل استاد دانشجو میان دانشگاهها و حوزههای دینی و همچنین تشکیل شورای علمای ایران و اندونزی را از زمینه همکاری میان طرفین برشمرد.
در ادامه اين ديدار عقیل سراج، گفت: آنچه امروز برای جهان اسلام مهم است؛ حفظ امت اسلام از اسلام رادیکالی و خشونتگراست.
وي افزود: در یکی از حوزههای علمیه اندونزی که با حمایت یکی از کشورهای عربی فعالیت میکند، سه نفر تروریست تربیت شد که عملیات بمبگذاری در سه مکان مهم اندونزی انجام دادهاند. در حال حاضر 800 نفر از اتباع اندونزیایی به داعش پیوستهاند که 30 نفر از آنان کشته شدند و عموم این افراد عربهای اندونزیایی هستند.
عقیل سراج سپس با استقبال از همکاری سازمان نهضتالعلما اندونزي با ایران گفت: ما برای تبادل استاد برای دانشگاهها و حوزههای وابسته به نهضتالعلما اعلام آمادگی میکنیم. همچنین در مرحله بعدی با تشکیل شورای علما متشکل از علمای اهل سنت و شیعه ایرانی و نیز اندونزیایی موافق هستیم چرا که در اندونزی نسبت به ایران اطلاعات چندانی وجود ندارد.
وي در ادامه با بيان اينكه معرفی ایران یکی از وظایف نهضتالعلما خواهد بود و مردم اندونزی علاقمند به راهکارهای تعاملگرا و میانهرو با ایران هستند، گفت: در خصوص همکاریهای اقتصادی و پزشکی نيز آماده همکاری هستيم و در این راستا شایسته است از یک پروژه کوچک شروع کنیم.
عقیل سراج در پايان سخنان خود با ابراز خوشحالی از موفقیتهای ایران، گفت: ما از تمامی مواضع ایران در عرصه بینالملل که باعث سربلندی این كشور شده است حمایت میکنیم و از توافق هستهای به دست آمده نیز خوشحالیم. یقین داريم كه این موفقیتها به دليل رهبری قاطع و شايسته آیتالله خامنهای است.
انتهاي پيام/
نمایشگاه آثار نقاشی هنرمند ايراني در صربستان گشایش یافت
نمایشگاه آثار سید حسن سلطانی، هنرمند نقاش كشورمان به همت رایزنی فرهنگی ايران در محل مرکز فرهنگی شهر نوی ساد افتتاح شد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در صربستان و با همکاری دانشگاه هنر تهران و سفارت ایران در بلگراد و همچنین با میزبانی خانه جوانان شهر نوی ساد (دومین شهر بزرگ صربستان)، نمایشگاه آثار نقاشی سید حسن سلطانی، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر، شامگاه دوشنبه 9 شهريور در محل مرکز فرهنگی شهر نوی ساد، گشايش يافت.
مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه با حضور سفیر و رایزن فرهنگی ایران در صربستان و جمعی از مقامات و مسئولین بلندپایه محلی و همچنین جمع زيادي از مردم علاقمند به فرهنگ و هنر ایرانی و در میان استقبال شماری از ایرانیان مقیم، برگزار شد.
در این آیین، ابتدا یوویتسا پتروویچ، مدیر خانه جوانان نوی ساد، ضمن تحسین آثار به نمایش گذاشته شده در اين نمايشگاه، همکاریهای فرهنگی و هنری ایران با استان مهم ویوودینا و به خصوص شهر نوی ساد را در سطحی عالی توصیف کرد و بر تعمیق دادن به اين روابط تأکید کرد.
در ادامه مجید فهیمپور، سفیر ایران در بلگراد در سخنانی از سيد حسن سلطانی، به عنوان نقاشی برجسته و دارای تجربه یاد کرد و گفت: برپایی اینگونه نمایشگاهها ضمن آشنایی مردم صربستان با توانمندیهای منحصر بفرد هنرمندان و فرهنگیان ایرانی، صمیمیت و محبت و آشنایی هرچه بیشتر آنها با علايق هنری ملتها را مهیا میسازد.
محمود شالویی، رایزن فرهنگی كشورمان در صربستان هم طی سخنانی آثار سيد حسن سلطانی را دارای قوت هنری و حاوی پیامهای انسانی با ریشههای ذوقی و دربرگیرنده سبک و سیاق هنری که تلفیقی از سنت و مدرنیته است، برشمرد و نمایش این آثار را فرصتی مغتنم برای مردم علاقمند منطقه به منظور شناخت هرچه بیشتر از تولیدات هنری در مشرقزمین عنوان کرد.
سپس سيد حسن سلطانی، استاد و عضو هیأت علمی دانشگاه هنر تهران هم که در گشایش نمایشگاه آثار نقاشی خود حضور داشت، گفت: به نظر میرسد که مشترکات فرهنگی زیادی بین نوی ساد و بسیاری از شهرهای ایران وجود دارد و شایسته است که زمینه همکاریهای گستردهتر و نیز مقدمات خواهرخواندگی بین این شهر فرهنگی با یکی از شهرهای ایران از طرف مسئولین محترم دو کشور مورد پیگیری واقع شود.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد كه آثارش که برگرفته از طبیعت هستی و با زبان نمادین خاصی که متأثر از هنرهای تصویری ایران هستند، مورد توجه و بهربرداری بازدیدکنندگان قرار گیرد.
آخرین سخنران این آیین، الکساندر پتروویچ، ريیس کابینه دولت محلی شهر نوی ساد بود که با اظهار خرسندی از آثار به نمایش گذاشته شده گفت: خوشبختانه روابط فرهنگی ما با کشور ایران رشد قابل ملاحظهای یافته و بررسیها نشان میدهد که اکنون پس از کشورهای روسیه و اسلونی، بالاترین حضور و همکاری در این منطقه برای ایران رقم میخورد و ما هم بهمین سبب با انگیزه بسیار به گسترش این روابط علاقمند هستيم.
بنا بر اعلام اين گزارش، در نمایشگاه آثار نقاشی سید حسن سلطانی 30 اثر به نمایش گذاشته شده است. همچنین این نمایشگاه به مدت یک هفته پذیرای بازدیدکنندگان و علاقمندان به هنر ایران خواهد بود.
انتهاي پيام/
ایران در پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تاجیکستان شركت مي كند
در پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تاجیکستان که در روزهاي 13 تا 15 شهریور در شهر دوشنبه برگزار می شود، ناشرانی از ایران و نزدیک به 20 کشور جهان شرکت می کنند.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با هماهنگی رایزنی فرهنگی ايران در تاجیکستان، انتشارات سوره مهر، مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و انتشارات الهدی در این نمایشگاه حضور خواهند یافت.
رایزنی فرهنگی كشورمان و پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی سفارت ایران در تاجيكستان نیز در غرفهای جداگانه آخرین کتابهای چاپ شده خود را در اين نمايشگاه به نمایش خواهند گذاشت.
از برنامههای جنبی این نمایشگاه برگزاری آيين رونمایی کتابهای تازه منتشر شده رایزنی و سفارت ايران در تاجيكستان، برگزاری نشست ادبی و دیدار شاعران و نویسندگان ایران با اهل ادب تاجیک در روزهای برگزاری نمایشگاه است.
انتهاي پيام/
نشان فرهنگی «شهریار» به شخصيتهاي فرهنگي نخجوان اعطا ميشود
شخصیتهاي برجسته دانشگاهي نخجوان همزمان با برگزاري جشنواره بينالمللي شهريار در تبريز، نشان فرهنگی «شهریار»، تندیس و لوح تقدیر دانشگاه تبریز را دريافت مي كنند.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، دانشگاه تبريز در روز 24 شهريور و در نخستین جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار به عیسی حبیببیلی، نماینده مجلس عالی نخجوان و معاون آکادمی علوم جمهوری آذربایجان و ابوالفضل قلییف، رییس انستیتو زبان، ادبیات و هنر آکادمی علوم نخجوان، دو شخصیت برجسته و شناختهشده نخجوان به ترتیب نشان فرهنگی شهریار و تندیس و لوح تقدیر نشان فرهنگی شهریار اعطا ميكند.
این دو شخصیت بر اساس فراخوان دانشگاه تبریز و معرفی و هماهنگی وابستگی فرهنگی ایران در نخجوان از سوی شورای ارزیابی جشنواره بینالمللی نشان فرهنگی شهریار دانشگاه تبریز انتخاب شدهاند.
افزون بر این برنامه، به مناسبت روز ملی شعر و ادب ـ سالگرد استاد سید محمدحسین شهریار ـ دو برنامه دیگر فرهنگی یعنی کنگره سالانه شهریار از سوی حوزه هنری آذربایجان شرقی در روزهاي 25 و 26شهریور و محفل شعری از سوی انجمن ادبی تبریز در روز 27 شهریور برگزار میشود.
دو شخصیت فرهنگی و ادبی نخجوان در برنامه محفل شعری بر اساس هماهنگی بهعملآمده از سوی وابستگی فرهنگی كشورمان در نخجوان و به دعوت رسمی ابوالفضل علیمحمدی، رییس انجمن ادبی تبریز شرکت خواهند كرد.
بنا بر اعلام اين خبر، در ماههای اخیر مناسبات و همکاریهای دوجانبه ایران و جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان، وارد دورهای جدید شده است.