به گزارش خبرنگار«خبر گزاری دانشجو» از شیراز، این روزها در کشور مسئولان حرف هایی بر زبان می آورند و رفتارهایی انجام می دهند که باعث می شود مشکلات و دغدغههای مردم دیده نشود و مشکلات اصلی جامعه به حاشیه برود.
در این روزها که مشکلات اقتصادی مردم نیازمند رسیدگی مسئولان است، حمله به شورای نگهبان و سیاست بازیهای انتخاباتی، مسئولان را از مشکلات مردم غافل کرده است.
در همین راستا به سراغ محمد صادق کوشکی، فارغ التحصیل دکتری اندیشه سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران (گروه مطالعات منطقه ای) رفته ایم و وی در اولین سئوال در مورد اظهارات دولت در مورد شورای نگهبان گفت: این حرکت رئیس جمهور دو دلیل دارد؛ اولین اینکه وی و مشاوران خود هر چند وقت یک بار با ایجاد بحرانی در جامعه با هدف ایجاد تنش سعی می کنند، مشکلات دولت را زیر چتر این بحران ها پنهان کنند و جامعه و رسانه های ارزشی به جای مطالبات این مشکلات از دولت درگیر شبهات ساخته شده شوند و از مشکلات غافل شوند.
کوشکی ادامه داد: دلیل دوم این است که دولت چشمداشت جدی به انتخابات مجلس دارد به همین دلیل با فشار آوردن به شورای نگهبان سعی می کنند تا برای کاندیداهای مورد قبول دولت را تایید صلاحیت بگیرند.
استاد دانشگاه تهران افزود: اولین زیان این کار برای خود رئیس جمهور است؛ چرا که کسی که خود با تایید صلاحیت شورای نگهبان به قدرت رسیده است، در واقع مبنای به قدرت رسیدن خود را زیر سئوال می برد واز مشروعیت آن کم می کند.
وی در مورد فعالیت هاشمی رفسنجانی برای انتخابات خبرگان رهبری گفت: اشخاصی مثل هاشمی رفسنجانی به دنبال مطرح شدن در جامعه و دیده شدن هستند؛بنابراین رسانه ها نباید زیاد روی شخص متمرکز شوند و این افراد را بزرگ جلوه دهند.
کوشکی به نقش سید حسن خمینی در انتخابات خبرگان اشاره کرد و افزود: جای تعجب دارد که افراد و تشکل هایی که ولایت و اندیشه امام(ره) را زیر سئوال میبردند و اعلام می کردند اندیشه امام(ره) را باید در موزه قرار داد، امروز چه شده است که طرفدار نوه امام(ره) شده اند و نوه امام را آینه امام می دانند.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: انتخابات خبرگان و ساحت خبرگان انقدر بالا و رفیع است که جای بازی سیاسی و سیاسی کاری نیست؛ عموما افرادی در آن وارد می شوند که از نظر شخصیتی و وقاهتی بارز و بالا هستند و مردم به آنها اعتماد کردند و ساحت آن آنقدر بالاست که با این بازی های سیاسی نمی توانند از این ساحت کم کنند.
در بخشی دیگر از این مصاحبه، وی در مورد توافق هسته ای ایران و کشور های غربی که چه تاثیری می تواند بر منطقه داشته باشد، گفت: توافق اصلا توافق مهمی نیست، آمریکا و برخی در داخل کشور می خواهد این پدیده را بزرگ جلوه دهند؛ اما در واقع اگر حتی پذیرفته شود، این توافق تاثیری بر منطقه ندارد و یک اتفاق عادی و معمولی است، افرادی فکر می کنند این توافق بر منطقه تاثیر دارد که آمریکا را کدخدا بدانند.
کوشکی اضافه کرد: ما قبل از توافق طرح های خود را در منطقه داشتیم و برخلاف خواسته آمریکا حتی بعد از توافق هم توسعه می دهیم.
کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه تهران به بازگشایی سفارت انگلیس در ایران نیز اشاره کرد و بیان داشت: آمریکا به عنوان قدرت برتر جهانی این حق را برای خود قائل است که در امور داخلی تمام کشورها دخالت کند و این کار را از طریق سفارت خود در آن کشورها انجام می دهد و چون در ایران سفارتی ندارد، این مداخله را از طریق سفارت انگلیس انجام می دهد؛ اما انگلیس زیرکانه تر از آمریکا عمل می کند.
وی در پایان گفت: متاسفانه دولت فعلی راه بهبود مشکلات جامعه را ارتباط با غرب می دانند؛ اما در واقعه باید دید کشور هایی که امور خود را در اختیار غرب گذاشته اند ،امروزه به کجا رسیدند.