گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛یکی از ملزومات مردم سالاری دینی که با درایت امام خمینی (ره) و ایستادگی امام خامنه ای در جغرافیای سیاسی دنیا نهادینه شد، بحث چرخش و جابجایی قدرت است. مردم در این نوع مردم سالاری به شکل مستقیم و واقعی قدرت را جابجا می کنند و بر خلاف دموکراسی غربی در آزادی تمام و به دور جار و جنجال های تبلیغاتی قدرت را در بین گروه ها تقسیم می کنند.
همانطور که پیش بینی می شد که بعد از هر دوره 8 سال ذائقه مردم به شکل کامل تغییر می کند، درخرداد 92 در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب حسن روحانی به عنوان لیدر گفتمانی که در تضاد کامل گفتمان دولت دهم و نهم بود به وقوع پیوست و دولت یازدهم با شعار همگرایی با دنیا و اعتدال برنده انتخابات شد.
دولت یازدهم از همان روزها با همت بالا وارد حوزه سیاست خارجی و گفت و گوهای هسته ای شد و توانست با ثبات اقتصادی و آرامش سیاسی در داخل مسئله گفت و گوهای هسته ای را به پایان برساند که از نکته های موفق این دولت بحساب می آید.
بررسی بیانات مقام معظم رهبری بعد از آغاز به کار دولت یازدهم و قرار گرفتن راهبرد همگرایی با دنیا در شاکله سیاست خارجی ما را با چند واقعیت ملموس روبرو می کند:
الف: روند بیانات و تذکرات رهبری بعد از دولت یازدهم به شکلی است که به راحتی می شود تندی و تلخی آن را مشاهده کرد و اینکه در برخی مواقع می شود عمق ناراحتی معظم له را لمس کرد و فرای توصیه و تذکر گله مندی ایشان را احساس کرد که درقضیه عدم عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی و عدم اعتنا و اهمیت به فضای مجازی این ناراحتی قابل ادراک است.
ب: مسئله نگرانی شدید امام خامنه ای در مقوله فرهنگ امری است که در هر فرصتی و در هردیداری به نحوی ایشان ایراد می کنند که مسئله رخنه فرهنگی تذکر جدی در راستای نگرانی ایشان بود و یا برای اولین بار عدم حضور ایشان در نمایشگاه کتاب در دولت یازدهم و تذکر های پیدا و نهان ایشان به وزیر محترم فرهنگ مبین این نگرانی است که خود این مسئله سرفصل مجزا و مبسوطی است.
ج: مسئله نفوذ دشمن: پس از توافق هسته ای که هنوز به طور مشخص سرنوشت آن معلوم نشده است مسئله نفوذ دشمن به کلیدواژه های مکرر و نگرانی امام خامنه ای مبدل گشته اند. پس از توافق هسته ای که برخی از آن فتح الفتوح قلمداد کردند غربی ها در مسابقه ساختگی برای حضور در ایران راهی فرودگاه ها شدند.
اما در همین اثنی که خیلی از آن دوره پرتاب و رونق اقتصادی یاد می کردند مقام معظم رهبری با لحنی انقلابی با یادآوری ارزش های اول انقلاب از جمله آرمان نابودی اسرائیل و شیطان بزرگ بودن آمریکا وتکرار نگرانی از نفوذ غربی ها سعی در برگردان سیاست خارجی بر مدار انقلابی تلاش می کنند.
د: جوان مومن انقلابی با روحیات انقلابی گری: با جستجوی در بیانات امام خامنه ای متوجه می شویم جوان انقلابی و حضور جوان با روحیات انقلابی در جریانات کشور به ویزه در مقوله فرهنگ و دانشگاه ها از کلیدواژه های است که پس از ظهور دولت یازدهم وارد ادبیات رهبری شده است.
حال باید پرسید علت تاکید مقام معظم رهبری بر جوان مومن انقلابی و تاکید بر روحیه انقلابی گری چیست؟ چه نگرانی سبب شده است که معظم له با این ادبیات محکم و مکرر از روحیه انقلابی گری و در صحنه حمایت می کند؟ علت امیدواری و تکیه رهبری بر این جوان مومن انقلابی که به فرموده ایشان در لحظات خطر و نیاز انقلاب پادررکاب انقلاب است چیست؟
امام خامنه ای از جوان مومن انقلابی و تربیت چنین نسلی که هنجار غالب آن دینی است به مثابه یک افتخار برای انقلاب می داند و می فرمایند:" این همه تلاش دارد میشود برای اینکه این جوان را منحرف کنند، [اما] این جوان متدین باقی میمانَد؛ نمازخوان است، به نماز اهمیت میدهد، نمازِ شب میخواند، نافله میخواند، در مراسم مهم دینی شرکت میکند، پای انقلاب میایستد، شعارهای از دل برآمده میدهد؛ اینها چیزهای مهمی است. نسل امروزِ انقلاب، به نظر ما یکی از افتخارات بزرگ است. این یک واقعیتی است، باید این را دید"
جوان مومن و انقلابی فرصتی برای تحقق ارزشهای انقلاب اسلامی است، جوانی که با وجود هجمه های بالای که علیه آن توسط منجلاب های چون ماهواره، اینترنت و شبکه های اجتماعی صورت می گیرد ولی همچنان 22 بهمن، اربعین حسینی و سایر مناسبت ها عاشقانه علم انقلاب اسلامی را بر دوش می گیرد.
اینکه بی شک آینده انقلاب اسلامی و تحقق آرمان های بزرگ انقلاب بر گُرده این مدیران نسل های آینده است که به این منظور این جوان باید تقویت و تعزیت شود.
متاسفانه شاهد هستیم به بهانه های مختلف این جوان مومن و انقلابی از جریان ها به بهانه های واهی طرد می شود و مورد استفاده قرار نمی گیرد و از عناصر نامطمئن بهره گیری می شود که این حرکت انقلاب را کند و زمین گیر می کند. که کاهش رشد عملی و کند شدن سرعت آن را می توان با این تغییر ذائقه توجیه و متناظر دانست.
جوان مومن انقلابی به بهانه اعتدال و به دلیل سردادن شعارهای انقلابی که برخواسته از روح پاک و نهاد عاشق آرمان ها است منزوی می شود و دست قلم به دستان فاسد و سست عنصر تخریب و تضعیف می شود.
این در جریان دانشگاه ها با وجود تصریح صریح امام خامنه ای بر عدم فشار بر تشکیلات مومن و انقلابی حادتر است و دانشجوی مومن و انقلابی مورد تاخت و تاز مدیران اعتدالی به بهانه داشتن روحیه بسیجی و انقلابی قرار می گیرد.
شعار اعتدال که همچو شعار سایر دولت ها چون صحیح و با مرزبندی و چارچوب مند تعریف و تبیین شد هیچگاه نتوانست اعتدالی به معنای وسط را ببار آورد و این بی بند وباری گفتمانی سبب گشته که شاهد باشیم بنام اعتدال جوان مومن با روحیه انقلابی گری توسط شارلاتان های مطبوعاتی به نام افراطی و افراطی خواهی قلمداد شوند.
این آسیبی جدی است که باید نگران آن بود اگر انقلاب اسلامی از روحیه انقلابی و نهضتی به سازمان جمهوری اسلامی مبدل گردد باید با بسیاری از آرمان ها ی خود که ماهیت انقلاب 57 هستند برای همیشه خداحافظی کنیم.
البته تذکر این نکته خالی از لطف نیست که روحیه انقلابی گری ممزوج و توأمان است با نیت خالص و الهی، آرامش و طمأنینه، قانون گرایی و عقلانیت و هر حرکتی بدون داشتن این ویژگی ها در حیطه انقلابی گری تعریف نمی شود.
جناج فرهنگی مومن باید با توکل بر خدا و خودجوشانه به وسط میدان بیاید و منتظر مسئولان نباشد و تا زمانی که در کار فرهنگی از دولت ناامیدی صورت نگیرد، کارفرهنگی متقن و موثر صورت نمی پذیرد و باید این جریان هوشیار بود که در دام سیاست بازان بزک کرده که در هرشکل و قیافه ای نمایان می شوند نیافتند.
هر چند در این جناح هم گلایه مندی بسیاری وجود دارد از جمله وادادگی برخی عناصر و احساس خستگی، جزیره ای عمل کردن، عدم نوآوری و برنامه برای تحرک داشتن و عدم اعتماد به همدیگر ولی در ره لیلی که بس خطرهاست اول قدم آن است که مجنون باشی!! شرط اول انقلابی بودن و انقلابی ماندن استقامت و ایستادگی و اعتقاد راسخ به راه است فاستقم کما امرت.
علی احمدی فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.