به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بازسازي، بهسازي و مرمت 84 هزار مدرسه؛ اين اتفاق حاصل تلاش يك ميليون و 800 هزار دانش آموز بسيجي است كه در بستر طرح هجرت محقق شده است. طرح هجرت هر ساله با همكاري بسيج سازندگي و وزارت آموزش و پرورش در ايام تعطيلات و فراغت تابستاني دانش آموزان برگزار مي شود. هر سال بسيج سازندگي دانش آموزان داوطلب را سازماندهي و سازمان نوسازي هم مدارس نيازمند مرمت را معرفي مي كند و بدين ترتيب كار شروع مي شود.
در طرح هجرت امر بازسازي، بهسازي و مرمت به گونه اي است كه كاملا با توانايي دانش آموزان انطباق دارد، رنگ آميزي مدارس، مرمت ديوارها و نيمكت ها شايع ترين كار در طرح هجرت است. از يك سو دانش آموزان اوقات فراغتشان را غني مي كنند و خانواده ها با خيال راحت فرزاندانشان را به بسيج و آموزش و پرورش مي سپارند و از سوي ديگر مدارس كشور با كمترين هزينه ممكن بهسازي و مرمت مي شود تا همه چيز براي آغاز يك سال تحصيلي با نشاط در مهرماه فراهم شود.
اينجا خوش مي گذرد
دبيرستان دخترانه عاشورا واقع در شهرك قدس شهريار يكي از مدارسي است كه مشمول طرح هجرت شده. در اينجا 30 دانش آموز پسر با هدايت آقاي حسين بشارتي كه خود فرهنگي و ناظم يك مدرسه پسرانه است، مشغول مرمت، رنگ آميزي و نقاشي نماي بيروني مدرسه و كلاس های درس هستند.
آقاي بشارتي در تشريح فعاليت دانش آموزان بسيجي مي گويد: "اين ششمين سال حضور من در طرح هجرت است، كار نقاشي و طراحي روي ديوار را دوست دارم و هر سال همراه بچه ها مي آيم. بچه ها هر روز ساعت 8 صبح در مدرسه حاضر مي شوند، تا ساعت 10 كار مي كنند، ميان وعده مي خورند، فوتبال بازي مي كنند و در كلاس اخلاق حاضر مي شوند و دوباره كار شروع مي شود. اين بيستمين روز كار است و تا پايان برنامه 25 كلاس درس رنگ آميزي مي شود. بچه ها در اينجا فضاي جالب و صميمي را تجربه و دوستان جديدي پيدا مي كنند. خانواده ها هم با ما تماس مي گيرند و از كيفيت كار فرزندانشان مي پرسند. از همه مهمتر اينكه بچه ها يك حرفه را ياد مي گيرند و حتي مي توانند درآمد داشته باشند. آن دانش آموزي كه مي بينيد در حال راهنمايي سايرين است، در همين طرح هجرت نقاشي را ياد گرفت و حالا از اين طريق امرار معاش مي كند."
طبقه دوم مدرسه عاشورا، بتونه كاري شده و يك دست رنگ خورده. بچه ها حالا قرار است دست دوم را بزنند، همگي كار را جدي گرفته اند و مرتبا بر سر كيفيت رنگ آميزي شان كري مي خوانند و سعي مي كنند عقب نمانند، بازار شوخي هاي دانش آموزي هم گرم است. اميررضا كه دانش آموزان كلاس ششم است، درباره علت شركتش در اين طرح مي گويد: "بعد از ظهرها به كلاس زبان و باشگاه مي روم اما صبح ها كاري براي انجام دادن نداشتم، رفيقم كه عضو بسيج بود پيشنهاد كرد بياييم به اين مدرسه براي نقاشي و با بچه محل ها دسته جمعي آمديم. اينجا خوش مي گذرد و وقتم جلوي تلويزيون تلف نمي شود."
از طرح هجرت تا اقتصاد مقاومتي
هنرستان دخترانه كار و دانش قدس يكي ديگر از مدارسي است كه طرح هجرت در آن اجرا مي شود با اين تفاوت كه با ابتكار مدير مدرسه و بسيج دانش آموزي علاوه بر رنگ آميزي و بهسازي فضاي مدرسه، يك طرح درآمدزا نيز براي دانش آموزان رشته خياطي تعريف شده است.
صفورا تجللي، مسئول بسيج دانشجويي شهرك قدس درباره اين طرح مي گويد: "مدارس دخترانه هر سال لباس فرم دانش آموزانشان را به كارگاه هاي خياطي سفارش مي دهند. امسال تصميم گرفتيم تا با مدارس دخترانه منطقه وارد مذاكره شويم و آن ها را قانع كنيم كه لباس هاي فرم شان را به اين هنرستان سفارش بدهند. با ثبت نامي كه انجام شد، 25 دانش آموز سال سوم رشته خياطي براي حضور در اين طرح اعلام آمادگي كردند و كار از اول تيرماه شروع شد. قيمت هر لباس فرم با كيفيت پايين تر و طراحي معمولي تر در حال حاضر 80 هزار تومان است اما ما هر لباس فرم را با جنس و طراحي زيباتر فقط 50 هزار تومان مي فروشيم كه كمك خوبي به خانواده ها در آغاز سال تحصيلي است. اين طرح در واقع هم آموزش كارآفريني براي دانش آموزان است و هم براي آن ها درآمدزاست و عوايد آن بين دانش آموزان توزيع مي شود. تا پايان طرح 700 لباس فرم تولید مي كنيم."
منصوره دستي مدير هنرستان قدس نيز خاطرنشان مي كند: "بچه ها در اين طرح با الفباي كارآفريني آشنا مي شوند و پس از گرفتن ديپلم خياطي راحت تر از ديگران وارد بازار كار مي شوند. از ساعت 8 تا 12 صبح هر روز در مدرسه حاضر مي شوند و ضمن پر كردن مطلوب اوقات فراغتشان، درآمد هم كسب مي كنند. اين طرح مي تواند در همه هنرستان هاي كار و دانش و در همه رشته ها اجرا شود، هم خيال خانواده ها درباره اوقات فراغت فرزندانشان راحت مي شود، هم بچه ها به فضاي حرفه اي كار نزديك تر مي شوند."