به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، توسعه مشاغل خانگي از جمله موفق ترين سياست ها براي رفع بيكاري، به ويژه در ميان بانوان است. مشاغل خانگي در افزايش توليد ملي و اشتغالزايي حتي در كشورهاي توسعه يافته نيز نقش عمده اي ايفا كرده اند. در گذشته اي نه چندان دور مشاغل خانگي در ميان بانوان ايراني به صورت طبيعي رواج داشت، قاليبافي و صنايع دستي را مي توان عالي ترين صورت مشاغل خانگي در ميان زنان ايراني ناميد، زنان ايراني سينه به سينه هنر دست را به فرزندانشان منتقل مي كردند و از رهگذر فروش محصولاتشان باري از دوش معيشت خانواده بر مي داشتند. اما گسترش فرهنگ شهرنشيني و زوال فرهنگ كار و تلاش، تضعيف مشاغل خانگي سنتي را در ميان زنان ايراني به دنبال داشت و ميل به پشت ميز نشيني و چشم دوختن به دست دولت جايگزين آن شد.
خانم زهرا داود آبادي از جمله فعالان موفق اقتصادي استان اراك است كه از طريق آموزش قاليبافي براي تعداد زيادي از بانوان اشتغالزايي كرده است. او در حاشيه آموزش قاليبافي مزرعه پرورش شترمرغ نيز راه اندازي كرده است.
زهرا داود آبادي درباره نحوه آموزش قاليبافي به خانم هاي اراكي، به خبرنگار بسيج سازندگي مي گويد: "هنر قاليبافي را از مادرم آموختم و بعد ها با حضور در كلاس هاي قاليبافي فني و حرفه اي مهارتم را تكميل كردم. قاليبافي را دوست داشتم چون از معدود مشاغل زنانه اي است كه علاوه بر درآمد زايي، وظايف خانه داري و همسرداري خانم ها را دچار مشكل نمي كند. تقريبا ۴ سال پيش بود كه با حمايت همسرم يك كارگاه قاليبافي تاسيس كردم."
وي مي افزايد: "هنرجويان از دوحالت خارج نيستند، يك دسته از آن ها فقط براي سرگرمي و دسته ديگر براي درآمدزايي آموزش قاليبافي مي بينند، در اين صورت بين يك هفته تا يك ماه آموزش مي بينند. هر كدام از هنرجويان پس از يك ماه آموزش مي توانند به درآمد زايي برسند. از محيط كارگاه فقط براي آموزش استفاده مي كنيم و شرايطي فراهم كرده ايم تا خانم ها كار بافندگي فرش را در خانه هايشان انجام دهند. با وام ۳۰ ميليون توماني كه از بسيج سازندگي دريافت كردم، حدود ۴۰ دار قالي به اضافه مصالح مورد نياز را خريداري كردم و به بافنده هايي كه دوره آموزشي شان تكميل شده بود تحويل دادم. فرش و تابلو فرش را به آن ها سفارش مي دهيم و به صورت تضميني خودمان از آن ها خريداري مي كنيم. حداقل درآمد بافنده هاي ما از ۵۰۰ هزار تومان در ماه شروع مي شود."
اين فعال اقتصادي ادامه مي دهد: "در حال حاضر ۸۰ بافنده را زير مجموعه خود داريم. هر سال حداقل ۵۰۰ تخته فرش و ۳۰ تابلو فرش توليد مي كنيم، برخي از محصولاتمان را هم به سليمانيه عراق و كشورهاي آسياي شرقي صادر مي كنيم. بازار فرش ۲-۳ سالي است كه افت كرده و با مشكل روبروست زيرا كار صادرات فرش موانع متعددي دارد. اگر موانع صادرات فرش رفع شود، اشتغال قابل توجهي در كشور ايجاد مي شود."
زهرا داود آبادي با اشاره به رونق قاليبافي در استان اراك، خاطرنشان مي كند: "در منطقه داود آباد و فرهان بر خلاف بسياري از نقاط كشور، قاليبافي رواج دارد و خانم ها بسيار مشتاق فراگيري آن هستند، در واقع مي توان گفت قاليبافي در اين منطقه كاملا احيا شده است، روزانه حداقل ۱۰ نفر با مراجعه به كارگاه خواستار آموزش مي شوند. متاسفانه بخش عمده اي از خانم ها حقوق بخور و نمير منشي گري و پشت ميز نشيني را بر كار توليد ترجيح مي دهند."
اين فعال اقتصادي در ادامه به تاسيس و اداره مزرعه پرورش شترمرغ اشاره مي كند و مي گويد: "گوشت شترمرغ ويژگي هاي زيادي دارد، به عنوان يك خانم كه آشپزي خوبي دارد، طعم گوشت شترمرغ را مطبوع و عالي مي دانم، گوشت شترمرغ شبيه گوشت گوسفند است با اين تفاوت كه چربي آن كاملا جداست و با گوشت آميخته نيست و به همين دليل براي بيماران قلبي توصيه مي شود. مزرعه پرورش شترمرغ را با استفاد از سود حاصل از فروش فرش ها و نيز وامي كه از بسيج سازندگي گرفتم راه اندازي كردم و در حال حاضر ۳ نفر اينجا به صورت ثابت مشغول به كار هستند. علاقه مردم به گوشت شترمرغ رو به افزايش است و سرمايه گذاري در توليد اين محصول توجيه اقتصادي دارد. در حال حاضر ۷۰ شتر مرغ دارم و از درآمد آن راضي هستم و فكر مي كنم به مرور بهتر مي شود."