به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر رضا ملک زاده روز جمعه در حاشیه اختتامیه شانزدهمین کنگره سالانه ملی و ششمین کنگره بی المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور در زنجان در گفت و گو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت برنامه های راهبردی متعددی در بخش های مختلف هدف گذاری کرده است، افزود: اساس تحقیقات این وزارتخانه بر مبنای پیشگیری قرار دارد.
وی یادآوری کرد: عمده تلاش وزارتخانه بر برنامه ریزی و ایجاد زیر ساخت های مهم اساسی برای انجام تحقیقات است که تحقق این مهم می تواند از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور جلوگیری و حتی زمینه برگشت ایرانیان خارج از کشور را فراهم کند.
* سهم بودجه تحقیقاتی کشور سه دهم درصد است
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه میزان بودجه در نظر گرفته شده برای کارهای تحقیقاتی را بسیار ناچیز عنوان کرد و گفت: هم اکنون سهم بودجه تحقیقاتی کشور سه دهم درصد است و این در حالی است که کمترین بودجه تحقیقاتی دنیا را شامل می شود که انتظار داریم این مقدار جهش زیادی داشته باشد.
به گفته وی افزایش بودجه در بخش تحقیقات به توسعه علم، فناوری و تحقیقات کشور منتهی می شود.
ملک زاده ابراز امیدواری کرد، این وزارتخانه افزایش بودجه های تحقیقاتی را از طریق سازمان برنامه و بودجه، مجلس شورای اسلامی و هیات دولت پیگیری کند.
* 30 درصد شرکت های دانش بنیان کشور به حوزه سلامت اختصاص دارد
این مسوول در ادامه با اشاره به اینکه در زمینه فناوری، حوزه سلامت از بخش های دیگر کشور جلوتر است، ادامه داد: حدود 30 درصد شرکت های دانش بنیان کشور به حوزه سلامت اختصاص دارد و علاوه بر آن بیشترین گردش مالی این شرکت ها در این بخش رخ می دهد.
وی یادآوری کرد: فرصت مهمی که در این بخش وجود دارد این است که این معاونت توانایی تولید داروهای گران قیمتی را که عرضه و خرید آن در کشور با مشکل مواجه است و یا قیمت های بالایی دارند که دسترسی بیماران را محدود می کند را دارد و این داروها در ایران به روش بیوسیملار (داروهای بیوتکنولوژیک مشابه داروهای سازندگان اولیه) تولید می شود و در این راه موفقیت های خوبی داشته ایم.
وی شمار شرکت های دانش بنیان در کشور را 1700شرکت اعلام کرد و افزود: 450 شرکت از این تعداد به حوزه سلامت اختصاص دارد.
ملک زاده بابیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی زنجان در آینده قرار است یکی از محورهای تولید داروهای جدید و نو ترکیب در کشور باشد، ابراز کرد: با تحقق این مهم و تولید این نوع داروها بخشی از نیازهای کشور با هزینه کمتر در ایران برطرف می شود.
وی با اشاره به اینکه تولید دارو پروسه طولانی را شامل می شود ابراز کرد: هم اکنون 10 اتاق تمیز مرکز (تولید پایلوت داروهای ویژه، اتاق تمیز clean room ) در دانشگاه های علوم پزشکی کشور وجود دارد که از این تعداد دو اتاق تمیز افتتاح شده و امیدواریم چهار اتاق دیگر در دهه فجر افتتاح شود و مابقی آنها نیز در سال آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد.
این مسوول در ارتباط با مشکلات تولید نانو داروها و مشکلات اخذ تسهیلات بانکی نیز خاطر نشان کرد: با رایزنی هایی که انجام شده است صندوق شکوفایی و نوآوری در این خصوص کمک خواهد کرد و پیشنهاد داده شده که شرکت های دانش بنیان پس از تشکیل، بخشی از سهام خود را به این صندق بدهند در این صورت امکان کمک وجود دارد.
وی همچنین برگزاری کنگره سالانه ملی و ششمین کنگره بین المللی پژوهشی را فرصت مناسب برای معرفی کارهای تحقیقاتی دانشجویان اعلام کرد و گفت: بخشی از اهداف این همایش آموزش و تربیت دانشجویان در مسیر فکر و کار تحقیقاتی است.
شانزدهمین کنگره سالانه ملی و ششمین کنگره بین المللی پژوهشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور که از شامگاه سه شنبه در زنجان آغاز به کار کرد با اعلام نفرات برتر در رشته های مختلف روز جمعه به کار خود پایان داد.