زینب مرادی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با بیان اینکه ۱۶ دانشجو دختر جهادگر از ۱۱ تا ۲۲ شهریورماه در هفت روستای زرآب، گوراب بالا، فرخ آباد، گوراب پایین، هفت کده و تختان مشغول به فعالیت هستند، گفت: این تعداد به چهار کارگروه بهداشت- درمان، آموزش، فرهنگی و رسانه تقسیم شده اند.
وی ادامه داد: شش پرستار و تکنسین بیهوشی علاوه بر برگزاری کلاس های آموزشی که در آن ها موضوعاتی مانند بهداشت دهان و دندان، تغذیه، تب مالت، سرطان، نظافت مواد غذایی، دیابت، فشار خون، خود آزمایی سرطان سینه، بهداشت دام، افسردگی پس از زایمان، نگه داری از سالمندان و غیره برای رده های سنی مختلف و گاه به صورت خانه به خانه به معاینه بیماران یا داوطلبانی که سلامتشان مختل شده است؛ می پردازند، ضمن اینکه اگر سلامت هرکدام از روستاییان در حد طبیعی نباشد به پزشک متخصص یا بیمارستان های استان ارجاء داده می شوند.
مسئول واحد خواهران اردو جهادی علوم پزشکی ایلام به وجود ضعف بینایی در اکثر مردم زرین آباد اشاره کرد و بیان داشت: بیشتر کودکان روستایی مورد تست بینایی سنجی قرار گرفته اند، یک کودک ده ساله نیز به سرعت به پزشک متخصص در شهر ارجا شد.
مردادی با تاکید بر حضور یک مهندس بهداشت محیط در میان تیم جهادگران علوم پزشکی ایلام، خاطرنشان کرد: پس از آزمایش و استفاده از دستگاه های ویژه، متوجه شدیم که کلرزنی آب این مناطق در حد صفر می باشد.
وی بیان داشت: با همت دو دانشجوی مامایی تعدادی بالغ بر ۲۰۰ نفر یا به عبارتی ۷۰ تا ۹۰ درصد از بانوان این هفت روستا معاینه شده اند و مورد غربالگری سرطان های شایع در بین زنان قرار گرفته اند، از ۱۱۸ نفر در گوراب و روستاهای اطراف آن، ۲۸ نفر در زرآب و ۴۰ نفر نیز در هفت کده تست پاپ اسمیر گرفته شد، برای بیشتر دختران جوان روستاهای نامبرده کلاس های آموزشی- بهداشتی برگزار کرده ایم و به آنان که دچار مشکل بودند دارو داده ایم.
مسئول واحد خواهران اردو جهادی علوم پزشکی ایلام به دلسوزی جهادگران برای مردم روستا اشاره کرد و افزود: تیم جهادی با وجود آنکه از نظر اداری موظف به گرفتن اتوبوس و انتقال دادن بانوان برای معاینه نیستند اما به دلیل عشق وافری که به خدمت به محرومین دارند بانوان روستاهای گوراب پایین و فرخ آباد را به خانه بهداشت گوراب بالا منتقل کردند.
مرادی گفت: به بیشتر زنان روستایی، قرص آهن، فولیک اسید و چند قلم داروی دیگر تقدیم شد.
وی با اشاره به کمبود بودجه و خالی بودن دست جهادگران تصریح کرد: از کمترین امکانات بهترین نتیجه را به دست آوردیم، همین که روستاییان راضی هستند ما نیز خوشنود هستیم.