آخرین اخبار:
کد خبر:۴۴۱۰۵۶
معاون توسعه روستایی رئیس جمهور خبر داد

۸۰۰ میلیون تومان وام برای اجرای طرح دولت در روستا

معاون توسعه روستایی رئیس جمهور گفت: هر نخبه فرهنگی در روستا که بتواند طرح دولت را اجرا کند دولت از ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان وام به وی خواهد داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ابوالفضل رضوی دقایقی پیش در جمع دانشجویان، نخبگان فرهنگی و فعالان کانون های فرهنگی مساجد روستاها و عشایر کشور در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان در چهارمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر گفت: 48 درصد کانون های فرهنگی و هنری در روستاهای کشور قرار دارد و این در حالی است که جمعیت روستایی ما در کشور 28 درصد می باشد.

 

وی ادامه داد: نکته قابل توجه قرار گرفتن 52 درصد کانون های فرهنگی و هنری در شهرها است و این در حالی است که شهرها دارای 72 درصد جمعیت کشور می باشند که معنی و مفهوم این آمار تنها این مهم را می رساند که روستاییان ما به توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی توجه بسیار زیادی دارند.

 

معاون توسعه روستایی رئیس جمهور به حضور بالای 90 درصد روستاییان در انتخابات های کشور اشاره کرد و بیان داشت: ما می خواهیم عملا ثابت کنیم نرخ مشارکت مردمی روستاییان و عشایر در انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری شوراهای اسلامی شهر و روستا و ... بالای 90 درصد است و این در حالی است که نرخ مشارکت مردم در شهرها در انتخابات بسیار کمتر از روستا است.

 

وی متذکر شد: معنای دیگر این حرف این است که روستاییان و عشایر برخلاف آنچه که گفته می شود هم مشارکت پذیرتر و هم متعهدتر از مردم شهرها می باشند.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه نظام برنامه ریزی کشور پس از پیروزی انقلاب نتوانست همگام با نظام سیاسی و اجتماعی تغییر و تحول پیدا کند خاطرنشان کرد: رشد نامتوازن نظام برنامه ریزی کشور موجب شده است نگاه توسعه شهری بر نگاه توسعه روستایی غالب شود و با این نگاه اشتباه برنامه ریزان کشور مشکلات فراوان فرهنگی و اجتماعی برای ایران اسلامی حاصل شده است.

 

رضوی بیان داشت: هنگامی که روستا را بررسی می کنیم متوجه می شویم روستا یک واحد تولیدی، فرهنگی، سکونتی و ... است اما متاسفانه در نظام برنامه ریزی کشور روستا محدود شده است به یک جمعیت بیست خانوار که تنها به عنوان یک واحد سکونتی معرفی می شود.

 

وی روستا را گهواره تمدن شهرها و زادگاه فرهنگ و تمدن دانست و گفت: اگر با این نگاه به روستا توجه کنیم آن گاه خواهیم توانست به مقابله با مشکلات مختلف در کشور فائق آئیم.

 

معاون توسعه روستایی رئیس جمهور با بیان اینکه اکثر علما و بزرگان دین و دانشگاه در کشور ما روستازاده هستند خاطرنشان کرد: شما به عنوان دانشجویان و نخبگان فرهنگی می توانید بررسی کنید و به این نکته برسید که اکثر علما اساتید دانشگاه و بزرگان دین و دانشگاه در کشور ما روستایی هستند.

 

رضوی روستانشینان را مظلوم و مغفول واقع شده در کشور دانست و گفت: باید آستین ها را بالا زد و با همان نگاه منحصر به فرد امام به توسعه پایدار روستایی دست پیدا کنیم.

 

وی گفت: هیچ کشوری در جهان توسعه یافته نیست مگر روستا آن کشور توسعه یافته باشد و بر این اساس ایران نیز توسعه پیدا نخواهد کرد مگر در ابتدا روستاهای کشور به توسعه یافتگی پایدار دست پیدا کنند.

 

رضوی به مشکلات حاشیه شهر مشهد مقدس اشاره کرد و افزود: سال گذشته در حرم مطهر امام رضا علیه السلام رئیس جمهور حل معضل حاشیه نشینان شهر مشهد را در دستور کار دولت قرار دادند اما امروز باید گفت مشکل حاشیه نشینی هیچ شهری در ایران حل نخواهد شد مگر اینکه در ابتدا مشکلات روستاییان حل گردیده و مانع از مهاجرت روستاییان به شهرها شوند.

 

معاون توسعه روستایی رئیس جمهور شصت درصد کارتن خواب های حاشیه شهر تهران را روستاییان دانست و گفت: این آمار باید ما را تکان دهد و به این فکر برساند که چرا یک روستایی که حاضر به قبول طرح تکمیل روستا نمی باشد به دلیل نبود امکانات حاضر است صدها کیلومتر از روستای خود دور شود و گرفتار شهر و مشکلات آن گردد.

 

وی با بیان اینکه امروز هر شش خانوار روستایی یک دانشجو در دل خود جای داده است گفت: شما نخبگان و دانشجویان فرهنگی باید برای حل مشکل روستای خود چاره ای بیندیشید.

 

رضوی خاطرنشان کرد: ما دارای یک حکومت نبوی هستیم و براین اساس به فرموده رسول الله (ص) بی نیازترین مردم آزادترین مردم است و ما نیز باید تلاش کنیم تا مردم روستا نسبت به امکانات خود بی نیاز شوند.

 

معاون توسعه روستایی رئیس جمهور با بیان اینکه هر نخبه فرهنگی و هر کسی که بتواند طرح دولت را در روستای خود اجرایی کند از مبلغ  500 میلیون تومان تا 800 میلیون تومان وام دریافت خواهد کرد گفت: دولت از 500 میلیون تومان تا 800 میلیون تومان وام به وی خواهد داد که این مبلغ با سود سه درصد و در کمتر از ده روز در اختیار اجرا کنندگان این طرح قرار خواهد گرفت.

 

وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید اعتماد به توان افزایی مردم دارد و توسعه پایدار زمانی اتفاق خواهد افتاد که مردم در این توسعه همانند حفظ انقلاب نقش و نظارت داشته باشند.

 

رضوی تصریح کرد: روستا تنها دارای محصولات کشاورزی نیست و صنایع دستی بسیار اصیلی دارد که اگر بتوانیم روستاهای خود را بهره مند کنیم بازارهای کشور را از صنایع دستی چینی خالی خواهیم کرد.

 

معاون توسعه روستایی رئیس جمهور به طرح دولت اشاره کرد و گفت: هر کس که بتواند به عنوان مثال 50 خانوار روستایی و عشایری را در کنار هم جمع کند و یک شرکت تعاونی و یا سهامی خاص تشکیل دهد اگر جهت تشکیل این شرکت نیاز به یک میلیارد تومان پول داشته باشد در صورت همراه کردن 50 خانواده هر خانواده هفت میلیون تومان کنار بگذارند و دولت 650 میلیون تومان باقی مانده را وام می دهد.

 

وی گفت: اگر بتوانید 100 خانواده را در کنار یکدیگر جمع آورید هر خانواده به طور متوسط سه میلیون تومان و دولت 700 میلیون باقی را وام می دهد.

 

رضوی بیان داشت: اگر در نهایت نخبگان و فعالان فرهنگی بتوانند 200 خانوار روستایی را جهت ایجاد شرکت سهامی خاص یا تعاونی در کنار هم گرد آورند هر خانواده به طور متوسط یک و نیم میلیون تومان و دولت 750 میلیون تومان باقیمانده را وام می دهد.

 

معاون توسعه روستایی رئیس جمهور با بیان اینکه این مبلغ برای روستاهای مرزی متمایز خواهد بود خاطرنشان کرد: در روستاهای مرزی در صورت تجمع 200 خانوده روستایی ما به ازای هر خانوده 9 میلیون تومان می دهیم و این در حالی است که سود بازپرداخت این وام برای روستاهای غیرمرزی سه درصد و برای روستاهای مرزی صفر درصد می باشد.

 

وی با بیان اینکه طرح های ارائه شده از سوی نخبگان دانشجویان فرهنگی با مشاوره میراث فرهنگی، وزارت صنعت و معدن و جهاد کشاورزی به صورت رایگان خواهد بود گفت: نخبگان فرهنگی و دانشجویان طرح های خود را ارائه دهند و از سوی دیگر نهادها و وزارت های دولتی به صورت رایگان مشاوره لازم را خواهند داد.

 

رضوی بیان داشت: طرح های ارائه شده به اداره کل روستا و شورای استان دارد داده خواهد شد و ظرف یک ماه بررسی در اختیار ماه قرار می گیرد که پس از قبول طرح طی دو هفته وام مورد نظر براساس تجمع و مشارکت 50 تا 200 خانوار در اختیار روستاییان قرار خواهد گرفت.

 

وی در پایان با بیان اینکه متاسفانه در برنامه پنجم توسعه نرخ رشد اقتصادی ما پایین بوده است گفت: از زمانی که مردم یارانه بگیر شدند و خانه نشینی را انتخاب کردند نرخ رشد اقتصادی کشور کاهش پیدا کرده است که باید با وحدت و در کنار یکدیگر بودند با بالا بردن امکانات روستایی مانع از کاهش نرخ رشد اقتصادی کشور شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۱
اینقد به خاتم الانبیا بده کارن که دیگه روشون نمیشه باش قرارداد ببندن باید برن از کف جامعه آدم بگیرن :)) البته خوبه ها، ولی وام دادنش بده، فی سبیل الله باس باشه
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار