کد خبر:۴۴۱۲۷۸
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد:

پروژه کلکسیون گیاهان دارویی و معطر توسط دانشگاه آزاد شهرکرد اجرا شد

رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد گفت: پروژه کلکسیون گیاهان دارویی و معطر برای نخستین بار در استان چهارمحال و بختیاری توسط دانشگاه آزاد شهرکرد اجرا شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالله قاسمی پیربلوطی،‌ رئیس دانشگاه آزاد چهارمحال و بختیاری گفت: نخستین کلکسیون گیاهان دارویی با تهیه و تولید بذر، نشاء و نهال توسط مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و دام‌پزشکی سنتی دانشگاه برای نخستین بار در استان چهارمحال و بختیاری در رحمتیه شهرکرد احداث شد، در این کلکسیون تعداد ۵۰ گونه گیاه دارویی و معطر بومی استان چهارمحال و بختیاری و گیاهان دارویی و ارزشمند صنعتی با سفارش شرکت‌های دارویی، مورد کشت و پرورش قرار گرفت.  

 

وی افزود: از گیاهان دارویی این کلکسیون می‌توان به اسفرزه کتانی، اسفرزه(بارهنگ نیزه ای)، بنگدانه، سنبله نقره ای، شاه اسپرم، آنغوزه، آویشن دنایی، بابا آدم، باریجه، برازمبل، بابونه اوره آ، بنفشه معطر، بالنگو، پنج انگشت، خلال دندان، موسیر، تره، توت روباه، مخلصه (بابونه کبیر)، خار مقدس، مریم نخودی، ختمی، همیشه بهار، مارچوبه، زرین گیاه، سداب، صابونی، عروسک پشت پرده، علف طلایی، غافث، فراسیون سفید، گاو زبان اروپائی، کاه مکی، کرچک، کاسنی، عدس الملک، گاو زبان افعی، گاو زبان ایرانی، گریندلیا، گزنه، گل ماهور، گلپر، دم شیر، رازیانه، وشا، روناس، ریحان، خون فام، زنیان، ناخنک و غیره اشاره کرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد چهارمحال و بختیاری بیان داشت: نتایج تحقیقات نشان داده است که خصوصیات اکولوژیک شهرکرد به دلیل ارتفاع بیش از ۲۱۰۰ متر از سطح دریا، اقلیم سرد و نیمه‌خشک، شرایط برای رشد، نمو و تولید باکیفیت گیاهان دارویی و معطر مطلوب می‌باشد.


قاسمی تصریح کرد: خصوصیات کمی و کیفی مواد موثره گیاهان دارویی و معطر تحت تأثیر عوامل وراثتی و محیطی قرار می‌گیرد که شرایط اکولوژیکی استان چهارمحال و بختیاری برای رشد و نمو گیاهان دارویی و معطر منحصر به فرد می‌باشد.


وی در ادامه هدف از اجرای این پروژه را بررسی سازگاری گیاهان دارویی و معطر بومی و انحصاری در شرایط آب و هوایی شهرکرد، اثر عوامل اکولوژیکی و شرایط اقلیمی شهرکرد بر خصوصیات کیفی و کمی ماده موثره دارویی، حفاظت گیاهان دارویی اندمیک در حال انقراض خارج از زیستگاه‌ها و ترویج و آموزش کشت و کار گیاهان دارویی در استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.


رئیس دانشگاه آزاد چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در این پروژه که با مشارکت ستاد گیاهان دارویی استان چهارمحال و بختیاری اجرا شده است، اعتباری بالغ بر ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ (پانصد میلیون ریال) هزینه شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار