به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نخستین روز از آیین ورودی نودانشجویان دانشگاه تهران امروز در سالن فردوسی دانشکده ادبیات این دانشگاه با حضور ریاست دانشگاه، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، جمعی از معاونین و دانشجویان قبول شده در دانشکده فنی مهندسی این دانشگاه کلید خورد.
محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران در این مراسم ضمن خیر مقدم گویی به دانشجویانی که در رشتههای فنی مهندسی این دانشگاه قبول شدهاند گفت: در گذشته نه چندان دور عوامل توسعه نیروی کار و سرمایههای زیرزمینی بود اما امروز آنچه نقش تعیین کننده دارد دانش است که توسعه پایدار را به دنبال خواهد داشت که طبعا دانشگاه که در داخل نام خود کلمه دانش به کار رفته است نقش موثری در این خصوص خواهد داشت.
نیلی در ادامه سخنان خود به بحث بین المللی شدن دانشگاه اشاره کرد و افزود: دانش محدود به یک محدوده جغرافیایی نیست و متعلق به همه عصرها و نسلها است چرا که همان طور که میدانید ترجمه لاتین دانشگاه به معنی جهانی شدن است.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید براینکه مفهوم بین المللی شدن امروز فراتر از گذشته رفته است تصریح کرد: به دلیل توسعه دانش و نیاز کشورها به یکدیگر و گرانتر شدن پژوهش در دانشگاهها شاخصهای توسعه امروز در دانشگاههای جهان معطوف به بین المللی شدن هست.
وی افزود: دانشگاهها نیز همانند هر نهاد دیگری با تحولات جهان همراهند اگر نسل اول دانشگاه را آموزش محور بدانیم و نسل دوم را دانش محور امروز حرف از دانشگاه کارآفرین است یعنی دانشگاه به سرنوشت دانشجوی خودش حتی بعد از فارغ التحصیلی نیز میاندیشد و این چنین است که دانشجو برای کسب و کار در جامعه پشتوانه قوی خواهد داشت.
نیلی عامل اصلی خلق ثروت را نوآوری دانست و خاطر نشان کرد: کشورهای مختلف جهان امروزه در امر توسعه به فکر تبدیل دانشگاههای خود به دانشگاههای کارآفرین هستند.
وی در خصوص وضعیت دانشگاه تهران از جنبههای مختلف گفت: دانشگاه تهران در تولید علم برترین جایگاه را در سطح کشور دارد و در سطح جهانی نیز از جمله بالاترین رتبههای تولید علمی محسوب میشود هم چنین حدود ۱۰ درصد تولید علمی ایران متعلق به این دانشگاه است در حالی که جمعیت دانشجویان آن فقط یک درصد جمعیت دانشجویی کل کشور محسوب میشوند.
رئیس دانشگاه تهران در جمع دانشجویان پذیرفته شده در رشتههای مهندسی این دانشگاه افزود: دانشگاه تهران بیشترین تعداد استاد تمام را در کشور دارد و این موقعیت جهانی و رشد شرایط دانشگاه تهران مسئولیت شما را بیشتر میکند خوب است این را بدانید که در حوزه بین الملل دانشگاه تهران بیشترین دانشجوی خارجی را دارد و حدود ۳۰ درصد مقالاتی که تولید و به چاپ میرسد با مشارکت محققین سایر کشورها بوده است که این از جمله ویژگیهای مثبت و خاص این دانشگاه محسوب میشود.
وی هم چنین در راستای سخنان خود عنوان کرد: طی این سالیان دانشگاه تهران بیشترین دورههای آموزشی و علمی را برای دانشجویان خود برگزار کرده است که در دوران پساتحریم و تحریمهایی که دشمنان ظالمانه علیه ایران تصویب میکردند رشد علمی متوقف نشد و ما امیدواریم بیشتر نیز بشود.
نیلی ضمن تاکید براینکه ما مرحله دانش محور را پشت سر گذاشتهایم تصریح کرد: باید وارد مرحله دانشگاه کارآفرین شویم که زیرساختها به طور نسبی برای ایجاد این دانشگاه تبدیل دانشگاه به چنین چیزی آماده است که یکی از این زیرساختها داشتن پارک علم و فناوری برای دانشگاه تهران است که زیرساخت قوی و مطمئنی برای نسل سوم محسوب میشود.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: علاوه بر این آزمایشگاههای بسیار پیشرفته و معتبر ایران در این دانشگاه و در دانشکدههای فنی آن وجود دارد تا جایی که حاصل آن ارائه راه حل برای مشکل سد گوتون بود.
وی در پایان سخنان خود گفت: به نظر من تا حد زیادی بسترها آماده است اما هیچگاه نباید راضی باشیم بلکه باید نگاهی رو به جلو همراه با رشد روز افزون در کارهای ما مشهود باشد و بدانیم که رقبای ما دانشگاههای برتر جهانی هستند تا رسیدن به شرایط مطلوب راه بسیار زیادی داریم.
نیلی خطاب به دانشجویان حاضر در این مراسم گفت: دستورالعمل جدی جمهوری اسلامی توسعه علم و فناوری است و این مسئولیت شما را بسیار خطیر میکند.