کد خبر:۴۴۳۱۷۶
مکارم در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو مطرح کرد

کسب و کارهای «استارتاپی»؛ پرسود، اما ریسک‌پذیر/ انداختن سنگ‌های خنده‌دار جلوی پای کارآفرینان

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نهامین پردازان آسیا گفت: به طور کلی حوزه کسب و کارهای استارتاپی مانند ما ریسک دارند؛ اما ریسکی پر برکت دارند و به طور کلی انسان‌های بدون ریسک محال است در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شرکت نهامین پردازان آسیا در سال 1384 با هدف توسعه تحقیق، پژوهش، آموزش و انجام پروژه‌های صنعتی با رویکرد تکنولوژیکی تأسیس شده است.

 

همکاری گسترده با مراکز تحقیقاتی و صنعتی در جهت ایجاد تحولی نو در ارائه مشاوره فنی، تخصصی و خدمات پژوهشی در زمینه‌های مختلف علوم، خاصه علم پردازش تصویر با رویکرد کاربردی از اساسی ترین برنامه‌های این شرکت است.

 

زمینه فعالیت این شرکت در حوزه‌های پژوهش، نرم افزار و فنی است و ایده محوری آن تولید سامانه تفسیر فیلم‌های رادیوگرافی جوش و بکارگیری پردازش تصویر در اندازه گیری‌های مختلف در علوم پایه و مهندسی می‌باشد.

 

با توجه به رسالت «خبرگزاری دانشجو» در معرفی افراد نخبه و فعال دانشگاهی و پیگیری نحوه فعالیت مراکز رشد دانشگاه‌ها بر آن شدیم تا با مصطفی مکارم، مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا دانشگاه فردوسی مشهد به بحث و گفت‌وگو بپردازیم.

 

مصطفی مکارم، مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا در گفت‌وگو با این خبرگزاری با اشاره به این‌که شرکت نهامین پردازان آسیا یکی از اولین شرکت‌های دانش بنیان مرکز رشد دانشگاه محسوب می‌شود، تصریح کرد: ایده محوری این شرکت تولید نرم افزارهای تخصصی با استفاده از تکنولوژی پردازش تصویر برای استفاده در اندازه گیری‌ها و کنترل کیفی در حوزه‌های مختلف صنعتی است.

 

وی ادامه داد: نخستین محصول ما «نرم افزار پردازشگر متالوگرافی» است که تا کنون به بسیاری از سازمان‌های دولتی و صنعتی فروخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا ضمن بیان این نکته که تا کنون بیش از 70 مقاله ای. اس. ای از این نرم افزار استفاده کرده‌اند، بیان داشت: بیش از ۱۵۰ پروژه دانشگاهی و دکترا از این نرم افزار استفاده کرده و حتی یکی از دانشگاه‌ها در کاندا این نرم افزار را از ما تهیه و مورد استفاده قرار داده است.

 

مکارم در رابطه با نوع فعالیت این نرم افزار تصریح کرد: کار این نرم افزار این است که به مهندسین و افرادی که کار اندازه گیری را انجام می‌دهند کمک می‌کند تا داده‌های کمی مانند تعداد شکل و اندازه ذرات را از تصاویرشان استخراج کند.

 

محصول اصلی شرکت ساخت دستگاه «دیجیتال کننده فیلم‌های رادیو گرافی جوش» است

 

وی با بیان این مطلب که شاید بیشترین استفاده این نرم افزار در حوزه تحقیقاتی و پس از آن در حوزه صنعتی باشد، گفت: اما محصول اصلی ما تولید دستگاهی تحت عنوان دستگاه  «دیجیتال کننده فیلم‌های رادیوگرافی جوش» و «نرم افزار بایگانی و مدیرت اطلاعات مربوط به پروژه های جوش» می‌باشد.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: هنگامی که شرکت و کارخانه‌ای احداث می‌شود چنانچه بخواهیم بدانیم آیا عیبی در خطوط آن وجود دارد باید از یکی از تکنولوژی‌های کنترل کیفی غیر مخرب یعنی آزمون غیر مخرب را برای محاسبه عیوب جوش در لوله‌ها استفاده کنیم که یکی از این راه‌ها رادیوگرافی است.

 

مکارم با بیان این‌که در حال حاضر رادیوگرافی در صنعت استفاده می‌شود و بسیاری از مهندسین از این روش بهره می‌برند، خاطرنشان کرد: فیلم‌های رادیوگرافی فیلم‌هایی هستند که عرض‌شان هفت تا ۱۰ سانت و طول‌شان از ۱۵ سانت شروع و گاهی به پنج متر هم می‌رسد.

 

وی افزود: این فیلم‌ها باید تا هفت سال بایگانی شود؛ زیرا چنانچه هر اتفاقی برای خط لوله رخ دهد یکی از معیارهای حقوقی برای فهمیدن این‌که این خطا توسط چه کسی انجام شده است، همین فیلم‌هاست.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا خاطرنشان کرد: در دنیا برای این‌که این مشکل را یعنی زمان نگه داری فیلم‌ها را برطرف کنند اسکنرهایی وجود دارد که مورد استفاده قرار می‌گیرد ما نیز دستگاهی ساختیم و در کنارش سامانه‌ای را طراحی کرده‌ایم که کل اطلاعات را مدیریت می‌کند.

 

مکارم با بیان این نکته که تاکنون توانسته‌ایم این نرم افزار را به 20 مرکز تخصصی نفت و گاز بفروشیم، گفت:  این نرم افزار را به کمک شرکت گاز خراسان انجام دادیم و به کمک همین شرکت توانستیم این محصول پژوهشی را تجاری سازی کنیم.

 

وی ادامه داد: اقدام جدیدی که به کمک او. آی. ایی. اس در حال انجام آن هستیم این است که اسکن گرفتن از فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه است. این فازها دارای بیش از ۷۰ هزار سرجوش است که ما باید از آنان اسکن بگیریم.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا با بیان این موضوع که این اسکن باعث می‌شود که مجبور نباشیم هفت سال فیلم‌ها را نگه داری کنیم، خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که در این فیلم‌ها نیترات نقره وجود دارد، چنانچه نخواهیم بار دیگر از فیلم‌ها استفاده کنیم می‌توانیم فیلم‌ها را بازیافت و نقره آن را استخراج و از آن استفاده کنیم.

 

مکارم با اشاره به این‌که از این طریق می‌توانیم زمان بایگانی را کاهش دهیم، افزود: به طور مثال تصور کنید پروژه‌ای پنج سال پیش افتتاح و امروز دچار مشکل شده است، یافتن جوش مورد نظر و اطلاعتش بسیار سخت است و از آن جا که به دلیل ژلاتینی بودن احتمال خراب شدن فیلم‌ها وجود دارد، در کنار بایگانی، سخت افزار بایگانی دیجیتالی باعث می‌شود ما زودتر عیوب کار را پیدا کنیم و گزارش‌های آماری بدست آمده بسیار مهندسی شوند.

 

وی تصریح کرد: چنانچه بخواهیم عیبی را که در دستگاهی رخ داده را بیابیم کافی است سرچی در نرم افزار ما بزنند تا اطلاعات کامل در رابطه با این که چی کسی و کجا جوش کاری کرده و چه کسی آن را تایید کرده است را به دست آوریم.

 

قیمت و کیفیت دستگاه ما قابل رقابت با نمونه‌های خارجی خود است

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا تاکید کرد: قیمت دستگاه ما ۲۶ میلیون تومان است که اختلاف قیمت مناسبی با نمونه‌های خارجی خود دارد. به طوری که در حال حاضر نمونه‌های خارجی این دستگاه از ۵۰ میلیون تومان تا ۲۰۰ میلیون تومان می‌باشد.

 

مکارم در رابطه با میزان کیفیت این نوع دستگاه در مقایسه با نمونه‌های خارجی خود، ابراز داشت: کیفیت دستگاه‌های ما نیز قابل رقابت با آن‌ها است؛ اما باید به امر توجه کرد که شاید خارجی‌ها حدود ۱۰تا ۱۵ سال زوتر از ما وارد این عرصه شده‌اند؛ بنابراین کیفیتی که آنان دارد مسلما بالاتر است؛ اما این مسئله به این معنا نیست که دستگاه ما حداقل استانداردها را جواب نمی‌دهد.

 

وی ضمن تاکید بر این نکته که می توانم ادعا کنم که دستگاه ما از لحاظ بایگانی و نشان دادن فیلم‌ها قابل رقابت با نمونه خارجی خود است، خاطرنشان کرد: البته این دستگاه در هر کارخانه‌ای کارآیی ندارد؛ بلکه شرکت‌هایی که کار رادیوگرافی را برای خطوط انتقال نفت و گاز انجام می‌دهند نیازمند این دستگاه می‌باشند.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا ادامه داد: این محصول به کار شرکت‌ها و کارخانه‌هایی می‌آید که جوش دارند و جوش را با رادیوگرافی کنترل می‌کنند.

 

مکارم با تاکید بر این‌که استراتژی ما تمرکز بر روی خطوط انتقال گاز و بعد از آن نفت بوده است، گفت: خوشبختانه این محصول با توجه به بازاری که دارد توانسته فروش داشته باشد.

 

 وی در رابطه با میزان اشتغالزایی این تکنولوژی در کشور، ابراز داشت: در حال حاضر با ساخت این محصول توانسته‌ایم برای  15 نفر نخبه کارآفرینی کنیم.

 

استراتژی ما ورود به بازارهای جهانی تا دو سال آینده است

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای گسترش کار خود و ورود به بازارهای جهانی دارید؟، گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که شرکت‌های نفت و گاز خارجی از نظر سرمایه گذاری هیچ محدودیتی ندارند و ذیل همین شرکت‌ها چنین تجهیزات و دستگاه‌هایی تولید می‌شوند و همین امر رقابت را برای بسیار سخت می‌کند؛ اما استراتژی ما بر این است که با یک سری روش‌های خلاقانه تا یک تا دو سال آینده وارد بازار رقابت با آنان شویم.

 

مکارم در رابطه با میزان حمایت سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف در این زمینه، بیان داشت: تاکنون دنبال این نبوده‌ایم که کسی از ما حمایت کند. معتقدیم افرادی که می‌نشینند به این امید که از آنان حمایت شود، رشد نخواهند کرد.

 

وی تاکید کرد: قطعا کارهای بزرگ مشکلات زیادی دارند و به هر  اندازه که بخواهید کار نو ارائه دهید کار مشکل‌تر خواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا افزود: در فرآیند ساخت این تکنولوژی آموختیم که به جز مرگ مابقی مشکلات چاره دارند؛ اما شما مجبورید برای رسیدن به رشد از این موانع و مشکلات عبور کنید.

 

مکارم خاطرنشان کرد: این پروژه را سال 88 شروع و سال 93 تجاری کردیم؛ بنابراین بازه زمانی زیادی برای تجاری شدن آن طی شد که این زمان برای یک فناوری‌ نو یعنی از بین رفتن یک ایده.

 

افراد بدون ریسک محال است در این عرصه سرمایه گذاری کنند

 

وی تصریح کرد: به طور کلی حوزه کسب و کارهای استارتاپی مانند ما ریسک دارند؛ اما ریسکی پر برکت دارند و به طور کلی انسان‌های بدون ریسک محال است در این حوزه سرمایه گذاری کنند.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا بیان کرد: ممکن بود پنج سال کار می‌کردیم و در نهایت به یکباره همه چیز خراب می‌شد و به صفر می‌رسیدیم؛ اما به لطف خود موفق شدیم.

 

مکارم در رابطه با میزان درآمدزایی این نوع تکنولوژی گفت: چنانچه یکی پیدا شود که بر روی کسب و کارهای دانش محور سرمایه گذاری کند و با یک سناریوی منظم وارد عرصه شود چنانچه بر روی پنج مورد سرمایه گذاری کنند و چهار مورد زمین خورد، همان یک مورد هم تمام هزینه‌ها را پوشش می‌دهد.

 

وی تاکید کرد: در این حوزه چند شرکت در تهران فعالیت کردند که خوب کار می‌کردند؛ اما تا این حد پیگیر نبودند.

 

مهمترین مشکلات در کشور را نبود فرهنگ ارزش گذاری برای فعالیت‌های کارآفرینانه است

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نهامین پردازان آسیا، یکی از مهمترین مشکلات در کشور را نبود فرهنگ ارزش گذاری برای فعالیت‌های کارآفرینانه دانست و گفت: چون یک کشور دولتی هستیم تصور بر این است که هر کس که در یک کار دولتی استخدام است انسانی با ارزش می‌باشد.

 

مکارم افزود: زمانی که به شرکت و یا ارگانی می‌روید و می‌خواهید فرم پُر کنید در آن نوشته است کارمندی یا این‌که شغل آزاد دارید؛ این درحالی است که چنین فرمی در خارج از کشور دارای هفت مورد شغل از جمله کارمند، شغل آزاد، کارآفرین، کارفرما، سرمایه گذار و غیره است.

 

وی تاکید کرد: زمانی که می‌خواهیم برای انجا میک نوآوری وامی را از بانک درخواست کنیم باید تنها ضامن کارمند بیاوریم و این نشان می‌دهد که جامعه نمی‌خواهد تکان بخورد. همین سنگ‌های خنده دار جلوی پای کارآفرینان یکی از دغدغه‌های ماست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار