سردار موسی امیری روز یکشنبه در حاشیه بازدید خود از آزاد راه قم – تهران در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه در روزهای پایانی شهریور ماه حساسیت های راهور ناجا در مورد کنترل سوانح رانندگی بسیار بالا است، اظهارداشت: پلیس راهور همه ساله در این ایام طرح ویژه ای را در سراسر کشور به اجرا در می آورد.
وی با بیان اینکه معمولا اوج بازگشت از مسافرت ها در روزهای پایانی شهریورماه است افزود: از دو سه روز گذشته که موج بازگشت مسافران از سفرهای تابستانی آغاز شده است، متاسفانه برغم اینکه در شهریور ماه جاری در حال طی نمودن روند کاهشی حوادث بودیم، از سه روز گذشته یعنی روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه با وقوع یکهزار و 300 فقره حادثه رانندگی جرحی و فوتی شاهد افزایش تصادف ها در جاده های کشور هستیم، و این مساله هشداری جدی برای همه رانندگان و مسافران محسوب می شود.
امیری با بیان اینکه در جریان این تصادفات 100 تن کشته و یکهزار و 700 تن نیز مجروح شدند، تصریح کرد: این روند افزایشی به هیچ وجه قابل قبول نیست، لذا باید همگان بویژه رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی با گوشزد نمودن این حوادث به مردم گام های مهمی را در راستای کاهش آن بردارند.
جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی همچنین با یادآوری اینکه طبق بررسی های صورت گرفته دو عامل واژگونی ناشی از خستگی و خواب آلودگی و تخطی از سرعت مطمئنه همچنان پیشتاز علل مختلف وقوع حوادث رانندگی در کشور محسوب می شود، ابراز داشت: مردم با توجه به تکرار تذکرها و هشدارهای داده شده و بیان تحلیل تصادف ها توجه کافی به مسائل ایمنی در هنگام رانندگی را داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش سیستم های هوشمند در کنترل تخلفات و کاهش سوانح افزود: در حال حاضر بیش از 400 دوربین کنترل تخلفات در پنج هزار کیلومتر از محورهای برون شهری کشور نصب، و وضعیت عبور و مرور را رصد می کنند.
امیری ادامه داد: در شهرهای کشور نیز با توجه به ماده 3 قانون و همکاری که بین پلیس و شهرداری ها وجود دارد، در کلانشهرها و حتی شهرهای کوچک نیز این دور بین ها نصب شده، و وضعیت راهنمایی و رانندگی را تا حدود زیادی بهبود بخشیده است.
وی تصریح کرد: به منظور گسترش و توسعه این دوربین ها قرار است، یکهزار و 800 دوربین جدید کنترل تخلفات در 30 هزار کیلومتر از جاده های کشور با همکاری ناجا، وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری نصب شود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرای این پروژه هم اکنون آغاز شده و در آینده شاهد افزایش بیش از پیش این فناوری جدید برای کنترل تخلفات در جاده های کشور خواهیم بود، افزود: در حال حاضر با استفاده از این سیستم هوشمند، هفت تخلف راهنمایی و رانندگی در محورهای برون شهری کشور کنترل و شناسایی می شود.
جانشین رییس پلیس راهور ناجا، تعداد تخلف هایی که در درون شهرها با این دوربین ها کنترل می شوند، را پنج مورد عنوان کرد و افزود: تخلف هایی از قبیل سرعت غیر مجاز، عبور از چراغ قرمز، عبور از محل ممنوع، ورود به محدوده طرح ترافیک و تخلف تجاوز به محدوده عابر پیاده از جمله این تخلفات به شمار می آید.
امیری همچنین تخلف هایی از قبیل سرعت غیر مجاز در جاده ها و عدم پرداخت عوارض در آزاد راه ها را از جمله تخلفات قابل کنترل در جاده ها و محورهای ارتباطی کشور عنوان کرد و افزود: از امروز نیز ثبت تخلف انحراف به چپ و سبقت ممنوع به مجموع این تخلفات اضافه می شود، که برای نخستین بار در کشور راه اندازی شده و پس از طی مراحل آزمایشی، دوربین ها در حال حاضر در دو محور هراز و چالوس نصب شده است.