آخرین اخبار:
کد خبر:۴۴۴۶۰۲
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی:

افراد با استفاده بیش از ۲ ساعت از اینترنت دچار اعتیاد اینترنتی می‌شوند

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی ضمن اشاره به اعتیاد اینترنتی گفت: زمانی که فرد بیش از دو ساعت و مکرر از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد دچار اعتیاد اینترنتی شده که ترک آن بسیار سخت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد،  محسن عرفانی امروز در همایش دانشجویان ورودی جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمع والدین این دانشجویان به بیان ویژگی‌های فضای مجازی و آسیب‌های آن پرداخت و گفت: از جمله این ویژگی‌ها فضاهای مجازی حافظه نامحدود، نبود محدودیت در انتشار اطلاعات، ضد سانسور است و امکان دستیابی به هرنوع اطلاعات می‌باشد.

 

وی افزود: از دیگر ویژگی‌هی این فضا پنهان بودن هویت کاربران، نبود امنیت سایبری، فرامرزی بودن و انتشار به سرعت اطلاعات است.

 

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با تاکید بر این مطلب که نباید در سیستم‌های خود مسائل شخصی از جمله عکس نگهداری کنیم، بیان داشت: در زمان اتصال گوشی همراه به اینترنت باید مراقب باشیم که در آن مسائل و عکس‌های خصوصی وجود نداشته باشد، زیرا توسط اشخاص سرقت می‌شود.

 

عرفانی ادامه داد: ما پرونده‌‌های زیادی در این زمینه به خصوص از قشر دانشجویان در پلیس فتا داریم که عکس آنان سرقت و مورد سوء استفاده قرار گرفته است.

 

وی با یادآوری این مطلب که اینترنت یک دهکده جهانی است که اطلاعات در آن به سرعت منتشر می‌شود، گفت: اگر در سیستم‌های خود اطلاعات شخصی داشته باشیم احتمال دسترسی به آن وجود دارد.

 

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی در خصوص ازدواج اینترنتی تصریح کرد: در فضای مجازی هویت افراد مشخص نیست و متاسفانه بعد از ازدواج هویت حقیقی فرد برای همسرشان مشخص می‌شود.

 

عرفانی در خصوص قرار دادن عکس شخصی در شبکه‌های اجتماعی و این‌که این عکس دیگر قابل حذف نیست، خاطرنشان کرد: این عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی کپی‌ برداری می‌شود و احتمال سوء استفاده از آن نیز وجود دارد.

 

وی خطاب به والدین ضمن اشاره به این مطلب که برخی افراد عکس‌های خصوصی خود را در اختیار دوستان اینترنتی‌شان قرار می‌دهند و این یک اهرم برای اخاذی و فشار مجرمین اینترنتی بر آنان می‌شود، گفت: افراد برای این‌که در این فضا فریب نخورند؛ باید آگاهی خود را بیشتر کنند و این ربطی به سطح تحصیلات آنان ندارد.

 

رئیس پلیس فتای ضمن اشاره به اعتیاد اینترنتی بیان داشت: زمانی که فرد بیش از دو ساعت  و مکرر از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد، دچار اعتیاد اینترنتی شده که ترک آن بسیار سخت است.

 

عرفانی در ادامه تهدیدات اینترنتی را برشمرد و تصریح کرد: این تهدیدات شامل جعل هویت، کلاهبرداری آنلاین، شناسایی افراد ارزشمند، گسترش مفاسد اخلاقی و عادی شدن آن و همچنین برآورد وضعیت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی توسط دشمن است.

 

وی با بیان این مطلب که فساد اخلاقی اینترنتی باعث جدایی خانواده‌ها می‌شود و متاسفانه این گسترش اخلاقی اتفاق افتاده است، گفت: باید خانواده‌ها با فضای مجازی آشنا شوند، والدین ما در این زمینه از جوانان خود عقب هستند.

 

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با بیان این مطلب که شبکه‌های اجتماعی تمام سرورهایشان در خارج از کشور است، خاطرنشان کرد: ما در این فضا هر اقدامی انجام دهیم، در سرورها ثبت و برای آنان به راحتی قابل دسترس است.

 

عرفانی افزود: آژانس امنیتی آمریکا ۲۰ کارشناس دارد که  از این طریق کشورها را آنالیز و برنامه ریزی می‌کنند.

 

وی همچنین در زمینه پیشگیری از جرائم عابر بانک‌ها گفت: دانشجویان رمز دانشجویی و عابر بانک خود را به هیچ کس حتی دوستان خود ندهند، در زمان کار با عابر بانک مراقب باشید که کسی از پشت سر رمز شما را برداشت نکند.

 

رئیس پلیس فتا خراسان رضوی با تاکید بر این که نباید در زمان کار با عابر بانک به کسی اعتماد کنیم، تصریح کرد: افراد نباید همه موجودی خود را در یک کارت قرار دهند، بهترین شکل این است که در یک کارت حدود ۲۰۰ هزار تومان پول بگذارند و مابقی را در حساب دیگری قرار دهند.

 

عرفانی در خصوص ثبت نام اینترنتی دانشجویان توسط کافی نت‌ها و ثبت اطلاعات آنان در داخل سیستم آنان بیان داشت: دستورالعمل به کافی‌نت‌ها داده شد؛ که هنگام ظهر اطلاعات اشخاص را از داخل سیستم خود پاک کنند در غیر این صورت با آنان برخورد می‌شود.

 

وی در پایان ضمن اشاره به این مطلب که هدف ما پیشگیری از جرم در فضای مجازی است، گفت: متاسفانه باید در زمینه فضای مجازی در کشور فرهنگ سازی و اطلاعات مردم بیشتر شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار