به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در قم، اعضای موسسه صلح زیبا روز شنبه چهارم مهر ماه جهت دیدار هایی با علما و استفاده از نظرات و توصیه های ایشان در رابطه با موضوع حقوق بشر و امنیت در صحنه بین المللی و به خصوص در دنیای غرب و همچنین توصیه های ایشان به مؤسسه صلح زیبا، به قم سفر کردند. اعضای موسسه صلح زیبا در طی این سفر، اولین دیدار خود را آیت الله حائری شیرازی انجام دادند و از محضر ایشان و سخنان ایشان بهره لازم و کافی را بردند.
در دیدار اعضای مؤسسه صلح زیبا با آیت الله حائری شیرازی در ابتدا محمد واحدی، رئیس مؤسسه صلح زیبا، ضمن تشکر و قدردانی توضیحاتی را پیرامون اهداف مؤسسه و برنامه هایشان ارائه دادند و به معرفی اعضا پرداختند.
در همین راستا واحدی افزود: مؤسسه ما را دانشجویان تشکیل می دهند و به طور مستقل فعالیت می کنیم. ضمن احساس خلاء فعالیت های حقوق بشری و رویکرد تدافعی قوه قضائیه در این زمینه، تصمیم گرفیم با رویکردی تهاجمی به وضعیت امنیت و حقوق بشر غربی ها کار کنیم.
وی افزود: ما در مؤسسه فعالیت های پژوهشی انجام می دهیم و کار های عملی هم داریم و در حوزه بین الملل هم فعالیت های خود را آغاز کردیم.
رئیس مؤسسه صلح زیبا گفت: با توجه به این که غربی ها خود ناقض حقوق بشر هستند، ما در مؤسسه قصد داریم با همان شاخص های خودشان در زمینه حقوق بشر بگوییم که اتفاقا شما ناقض بشر، امنیت و صلح در جهان هستید.
محمد واحدی در پایان توضیحات خود گفت: مؤسسه ما همزمان با روز جهانی حقوق بشر کار خو را شروع کرده است و طبق برنامه های خود امروز به دیدار علما در قم آمده ایم و حالا هم در خدمت شما هستیم تا نکات ضروری را بفرمایید.
آیت الله حائری شیرازی ضمن خوش آمد گویی و تشکر از اعضای مؤسسه در ابتدا گفتند: انسان همواره در زندگی فردی و اجتماعی به شاخص هایی در این حوزه نیاز دارد. از جمله این ها امنیت، عدالت، آزادی و کرامت انسانی است. اگر انسان این حقوق را دارا بود احساس انسانیت و شخصیت می کند. اگر این طور شد احساس می کند حقوق انسانی اش تضمین شده است.
ایشان افزودند: دین به می گوید این حقوق ها و شاخص ها با اعتقاد به خداوند و قیامت به دست می آید و اگر علم منهای دین شد، این شاخص ها اتفاق نمی افتد.
آیت الله حائری افززود: اگر بخواهیم بررسی کنیم که امنیت را علم و دین با هم و علم منهای دین چگونه تأمین می کنند باید گفت، دین به انسان قدرت خودبازدارگی می دهد. اما علم به تنهایی این امکان را فراهم نمی کند. علم منهای دین دگربازداری می تواند فراهم آورد و چون از قدرت خودبازدارندکی تهی است، برای امنیت متوسل به سلاح و قدرت نظامی می شود. چون خوبازدارندگی وجود ندارد، موشک و سلاح های کشتار جمعی به وجود می آید.
این استاد حوزه علمیه افزود: اگر خود بازدارندگی به وجود آید دیگر طرف مقابل امنیت خود را سلاح تأمین نمی کند، چون می داند طرف مقابل اگر بخواهد تجاوز کند قدرت خودبازدارندگی جلوی این کارش را می گیرد.
آیت الله حائری شیرازی در ادامه ضمن این که جنگ های بی شمار نظامی امروز به بهانه تأمین امنیت حاصل علم منهای دین است افزود: اگر بخواهیم با علم تنها امنیت را حاصل کنیم راهی جز ترساندن و زور نیست و این منجر به ساخت سلاح های تسلیحاتی برای امنیت می شود. اما اگر به انسان شخصیت دهیم، انسان خودبازدارنده می شود که این تنها با اجرای دین و علم امکان پذیر است.
این عضو مجلس خبرگان با توجه به این که در غرب حتی عدالت و آزادی هم عملی نمی شود افزود: در زمینه عدالت و آزادی هم به همین ترتیب است؛ عده کمی سرمایه دار هستند و عده زیادی از وضع اقتصاد و اجتماعی و ... رنج می برند. در دموکراسی می گویند رأی مردم حرف آخر را می زند. اما رقابت حقیقی وجود ندارد و مثلا در امریکا کسانی رأی می آورند که یهودیان می خواهند.
وی افزود: برای ایجاد امنیت امریکایی ها و صهیونیسم پول زیادی خرج می کنند و تلفن ها را شنود و دست به هر کاری می زنند. نتیجه این کار ها متلاشی شدن شخصیت انسانی است. چه طور می توان اسم این را امنیت گذاشت؟ آن ها حرمت و کرامت انسانی را از بین برده اند و در همه جا ریاکاری می کنند. حاصلش هم آن می شود که خداوند آبرویشان را می برد و این بارها دیده شده است.
آیت الله حائری ضمن این که وهابیت و داعش حاصل قرآن منهای اهل بیت است افزود: آن ها تنها ظاهر قرآن را می بینند و به معلم آن توجهی ندارند. این که خلبان را به آتش می کشند و ادعا می کنند این طبق قرآن است. این به دلیل این است که درک صحیحی از قرآن ندارند و این عمل نتیجه استفاده از قرآن بدون معلم است.
وی در پایان با بیان این که امروز همه چیز برعکس است افزود: در دنیای امروز دزد ها با دزدی می خواهند مبارزه کنند، ضد حقوق بشر ها می خواهند حقوق بشر را اجرا کنند و این تمسخر آمیز است.
همچنین مؤسسه صلح زیبا پس از این دیدار، به ملاقات آیت الله علوی گرگانی رفتند و از بیانات ایشان درباره حقوق بشر و امنیت استفاده بردند.