به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو ، مراسم پایانی دوازدهمین دوره از مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی عصر یک شنبه 5 مهر در سالن همایش کوثر مجموعه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با معرفی برگزیدگان این دوره از مسابقات در رشتههای حفظ، قرائت ،ترتیل، مفاهیم و آثار قرآنی برگزار شد.
بنا بر این گزارش، در ابتدای این مراسم نعمتی انارکی، مدیر کل روابط عمومی صدا و سیما گفت:قرآن برای جامعه بشری ظرفیت جهان شمول دارد و پیام های آن برای همه می تواند جنبه کاربردی داشته باشد و به همین علت باید به قرآن و عترت همواره تمسک جست. وی در ادامه توضیحاتی در خصوص چگونگی برگزاری این دوره از مسابقات قرآن و عترت بیان کرد . وی گفت: برپایی دوازدهمین دوره از مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی از سه ماه پیش آغاز و در سه مرحله مقدماتی ، نیمه نهایی و نهایی برگزار شد.
مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی افزود: در مجموع حدود 700 نفر از کارمندان رسانه ملی در تهران و مراکز استانی در این دوره از مسابقات شرکت کردند که حدود 150 نفر از آنان به مرحله نیمه نهایی و نهایی راه یافتند که در مراسم اختتامیه از برگزیدگان هر پنج رشته قدردانی می شود .
وی یادآور شد اگر حمایت های ریاست محترم سازمان و معاونت امور مجلس و استان ها و سرمایه انسانی نبود برگزاری این مسابقات در فاصله زمانی کوتاه امکان پذیر نمی شد.
نعمتی در ادامه پیام دکتر سرافراز رئیس رسانه ملی را برای اختتامیه دوازدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت صدا و سیما قرائت کرد.
متن پیام سرافراز به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ان هذالقرآن یهدی للتی هی اقوم
«قرآن کتاب رستگاری و مشعل فروزان رهایی از تاریکی، جهل و نادانی است. قرآن کلام الهی و عصاره جهان هستی است آن سان که آرامش، خودسازی، معرفت و کمال را به قلب انسان رهنمون میسازد. چه شیرین است قطره ای از دریای بیکران قرآن نوشیدن و چه زیبندهاند تلاوتکنندگان، حافظان و عاملان به این کتاب آسمانی و امروز سازمان صدا و سیما به عنوان رسانهای فرهنگی و دانشگاهی عمومی، مفتخر است به تلاش گسترده در مسیر ترویج فرهنگ قرآنی در کشور .
زبان حال دوستداران قرآن در این محفل نورانی این است:
هر چه گفتیم جز حکایت دوست / در همه عمر از آن پشیمانیم
در ایام ماه ذی الحجه قرار داریم. متأسفانه در این ایام شاهد فاجعه غمناک کشته و مجروح شدن جمع کثیری از حجاج در منا هستیم و از خداوند متعال برای درگذشتگان طلب مغفرت و برای مجروحان این حادثه صحت و سلامت آرزومندیم. اما این روزها با برگزاری دوازدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی نیز همزمان شده است؛ این مسابقات فرصت مغتنمی است برای ارج نهادن و قدردانی از همکاران سازمان و خانوادههایشان که آیات بشیر و نذیر قرآن را راهنما و روشنای خود قرار دادهاند و در فراز و نشیب زندگی ، صراط مستقیم را از سطور آن میجویند. بیشک ایجاد این محفل نورانی و برگزاری این مسابقات با حضور قاریان و حافظان قرآن در رسانه ملی ، برکات بسیاری را با خود به همراه دارد. از استقبال ارزشمند همکاران شرکتکننده و برگزیدگان این دوره و همت اداره کل روابط عمومی سازمان در برگزاری این مسابقات تشکر میکنم و امیدوارم این حرکت ارزشمند در سالهای آینده نیز با جدیت و حضور گسترده کارکنان ادامه یابد.»
در ادامه این مراسم علیاصغر جعفری معاون سرمایه انسانی صدا و سیما در سخنانی پس از تسلیت فاجعه منا در حج امسال به بازماندگان و ملت ایران، به ارزش قرآن در میان مومنین اشاره کرد و گفت: ما باید از مفاهیم قرآن مراقبت کنیم و آنچه علمای ما درباره قرآن فرمودهاند را درک کنیم.
وی در ادامه افزود: باید قرآن را در زندگی جاری و ساری کنیم . قرآن آنقدر عظیم است که در زمان نزول آن فقط پیامبر (ص) ظرفیت درک آن را داشت و در زمان حضور ولی عصر(عج) این ظرفیت برای ما ایجاد خواهد شد.
معاون سرمایه انسانی صدا و سیما در ادامه افزود:باید بپذیریم که امروز رسانهای قدرتمندتر و توانمندتر از رسانه ملی برای تبیین و تبلیغ مفاهیم قرآن و دین نمیشناسیم و ممکن است دیگر رسانهها باشند اما این ظرفیت بزرگ متعلق به رسانه ملی است.
وی با تاکید بر تکریم قاریان و حافظان قرآن گفت: باید قدرشناس حافظان و قاریان باشیم و تکریم و تجلیل و ارتقای شان آنها از وظایف رسانه ملی است.
جعفری در پایان با اشاره به خانواده صداو سیما که خود باید الگویی برای تمسک به قرآن باشد، گفت: برگزاری این مسابقات گام نخست برای تربیت قرآنی کارکنان است و باید جلسات قرآنی و چنین مسابقاتی استمرار یابد و از سویی باید فرزندانمان را برای آموزش قرآن تکریم کنیم.
در ادامه مراسم حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم معاون امور مجلس و استانهای صداوسیما در سخنان خود با اشاره به این نکته که هرچه درباب قرآن تلاش شود کم است گفت: قرآن ثقل اکبر است و این مهمترین عنوانی است که به قرآن داده میشود. چرا که قرآن یعنی همه آفرینش و فلسفه خلقت باریتعالی را در این کتاب باید جستجو کرد.
موسوی مقدم با تاکید براین نکته که قرآن کتاب علم است و آنچه بشر به آن نیاز دارد در این کتاب وجود دارد، افزود: هرچه ما نیاز داشته باشیم در این کتاب مییابیم و همه فضایل بشری در این کتاب یافت میشود.
وی با اشاره به شخصیت کم نظیر قاری برجسته قرآن حاج محسن حسنی کارگر که در حادثه منا جان باخته است گفت: زمانی که ایشان در مسجدالحرام قران تلاوت میکرد چنان همه شیفته صدای داوودی او شده بودند که هر شنوندهای از شنیدن آیات قران به وجد میآمد. این یعنی ظاهر قران که اینقدر شگفتانگیز و هنری است. درحالی که باطن قرآن عمیق و بیانتهاست و 700 بطن دارد.
در پایان، معاون امور مجلس و استانها گفت: حضرت امیر(ع) میفرمایند،مبادا دیگران از شما در عمل به قرآن سبقت بگیرند و از شما که دلباختهتر به آن هستید بهتر عمل کنند. این حدیث به این نکته تاکید میکند که عمل خود را باید با قرآن تنظیم کنیم و خوشا به حال انانکه با قرآن هستند و با قرآن محشور خواهند شد.