به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم گرامی داشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره ۵۰ دانشجوی شهید دانشگاه خوارزمی امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین مصطفیپور محمدی وزیر دادگستری، محسنزاده مدیر کل حوزه وزارتی دادگستری، نصیرزاده فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت علوم، سردار سرتیپ باباخانی، سبحان اللهی و جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان در سالن ۱۷ شهریور این دانشگاه برگزار شد.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به حادثه رخ داده در منا گفت: این روزها مصادف است با حادثه غم بار منا و درد بزرگی که زائران آن دچارش شدهاند. البته برای آنها چیزی جز رحمت الهی نبود چرا که به عنوان مهمان به مکه هجرت کرده بودند برای دیدار یار و به وصال رسیدند اما برای ملت ایران و امت اسلامی یک حادثه غم بار و دردناک است.
حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به حجه الوداع پیامبر و دستوری که خداوند در آن زمان به وی داده بود خاطر نشان کرد: خداوند به پیامبر گفته بود که این حج آخرین حج او خواهد بود و باید جانشین خود را برگزیند و ما شاهد واقعه بزرگ غدیر خم بودیم.
وزیر دادگستری در همین راستا افزود: مشکلات امروز ما به این دلیل است که ما غدیر را از دست دادهایم و اگر امروز امت اسلام دچار بحرانهای شدید سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی شده است فقط به خاطر نبودن در پناه ولایت است چرا که متاسفانه نهاد اجتماعی امت اسلام برمنطق اسلامی استوار نیست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امت اسلام از غدیر و فلسفه امامت دور شده است و به سرنوشت شومی دچار گردیده گفت: آیا به نظر شما مسلمین امروز در دنیا عزیز هستند؟ امروز مسلمانان از بیپناهی، کشت و کشتار و جنگ و ناامنی به کفار پناهنده میشوند آیا این عزت اسلام و مومنین است؟ قرآن ما را به چه سمتی دعوت کرد و ما به چه سمتی میرویم.
حجت الاسلام پورمحمدی با طرح این سوال که چرا باید چنین حادثه غم باری در مکه اتفاق بیفتد یادآور شد: با اتفاقاتی که امروزه در جهان اسلام رخ میدهد اگر بخواهیم تصویری از اسلام که دین عزت گذار به اسلام است را به جهانیان ارائه دهیم آیا آنها این دین را به عنوان دینی که به پیروان متدین خود احترام میگذارد قبول خواهند کرد؟
وزیر دادگستری با تاکید براینکه دینی که این چنین با متدینین خود رفتار میکند و ۵، ۶ ساعت جنازههایشان در منا روی هم تلمبار میشود و هیچ فریادرسی هم نه به آنها آب میدهد و نه کمک رسانی میکند آیا میتواند نماد دینی باشد که به پیروان خود ارج میدهد.
وی از آمار جان باختگان در حادثه منا به ۵ هزار نفر خبر داد و گفت: نهادهای غیراسلامی از همان لحظه وقوع حادثه شروع به ابراز همدردی و مرثیه سرایی کردند و چه قدر دردناک است که آنها بیشتر از کشورهای اسلامی ابراز همدردی میکنند تا جایی که کسی که خودش را خادم حرمین میداند هنوز برای چنین فاجعه عظیمی ابراز تاسف نکرده است.
حجت الاسلام پورمحمدی عربستان را به خاطر همکاری نکردن مسئولانش پس از اتفاق آن روز عید قربان محکوم و تصریح کرد: نه مسئولانش اسامی را منتشر میکنند و نه شمارههای جانباختگان را برای شناسایی به ما میدهند حتی هیئت درمانی ما را نیز راه نمیدهند.
وزیر دادگستری خطاب به عربستان گفت: آیا شما مبشر این دین هستید؟ آیا به نظر شما انسان معاصر حق ندارد به این دین شک کند؟ دینی که با پیروان خود چنین حرکت غیرانسانی میکند چگونه میخواهد مروج اصول و مبانی خود در دنیا باشد.
وی در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه خوارزمی اتفاق فاجعه منا را همان درد بزرگ امت اسلامی دانست و گفت: متاسفانه کشورهای اسلامی درگیر جنگ و جدال، بمباران و کشت و کشتار شدهاند اما خدا را شاکریم که ما را از دریای لطف خود بیبهره نگذاشت و موجب شد تا چشمه هر چند باریک اما مستمر و مداومی از ولایت در ایران جاری شود.
حجت الاسلام پورمحمدی در خصوص جایگاه ولایت فقیه و معنای آن نیز عنوان کرد: ولایت فقیه در اصل یعنی کسی رهبری کشور را به عهده بگیرد که به اسلام متعهد باشد و اسلام را بشناسد.
وزیر دادگستری جمهوری اسلامی را امروز به عنوان لنگر امنیت منطقه معرفی کرد و افزود: ایران تاثیرگذارترین عنصر منطقه به شمار میرود که علی رغم همه فتنهها و آشوبها توانسته است ثبات و امنیت خود را حفظ کند و شما باید بدانید که دفاع مقدس یک گوشه از این ماجرا است که امروز موجب شده ما با افتخار عکس شهدایمان را در دانشگاههایی مثل خوارزمی نصب کنیم و در چشمانمان غرور و افتخار موج بزند.
وی با اشاره به این حرف امام که جنگ برای ما برکت بود خاطر نشان کرد: رمز افتخار ما در جنگ هشت ساله مقاومت مردم دلاورمان بود که باعث شد امروز ایران به جایگاه رفیعی که قرار دارد برسد.
حجت الاسلام پورمحمدی در ادامه سخنان خود به سخنرانی دیشب رئیس جمهور در نیویورگ اشاره کرد و گفت: پس از مشاهده سخنرانی روحانی به جد احساس عزت، غرور و افتخار کردیم چرا که با همه تحریم و تهدید و فشارهایی که بر ایران اعمال شده است نمایندهمان چنان با قدرت صحبت میکند همگان میفهمند سخنان، جملات و گزارههای گفتمانش بر مدار انصاف و عدالت و انسان دوستی است.
وزیر دادگستری ادامه داد: رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی خود سعی کرد تا باری دیگر ایران را عامل ناامنی در منطقه معرفی کند که خوشبختانه آقای روحانی با سخنان کوبنده خود فتنه آمریکا را خنثی ساخت.
وی سایه وحشتناکی که امروز بر دنیا سیطره پیدا کرده است را پیوند شوم زر و زور و تزویر عنوان کرد و گفت: امروز این پیوند به بدترین شکل اتفاق افتاده است و این همان چیزی است که میبینیم همان چیزی که غرب میگوید حاکمان عربستان در قلب مکه نیز به همان معتقدند.
حجت الاسلام پورمحمدی بار دیگر با اشاره به حادثه فاجعه آمیز منا یادآور شد: مقامات عربستانی در این حادثه زائران را مقصر کشتار خود میدانند و بعد ماجرا را به قضا و قدر ربط میدهند به نظر من بیشرمی بیشتر از این نمیشود که بعضیها میگویند در امنیت حرمین خوب عمل کردهاید و مدال حقوق بشر به آنها میدهند و این دردناکترین سرنوشت بشر است.
وزیر دادگستری رسالت امروز جمهوری اسلامی ایران را انتقال فرهنگ دفاع از انسانها به دنیا عنوان کرد و افزود: فرهنگ دفاع ربطی به شیعه و غیرشیعه ندارد و همه انسانها خواستار رسیدن یک فریادرس هستند اسلام بیپناه است چرا که امروز عدهای به غلط آن را به دنیا معرفی میکنند.
وی در ادامه گفت: ایران امروز سختترین شرایط خود را تجربه میکند اما مردمش با همدلی در جامعه و صبورانه و هوشمندانه این شرایط را تحمل میکنند و دولت نیز به این نکات توجه ویژهای دارد.
حجت الاسلام پورمحمدی در این مسیر نقش دانشگاهیان را بسیار موثر عنوان کرد و افزود: موتور تحول، توسعه و پاسخگویی به نیاز جامعه به دست دانشگاهیان خواهد چرخید و همان طور که رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاومتی تاکید داشتهاند باید سعی کنیم بر روی نیاز اصلی جامعه برنامه ریزی منطقی داشته باشیم و با نگاه جهادی و ایثارگرانه درست همان نگاهی که در جنگ در اداره جنگ داشتیم باید جامعه امروز ایران را نیز اداره کنیم.
وزیر دادگستری در پایان سخنان خود ضمن تاکید براینکه اینجا جای گلایه گذاری نیست گفت: امروز برخی نامهربانیها را مشاهده میکنیم که شایسته جامعه دین مدار ایران نیست به خصوص توسط کسانی که ادعای بیشتری دارند و خودشان را مدافع این نظام و ولایت میدانند ما انتظار سلوک اسلامی، ولایی و انقلابی بیشتری از آنها داریم چرا که اسلام برمبنای اعتماد و دوستی استوار شده است و اگر کسی مبنای روابط اجتماعی را غیر از این قرار دهد مسیرش اسلامی نخواهد بود.