گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛استعمار در تاریخ کشور ما با نام انگلیس خبیث پیوند خورده است و انگلیس این روباه پیر نه ایران در جای جای دنیا هر جا منافع و ثروتی را طمع کردند با شیوه های مختلف به چپاول و غارت آن پرداختند.
دول غرب در دوران رنسانس و پیشرفت کشور خود خوی استعماری خود را تقویت بخشیده و هر جای که منطقه زرخیز نفتی وجود داشت نفوذ کردند.
از هند تا عراق و آفریقا که در ایران نیز بعد از قضیه مشروطیت اوج پیدا می کند. در دوره ای که علما و مردم دنبال تاسیس عدالتخانه بودند و نهضت مشورطه درحال شکل گیری بود انگلیس با فریب روشنفکران مشروطه این نهضت را به قهقرا سوق دادند و نهایتا شیخ فضل الله نوری سردمدار مشروطه جلوی چشم مردم به دار آویخته شد.
یا می شود نقش خاص این استعمار پیر را در کودتای 28 مرداد دید که با بهره گیری از هنر و کاریکاتور و استخدام شبان بی مخ ها دولت مردمی مصدق را کنار زده و رضاخان قلدر و سرسپرده که مطیع اوامر انگلیس است سرکار می آوردند و همین رضاخان هم در جایی که تمایل به هیتلر نشان می دهد مثل آب خوردن تبعید و پسر گوش به فرمان آن یعنی محمدرضا پهلوی سرکار می آید که باعث سال ها استعمار منابع ایران می شود.
استعمار پیر با شکل ها و ترفندهای گوناگون با استخدام نیروها و عوامل سست عنصر دنبال تغییر حکومت با شیوه های نرم رسانه ای و هنری است.
هر چند به فرموده امام خامنه ای دشمن اکنون دنبال طراحی فرااستعماری است و ایشان می فرمایند: امروز سیاست استکباری، استعمار فرانو است؛ یعنی از استعمار نوینی که در دهها سالِ گذشته وجود داشت، یک قدم بالاتر.
استعمار فرانو یعنی چه؟ یعنی دستگاه استکباری کاری کند که عناصری از ملتی که این مستکبر میخواهد آن را قبضه و تصرف کند، بدون اینکه بدانند، به او کمک کنند. دشمن، ایمان شما را سد مستحکمِ خود میبیند و دلش میخواهد این سد برداشته شود. حالا عناصری از میان خود ما بیایند و بنا کنند این دیوار را تراشیدن یا سوراخ کردن. اینها گرچه خودی هستند، اما دارند برای دشمن کار میکنند؛ دشمن هم روی اینها سرمایهگذاری میکند. دیدید که امریکاییها حتّی در کنگرهشان تصویب کردند که به عناصری در داخل کشور ما پول بدهند تا برای آنها کار کنند؛ اینطور علنی و صریح! این استعمارِ فرانو است. این، مثل این است که دوندهیی نتواند بر رقیبش فائق بیاید؛ کاری کند که رقیب، خودزنی کند؛ مثلاً وادارش کند معتاد شود. وقتی طرف معتاد شد، دیگر حال دویدن ندارد؛ به خودی خود به نفع رقیبش کار کرده است. بنابراین وقتی حال دویدن نداشت، رقیبش برنده میشود. در استعمارِ فرانو این کار را میکنند؛ جوانها خیلی باید هشیار باشند؛ دخترها خیلی باید هشیار باشند؛ معلمین و معلمات و پدر و مادرها خیلی باید متوجه و هشیار باشند؛ بخصوص کسانی که جایگاهی در اشاره به افکار عمومی دارند؛ گویندهاند، نویسندهاند، اهل هنر و اهل فعالیت گوناگون هستند.
بعد از توافق هسته ای برجام امام خامنه ای با تصریح به شیطان بزرگ بودن آمریکا و عدم اعتماد بر انان اشاره کردند:آقایان و خانمها در مجموعه هیئت حاکمه آمریکا مثل انگلیسیهای قرن نوزدهم حرف میزنند؛ یعنی از دنیا و از تاریخ، واقعا دو قرن عقبند! یک جوری حرف میزنند که فرض کنید «لرد کرزن» در یک زمانی در خلیج فارس نسبت به ایران یا نسبت به به منطقه حرف میزد؛ حرف زدنشان اینجوری است؛ دنیا فرق کرده. امروز ابرقدرتها چنین قدرتی ندارند، چنین تواناییای ندارند، عرضه یک چنین کاری را ندارند؛ بعد هم طرف، جمهوری اسلامی است؛ طرف، فلان کشور عقبافتاده فلان قاره نیست که شما هرچه دلتان بخواهد بگویید.»
اما به واقع جرج کرزن وزیر امور خارجهی بریتانیا در سالهای ۱۹۱۹تا ۱۹۲۴ میلادی دو قرن پیش چه مواجه ای با ایران کرده است که اکنون رهبری به امریکا این هشدار را می دهد که دوران لرد کرزنی گذشته است؟
لرد جورج ناتانیل کرزن سیاستمدار بریتانیای که از عوامل استعمار انگلیس در هندوستان می باشد و در دورن چپاول روباه پیر نقش ویژه ای در غارت زبان، فرهنگ و منابع هندوستان داشته است.
وی در 1919 نخست وزیر انگلیس بوده است که دوران صدارت این روبازاده قرارداد استتعماری 1919 را به امضای وثوق الدوله رساند .
یکی از توهین های این استعمارگر به ایران این است که وی می گوید: برتری و تسلط نفوذ روسیه در شمال ایران باید با تفوافق و تسلط بریتانیا در جنوب کشور ایران در حال تعادل و توازن باشد. الزامی وجود ندارد که به تقسیم ارضی کشور ایران بین دو قدرت بیاندیشیم و به نظر میرسد که هیچکدام از دو قدرت بریتانیا و روسیه تمایلی ندارند تا باری دیگر بر مسئولیتهای خود بیفزایند. اما تقسیم ایران به مناطق نفوذ و کنترل و نظارت بر آن مسئلهای است که با وجود چنین ملت وامانده و فرسوده و حکومتی رو به زوال در آینده غیر قابل اجتناب به نظر می رسد.
حال این هشدار رهبری و پافشاری امام حاضر بر استقلال، آزادی و هویت ایران اسلامی بر این است که آمریکا باید بداند ملت ایران اکنون بیدار است و تحت استعمار و استحمار قرار نمی گیرد و اگر روزگاری بر اساس سست عنصری پادشاهان هر نقطه از ایران را چپاول می کردند اکنون به واسطه حاکم شدن انقلاب اسلامی دیگر دوران بزن در رو تمام شده است و نمی تواند با قلدری و زورگویی اقدامی کند.
امریکا و غربی ها که پس از توافق هسته ای در قالب تیم اقتصادی دنبال روزنه های نفوذ برای تغییر رفتار انقلاب است باید بداند که از روزنه برجام نمی تواند نفوذی کند.
علی باقری-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.