کد خبر:۴۴۷۰۶۸
استاد حوزه علمیه مشهد:

نگرش اشتباه به زندگی یکی از عوامل استرس و نگرانی انسان است/نهج البلاغه راه حل مشکلات انسان

استاد حوزه علمیه مشهد با بیان این مطلب که بی‌توجهی به واقعیات دنیا باعث می‌شود که انسان زود تسلیم شود، گفـت: یکی از عوامل استرس و نگرانی انسان‌ها نگرش غلط آنان به زندگی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت‌الاسلام نظافت امروز در مراسم دومین مرحله قرعه کشی مسابقه ثقلین در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) مشهد در جمع دانشجویان ضمن عرض تبریک به مناسبت عید غدیر خم، گفت: امیرالمومنین(ع) و قرآن از معجزات پیامبر(ص) می‌باشد و نهج‌البلاغه نیز از معجزات حضرت علی(ع) و راهی برای شناخت ایشان است.

 

وی ضمن یادآوری این مطلب که پیامبر(ص) بی سواد بود؛ اما کتابی به نام قرآن آورد؛ که بشریت از آوردن مانند آن عاجز می‌باشد، افزود: شخصیت حضرت علی(ع) در دامن این چنین پیامبری و با وجود شرایط بد و انحطاط فرهنگ عرب تربیت یافت.

 

این کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: آنقدر حضرت علی(ع) عظمت داشتند که برخی علی پرست شدند.

 

نظافت در ادامه با تاکید بر این مطلب که نهج‌البلاغه برای زندگی ما فرمول دارد؛ که یکی از این فرمول‌ها، شناخت انسان از طریق زبانش است، بیان داشت: انسان‌ها ظاهر و باطن دارند و آنان را فقط از ظاهرش نمی‌توان شناخت.

 

وی تصریح کرد: امیرالمومنین(ع) فرمودند هر انسانی پشت زبانش پنهان است، برای راه پیدا کردن به درون آدمها دو راه وجود دارد که یکی از آن‌ها زبان می‌باشد. البته در شناخت انسان از طریق زبانش باید دقیق باشیم.

 

این کارشناس مسائل مذهبی ضمن اشاره به این مطلب که باید در شناخت انسان‌ها دقیق بود و هیجانات دخالت نداشته باشد، تصریح کرد: در ارتباط دختر و پسران هیجانات قالب است و همین امر باعث پایین آمدن قدرت تشخیص در آنان می‌شود، علت پایداری و ازدیاد ازدواج سنتی و اسلامی، وجود عشق و محبت و نبودن هیجانات در شناخت افراد از یکدیگر بوده است.

 

نهج البلاغه یکی از راه‌های حل مشکلات است

 

نظافت علت مشکلات افراد در زندگی را دخالت ندادن نهج‌البلاغه در زندگی دانست و گفت: ما با نهج البلاغه زندگی نکرده‌ایم و آن را برای زندگی خود نخواسته ایم، باید بدانیم که یکی از راه‌های حل مشکلات این کتاب می‌باشد.

 

وی به یکی دیگر از فرمول‌های نهج البلاغه اشاره داشت و با بیان این مطلب که همه انسان‌ها به دنبال لذت و آرامش می‌باشند، گفت: برای رسیدن به آرامش باید توقعات خود را از زندگی پایین بیاوریم؛ البته به شرط آن‌که در چارچوب معیار، زندگی بشر امروز را قرار ندهیم.

 

استاد حوزه علمیه با بیان این مطلب که امیر المومنین(ع) در نهج‌البلاغه به مردم توصیه کرد‌ه‌اند که واقعیت‌گر باشند، بیان داشت: یکی از مشکلات روحی و روانی انسان انتظارات بالای او از زندگی است، برای آشنایی با واقعیت باید انتظارات را پایین بیاوریم.

 

نظافت یکی از عوامل خودکشی را دست نیافتن انسان به آرزوهایش عنوان کرد و افزود: حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه فرمودند «که قرار نیست در دنیا به آرزهایت برسی»، ما تا ابد قرار نیست در این دنیا باشیم این‌جا محل کوچکی است و باید از آن دل کند.

 

این کارشناس مسائل مذهبی با بیان این مطلب که نهج‌البلاغه دنیا شناسی ما را قوی می‌کند، خاطرنشان کرد: این کتاب دنیا را باشگاه معرفی می‌کند که انسان برای ساخته‌شدن به اینجا آمده‌است، کسی که این چنین نگرشی از دنیا دارد، انتظارش از آن پایین است و آن را هزینه‌ای برای رسیدن به درجات عالی می‌داند.

 

استاد حوزه علمیه مشهد گفت:  هرکسی خواسته‌ای دارد؛ که برای رسیدن به آن باید سختی‌ها را تحمل کند، در هر زندگی سختی و مشکلات وجود دارد زندگی دیگران از دور قشنگ است.

 


این کارشناس مسائل مذهبی با تاکید بر این مطلب که نهج‌البلاغه مکرراٌ ما را با واقعیت‌ها آشنا می‌کند، بیان داشت: در نامه 31 نهج‌البلاغه هفت بار در خصوص مرگ آمده است، باید به یاد این واقعیت زندگی باشیم و در کنار آن از زندگی لذت ببریم.

 

وی با بیان این مطلب که بی‌توجهی به واقعیات دنیا باعث می‌شود که انسان زود تسلیم شود، گفـت: یکی از عوامل استرس و نگرانی انسان‌ها نگرش غلط آنان به زندگی است.

 

نظافت بیان داشت: یکی از فرمول‌های شاد زندگی کردن این توصیه حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه است؛ «به زیردستان خود زیاد نگاه کنید» بر عکس عمل کردن به این فرمول، باعث ایجاد مشکلات می‌شود.

 

این کارشناس مسائل مذهبی ضمن اشاره به این مطلب که متاسفانه در جامعه ما همه به بالادست‌های خود نگاه می‌کنند و شیطان انسان را متوجه آن بخش از نداشته‌هایش می‌کند، خاطرنشان کرد: آدم و حوا در باغی پر از رفاه قرار داشتند و به آنان گفتند که از هرجای باغ می‌خواهید بخورید تنها یک درخت است که نباید به آن نزدیک شود و شیطان ذهن آنان را متوجه نداشته‌هایشان کرد.

 

نامه ۵۳ نهج البلاغه آئین حکومتداری است

 

وی با بیان این مطلب که هر قدر نهج البلاغه را مطالعه کنید باز مطلب تازه می‌فهمید، تصریح کرد: نهج‌البلاغه اخوان قرآن کریم می‌باشد و یکی از معجزات این کتاب تازگی آن است.

 

نظافت با یادآوری این مطلب که در نامه ۵۳ نهج‌البلاغه بر آئین حکومت‌داری تاکید شده، افزود: اگر مسئولان این دستورات را برای اداره کشور اجرایی کنند، ما پیشرفت زیادی خواهیم داشت.

 

این کارشناس مسائل مذهبی همچنین به احادیث دو کلمه‌ای نهج‌البلاغه اشاره داشت و با تاکید بر این‌که در این احادیث حرف‌های زیادی نهفته است، بیان داشت: در این حدیث «صبر شجاعت می‌آورد» امیرالمومنین(ع) فرد صبور را انسان شجاع معرفی کرده‌اند که در میدان زندگی در برابر مشکلات می‌ایستد و از آنها فرار نمی‌کند.

 

نظافت با استناد به این سخن امیرالمومنین (ع) که می‌فرمایند«ساده زیست باش، اما می‌گوید متجمل نیز باش»، تصریح کرد: منظور حضرت از تجمل در این‌جا به معنای رسیدگی به ظاهر خود برای زیبا شدن است، در خطبه متقین اشاره دارد به افرادی که از نظر مالی وضع خوبی ندارند؛ اما ظاهرشان زیبا است.

 

وی در پایان یادآور شد: نهج‌البلاغه قابل استفاده برای همگان برای شناخت امیرالمومنین(ع) می‌باشد، چون شناختی همراه با رشد و ارائه فرمول زندگی است، می‌توانیم به وسیله این کتاب معرفت و بعد محبت کسب و آن را در زندگی پیاده کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار