به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ بر اساس نتایج رتبه بندی دانشگاه های جهان توسط موسسه تایمز برای سال 2016-2015 دانشگاه علم و صنعت ایران در جایگاه نخست دانشگاههای کشور و در جمع 500 دانشگاه برتر جهان قرار گرفت.
در این رتبه بندی که در آن 800 دانشگاه برتر جهان اعلام گردیده است، دانشگاه علم وصنعت ایران در ردیف 500-401 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است. همچنین بر اساس این رتبه بندی به ترتیب دانشگاه علم وصنعت ایران و دانشگاه صنعتی شریف در ردیف 500-401، دانشگاه های صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر و علوم پزشکی تهران در ردیف600-501، دانشگاه خواجه نصیرطوسی، دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی در ردیف800-601 دانشگاه های برتر جهان قرار دارند.
بدین ترتیب دانشگاه علم و صنعت ایران با اولین حضور خود در رتبه بندی جهانی تایمز بالاتر ازسایر دانشگاه های کشور جای گرفته است. شایان ذکر است که امتیاز ارجاعات و استنادات به مقالات این دانشگاه تفاوت قابل ملاحظه ای با سایر دانشگاههای کشور دارد.
رتبه بندی دانشگاه های جهان در سیستم تایمز براساس ماموریت های دانشگاه ها از قبیل آموزش، پژوهش، انتقال دانش و وجهه بین المللی انجام می شود که شاخص های آن امتیازهای آموزش، وجهه بین المللی، پژوهش، استنادات و درآمدهای صنعتی می باشد. برای حضور در ارزیابی و رتبه بندی تایمز و تامسون رویترز نیاز به ارائه آمار مربوط به شاخص های مورد نظر از سوی دانشگاه ها می باشد.
در فهرست ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان، موسسه فناوری کالیفرنیا همچون سالیان گذشته رتبه نخست را در این رتبه بندی کسب کرده است. دانشگاه آکسفورد رتبه دو و دانشگاه استنفورد رتبه سه جدول را به خود اختصاص داده است. دانشگاه های کمبریج، ماساچوست، هاروارد، پرینستون، امپریال کالج لندن، انستیتو فناوری زوریخ و شیکاگو به ترتیب رتبههای ۴ تا ۱۰ جدول را از آن خود کردند. کشور آمریکا که بیشترین دانشگاههای این فهرست را به خود اختصاص داده است در سال 2016-2015 دارای ۱۴۷ دانشگاه در جمع ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان است. این کشور در سال 2016-2015 دارای ریزش دانشگاه بخصوص در جمع برترین ها بوده است به نحوی که تعداد ۷۴ دانشگاه برتر این کشور در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان در سال گذشته، به تعداد ۶۳ دانشگاه در سال جاری کاهش داشته است.