به گزارش خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاهی دولتی و به اعتقاد برخی اولین موسسهٔ آموزش عالی در ایران است که هستهٔ اولیهٔ آن در سال ۱۳۰۸ شکلگرفته است. این دانشگاه در تهران واقع است و شعبههای آن در شهرهای اراک؛ بهشهر،دماوند ونور قرار گرفتهاند.
دانشگاه علم و صنعت ایران، تنها دارندهٔ دانشکده مهندسی راه آهن و دانشکده مهندسی پیشرفت در خاورمیانه و دانشکده مهندسی خودرو در ایران است؛ همچنین اولین و سالها تنها دانشگاه صنعتی ایران بوده است که دارای دانشکده معماری و شهرسازی بوده و تنها دانشگاه صنعتی در ایران است که به طور تخصصی به رشتهٔ توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، میپردازد.
سطح آموزشی بالا از یک سو، و داشتن امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی پیشرفته از سویی دیگر بخصوص در رشتههای مهندسی عمران، مواد و متالوژی باعث شده تا وجههٔ صنعتی این دانشگاه پررنگتر شود و دانشآموختگان آن بتوانند به سرعت جذب واحدهای صنعتی ایران شوند.
دانشکده برق
دانشکده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ايران در سال 1308 هجری شمسی هم زمان با تاسيس دانشگاه علم و صنعت ايران فعاليت خود را آغاز نموده است و از سال 1350 تا پايان خردادماه 1393 تعداد 6194 نفر در مقطع کارشناسی، 2316 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 220 نفر در مقطع دکتری از دانشکده برق فارغ التحصيل شده اند .
دانشکده مهندسی برق دارای 61 عضو هيئت علمی است که از اين تعداد 17 نفر استاد، 22 نفر دانشيار، 21 نفر استاديار و يک نفر مربی میباشند. تعداد کارشناسان آموزشی، پژوهشی و کارمندان اين دانشکده نيز 33 نفر میباشند.
تا پايان خردادماه 1393، دانشکده دارای 1238 نفر دانشجو بوده که از اين تعداد 548 نفر در مقطع کارشناسی، 325 نفر در مقطع کارشناسی ارشد، 186 نفر در مقطع دکترا، 140 نفر در مقطع کارشناسيارشد مجازی و 39 نفر در مقطع کارشناسيارشد واحد پرديس دانشگاه مشغول به تحصيل هستند.
دانشکده برق دارای شش گروه آموزشی: الکترونيک، مخابرات، قدرت، کنترل، مهندسی پزشکی (بيوالکتريک) و مخابرات امن می باشد.در سال 1385 دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت ايران بعنوان قطب علمی اتوماسيون و بهرهبرداری سيستمهای قدرت از سوی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری برگزيده شد.
اولين پژوهشکده الکترونيک ايران زيرنظر دانشکده مهندسی برق در دانشگاه علم وصنعت ايران تأسيس گرديده است که اين پژوهشکده شامل چندين آزمايشگاه تحقيقاتی است که دانشجويان مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد بصورت مستمر در آن فعال میباشند.
دانشکده مهندسی خودرو
دانشکده مهندسی خودرو در سال 1379 برای اولين بار در ايران تاسيس و مورد بهره برداری قرار گرفت و موفق به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی خودرو در سه گرايش گرديد. بنيانگذار اين دانشکده دکتر محمدحسن شجاعی فرد، با سابقهای بيش از 35 سال در آموزش عالی توانستند با کمک همکاران دانشگاهی خود اين رشته را در وزارت علوم، تحقيقات و فناوری در مقطع کارشناسی ارشد به تصويب برساندو با همکاری سازمان گسترش و نوسازی صنايع ايران و دو شرکت معظم خودروسازی ايران، (ايرانخودرو و سايپا)، دانشجويان را از طريق بورسيه به اين رشته جذب نمايد.
تا کنون تمامی اين دانشجويان جذب صنعت خودرو و صنايع وابسته شده اند که خود منشاء خدمات فراوانی در آن بودهاند. البته برخی نيز به دنبال ادامه تحصيل وارد دانشگاههای معتبر ايران و آمريکا و کانادا در مقطع دکترا شدهاند.
اين دانشکده که در نوع خود در ايران و خاورميانه بینظير است، افتخار دارد که توانست با تلاش چند ساله رشته مهندسی خودرو را در مقطع کارشناسی و دکترا نيز به تصويب وزارت آموزش عالی برساند و از مهر ماه سال 86 با جذب 29 نفر از دانش آموزان برجسته کشورمان (در مقطع کارشناسی) بر سرعت تحولات صنعت خودرو بيفزايد.
دانشکده مهندسی راه آهن
اين دانشکده در سال 1376 در دانشگاه علم و صنعت ايران در ساختمانی با زيربنای 14000 مترمربع تأسيس گرديد و گرايشهای مهندسی خط و سازههای ريلی، مهندسی ماشينهای ريلی و مهندسی حمل و نقل ريلی در مقطع کارشناسی و مهندسی راهآهن برقی، مهندسی خطوط راه آهن، مهندسی ماشينهای ريلی، مهندسی حمل و نقل ريلی، مهندسی علائم و ارتباطات و مهندسی ايمنی در راه آهن در مقطع کارشناسی ارشد، گرايشهای موجود در دانشکده مهندسی راهآهن میباشند.
دانشکده مهندسی راهآهن جهت تربيت هيات علمی و توسعه همکاریهای آموزشی و پژوهشی، با دانشگاههای معتبر کشورهای جهان از جمله انگلستان، آلمان، چين، استراليا، اوکراين و روسيه، تفاهمنامه و تبادل علمی دارد.
صنعت حمل و نقل ريلی به عنوان يکی از صنايع زير بنايی، نقش بسيار مهمی در حوزه های حمل و نقل، توسعه و اقتصاد کشور دارد. ايفای چنين نقشی مستلزم فراهم نمودن مقدمات آن از جمله آموزش کارشناسان در دوره های مختلف آکادميک و انجام مطالعات و پژوهش در زمينه های مختلف می باشد. در راستای ارتقاء سطح دانش در راستای ارتقا سطح دانش فنی و ايجاد زمينه لازم در جهت توسعه علم و فناوری در اين صنعت و با توجه به تقاضا و حمايت صنعت حمل و نقل ريلی کشور، در سال 1371 طی نشستی با حضور وزير محترم راه و ترابری و رياست محترم دانشگاه علم و صنعت ايران پيشنهاد تاسيس دانشکده مهندسی راه آهن به وزارت علوم ارسال شد و با حمايت همه جانبه راه آهن جمهوری اسلامی ايران به راه اندازی اين دانشکده در دانشگاه علم و صنعت ايران اقدام گرديد
دانشکده مهندسی شیمی
دانشکده مهندسی شيمی دانشگاه علم و صنعت ايران با فارغ التحصيل نمودن اولين دانش آموخته خود در سال 1314 به عنوان اولين دانشکده مهندسی شيمی در ايران پا به عرصه فعاليت گذارده و در طی اين سالهای متمادی ضمن ايفای نقش کليدی در توسعه علمی و صنعتی کشور در صحنه جهانی نيز با ارائه دستاوردهای جديد خود همواره در زمينههای فعاليت علمی خود، مورد ارجاع بوده است.
در حال حاضر اين دانشکده با 27 عضو هيئت علمی خود در زمينههای:
و با تکيه بر 15آزمایشگاه تحقیقاتی خود در زمينههای آموزشی و پژوهشی فعاليت مینمايد و از منظر شاخصهای جهانی آموزش و تحقيقات، در زمره برترين دانشکدههای ايران میباشد. ساليانه از فعاليتهای تحقيقاتی اين دانشکده دهها مقاله در مجلات شناخته شده جهانی منتشر شده و يا در مجامع علمی بينالمللی ارائه میگردد. همچنين ساليانه قريب 250 دانشجوی کارشناسی ارشد، 87 دانشجوی دکترا و 212 دانشجوی کارشناسی جهت کسب علم و تجربه به اين دانشکده فعاليت مینمايند. در طی سالهای اخير سرانه پروژههای تحقيقاتی به اساتيد (عمدتاً با سفارش صنايع کشور) از 3 پايينتر نيامده است.
دانشکده مهندسی صنایع
رشته مهندسی صنايع در سال 1352 با تغيير رشته ماشين سازی به مهندسی صنايع در دانشگاه علم و صنعت ايران ايجاد شد، و در سه گرايش توليدصنعتی تحليل سيستم ها و تکنولوژی صنعتی تاکنون ادامه يافته است.
در سال 1364 فعاليتهای آموزشی دانشکده در سطح تحصيلات تکميلـــی با يک گرايش مهندسی صنايع شروع و پس از يک دهه تعداد رشته هــــا و گرايش های مقطع تحصيلی کارشناسی ارشد به 5 رشتــــه – گرايش افزايش يافت.
هم اکنون دانشکده در سه گرايش کارشناسی (اخيراً در بدو ورود با عنوان مهندسی صنايع وارد می شوند و سال آخر به گرايشهای سه گانه (توليدصنعتی، تحليل سيستم ها و فناوری صنعتی )تقسيم می شوندو در
• 5 رشته/ گرايش کارشناسی ارشد:
• مهندسی صنايع
• مهندسی سيستمهای اقتصادی و اجتماعی
• مديريت سيستم و بهرهوری
• مهندسی لجستيک و زنجيره تامين
• مهندسی تجارت الکترونيک
• 3 رشته/گرايش دکتری
• ( مهندسی صنايع
• مهندسی سيستمهای اقتصادی و اجتماعی
• مديريت سيستم و بهره وری)
به فعاليتهای آموزشی خود ادامه می دهد و قصد توسعه رشته های ميان رشتهای- مديريتی در سطح کارشناسی ارشد و دکتری را دارد.
دانشکده مهندسی عمران
دانشکده مهندسی عمران در قسمت جنوب غربی دانشگاه واقع و يکی از موفق ترين واحدهای آموزشی و تحصيلات تکميلی اين دانشگاه است. اين دانشکده با توجه به توسعه کمی و کيفی و موفقيتهای فراوان و نيز نويد بخش در کليه مقاطع تحصيلی مشغول به تربيت نيروهای متخصص و متعهد می باشد. شايان ذکر است ثمره اين تلاشهای مستمر تدوين مجموعه ای متنوع از پايان نامههای کارشناسی ارشد و دکترا است که اکثراً بصورت مقالات در ژورنالهای داخلی و خارجی به چاپ رسيده است.
اين دانشکده در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذيرد و تعداد دانشجويان شاغل به تحصيل آن 897 نفر است.
اولين دانشجويان دوره دکتری تخصصی" سازه" و "راه و ترابری" در ايران و اولين زن دانش آموخته دکتری" گرايش خاک وپی" در کشور، از اين دانشکده دانش آموخته شدند. اين دانشکده دارای 47 نفر عضو هيأت علمی ميباشد. اين دانشکده دارای يک قطب علمی، پنج مرکز تحقيقاتی و نه آزمايشگاه تحقيقاتی و آموزشی مي باشد.
دانشکده مهندسی کامپیوتر
دانشکده مهندسی کامپيوتر دانشگاه علم و صنعت ايران، در سال 1368 بطور رسمی شروع به کار نمود. اين دانشکده به ترتيب در مقطع کارشناسی و سپس در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کامپيوتر دانشجو پذيرفت و علی رغم سابقه نه چندان طولانی توانسته است در سطح کشور به عنوان يکی از مراکز علمی فعال در حوزه کامپيوتر و فناوری اطلاعات خود را به جامعه علمی کشور معرفی نموده و پروژه های کاربردی زيادی را در صنايع مربوطه به انجام برساند. شايد از نظر تعداد قراردادهای صنعتی و پروژه های کاربردی از برخی دانشگاههای همتراز آمار کمتری داشته باشد ليکن بر خلاف بسياری از آنها اغلب پروژه ها منجر به محصول يا پاسخ مورد نياز صنعت بوده و عملگرا بودن به عنوان ويژگی عمومی دانشگاه علم و صنعت ايران، در اين دانشکده نيز مصداق بارز دارد.
دانشکده مهندسی کامپيوتر زير ساخت مناسب فناوری اطلاعات را برای اعضای هيئت علمی و دانشجويان فراهم نموده و از سال 1385 بطور کامل تحت پوشش شبکه بی سيم قرار گرفته است. اين دانشکده به منظور ارتقاء توانمنديهای علمی و ايجاد روحيه کاربرد محور در دانشجويان از سال 1388 برای دانشجويان جديد الورود تسهيلات قابل توجهی برای تهيه و خريد نت بوک فراهم آورده و با تغيير برنامه درسی برای تعدادی از دروس، اجرای درس را بصورت کاملاً عملی يعنی با ضرورت همراه داشتن کامپيوتر در کلاس درس شکل داده است. بازخورد اوليه اين رويکرد حاکی از استقبال دانشجويان و تغيير قابل توجه در توانمنديهای کاربردی ايشان بويژه در دروس برنامه نويسی است. در طرح آينده دانشکده مهندسی کامپيوتر هيچ کس در فضای دانشکده بدون کامپيوتر همراه نخواهد بود و توسعه خدمات فناوری اطلاعات بصورت گسترده پيش بينی شده است.
|
|
دانشکده معماری وشهرسازی
دانشکده معماری و شهرسازی از سال 1347 فعاليت خود را با پذيرش دانشجوی کارشناسی در رشته معماری آغاز و از سال 1372 در رشته طراحی صنعتی مقطع کارشناسی، از سال 1377 در رشته شهرسازی با گرايش برنامهريزی شهری و منطقهای در مقطع کارشناسی ارشد ناپيوسته، از سال 1382 در رشته معماری با گرايشهای پايداری، مسکن،فناوری، از سال 1383 دانشجوی فراگير در رشتههای معماری شهرسازی و مرمت در مقطع کارشناسی ارشد ناپيوسته واز سال 1384 در رشته مرمت و احياء بناها و بافتهای تاريخی در مقطع کارشناسی ارشد ناپيوسته، از سال 1385 دررشته معماری با گرايش فرهنگی، آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد ناپيوسته و از سال 1387 در رشته شهرسازی با گرايش طراحی شهری در مقطع کارشناسی ارشد ناپيوسته و رشته معماری در مقطع کارشناسی و رشته معماری در مقطع دکتری و در رشته طراحی صنعتی مقطع کارشناسی ارشد ناپيوسته دانشجو پذيرش نموده است .
اين دانشکده دارای 5 کارگاه تخصصی، 30 نفر عضو هيات علمی بوده و دانشجويان شاغل به تحصيل در اين دانشکده بالغ بر 750 نفر میباشند.
دانشکده مهندسی مواد و متالوژی
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ايران با دارا بودن دو قطب علمی ، يکی با عنوان مواد پيشرفته سراميکی و فلزی و ديگری قطب علمی فرآوری مواد فلزی با کارايی بالا و با ارائه حدود 230 مقاله چاپ شده در مجلات ISI در 3 سال گذشته، يکی از فعال ترين دانشکده های مهندسی مواد در سطح کشور می باشد که با پشتوانه آموزشی قوی اعضای هيأت علمی مجرب و با تکيه بر امکانات آموزشی و پژوهشی و دارا بودن بيش از 24 آزمايشگاه تحقيقاتی مدرن، فضای مناسبی را جهت ارتقای فعاليت های پژوهشی با هدف تربيت متخصصان خبره در زمينه های مهندسی مواد و متالورژی فراهم نموده است. علاوه بر اين با فعاليت دفتر ارتباط با صنعت در اين دانشکده، زمينه همکاری گسترده با صنايع مختلف کشور از قبيل صنايع فولاد، آلومينيم، مس، هوا فضا، خودروسازی، صنايع معدنی، نسوز و سراميک و صنايع دفاعی در جهت رفع نيازهای تحقيقاتی و پژوهشی آنان فراهم گرديده است.
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ايران، بنيان گذار آموزش مهندسی متالورژی و سراميک در ايران است. اين دانشکده تحت عنوان گروه ريخته گری و ذوب فلزات در هنرسرای عالی فنی در سال 1336 تأسيس گرديد. در سال 1357 با تبديل دانشکده علم و صنعت به دانشگاه، بخش متالورژی نيز به دانشکده مهندسی متالورژی تغيير يافت. اين دانشکده برای اولين بار در ايران در سال 1362 در گرايش مهندسی سراميک شروع به پذيرش دانشجو نمود. در سال 1363 دوره کارشناسی ارشد ناپيوسته شناسايی و انتخاب مواد فلزی، در سال 1366 اوره کارشناسی ارشد سراميک و همچنين در سال 1370 دوره دکترای مواد، برای اولين بار در ايران در اين دانشکده تأسيس گرديد.
اين دانشکده با در اختيار داشتن 34 نفر عضو هيأت علمی با ترکيب 11 استاد، 11 دانشيار، 9 استاديار و 3 مربی يکی از بزرگترين کادرهای آموزشی و تحقيقاتی مهندسی مواد و متالورژی در کشور را داشته و توانسته است با استفاده از کادری مجرب، تحقيقات متنوعی را در زمينه متالورژی و سراميک به انجام رساند.
دانشکده مهندسی پیشرفت
دانشکده مهندسی پيشرفت با هدف نظريهپردازی و الگو پردازی برای تحقق تمدن نوين اسلامی تشکيل و با پذيرش دانشجو در مقطع تحصيلات تکميلی به دنبال ايجاد توازن در دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری پيشرفت و سبک زندگی اسلامی- ايرانی میباشد. اين دانشکده با تمرکز بر رشتههای بين رشتهاي، پيشرفت سخت افزاری را در کنار توجه به فناوريها و سيستمهای نرم و هويت سازی بصورت توأمان پيگيری نموده و درصدد تربيت سرمايههای انسانی متناسب با طراز جمهوری اسلامی ايران در حوزه مديريت، اقتصاد و سيستم ها میباشد.
این دانشکده در زمینه اقتصاد مقاومتی و الگوی اسلامی پیشرفت فعالیت می کند.
دانشکده ریاضی
دانشکده رياضی دانشگاه علم و صنعت ايران در بدو تأسيس به عنوان يکی از گروههای فعال اين دانشگاه در دانشکده علوم فعاليت داشت. با توسعه دانشگاه، گروه رياضی در سال 1363 اقدام به تاسيس رشته رياضی با دو گرايش محض و کاربردی نمود در سال 1368 همزمان با فارغ التحصيل شدن دانشجويان دوره دوم کارشناسی اين گروه با پذيرش تعداد 11 دانشجو در گرايش محض و در سال 1369 علاوه بر گرايش محض تعداد 6 دانشجو در گرايش کاربردی به فعاليت خود در دوره کارشناسی ارشد نيز توسعه داد.
در سال 1368 مقدمات ارتقاء گروه رياضی به دانشکده رياضی آغاز شد. در سال 1373 نيز بر طبق قوانين دانشگاه گروه رياضی صلاحيت تبديل به دانشکده را کسب نموده و در اين زمينه اقدام های لازم را به عمل آورد. در همين سال با فرض تحقق اين امر دانشکده رياضی اقدام به پذيرش 9 نفر دانشجو در مقطع دکتری در دو گرايش محض و کاربردی نمود. در سال 1379 همزمان با گسترش دانشکده های رياضی داخل کشور اين دانشکده تلاشی را برای تاسيس گروه آمار و گروه علوم کامپيوتر آغاز کرد که در سال 84 با تلاش رئيس وقت و اعضائ هيات علمی دانشکده اين امر تحقق يافت و کار خود را با پذيرش 12 دانشجو در مهر ماه 85 آغاز کرد. تاسيس اين دو دوره يکی از برنامه های توسعه بلند مدت و بنيادی دانشکده رياضی بوده است.
دانشکده شیمی
از آنجائيکه در بين رشته های مختلف علوم پايه، رشته شيمی به دليل ارتباط شديد با حوزه های محيط زيست و انرژی، يکی از رشته های زيربنايی در صنعت محسوب می شود، لذا جهت تحقق بخشيدن برنامه های توسعه ای و نيز دسترسی به فناوری نانو و استفاده از اين فناوری در صنايع مختلف شيميايی ايجاد دانشکده شيمی در دانشگاه علم و صنعت ايران اجتناب ناپذير می نمود. بدين منظور اين دانشکده جدا از دانشکده مهندسی شيمی و به صورت مستقل با بهره گيری از اعضای هيات علمی مجرب و کارآمد تاسيس گرديد تا بتواند در جهت ارتقاء علمی دانشگاه نقش خود را ايفا نمايد.
بدين ترتيب در سال 1381 با اخذ مجوز اصول ی از دفتر گسترش وزارت علوم، تحقيقات و فن آور ی دانشکده شيمی با اهداف زير تاسيس گرديد.
- حرکت در جهت اهداف آموزشی ـ پژوهشی دانشگاه و سياست های کلان کشور
- استفاده بهينه از فضاهای آموزشی و تحقيقاتی موجود
- پرورش نيروهای متخصص و مورد نياز در بخش های مختلف صنعتی جهت رسيدن به خود کفايی
- ايجـاد رشتـه ها و گرايش های جديد مرتبط با تکنولوژی های نوين
- گسترش مرزهای دانش
- ارتباط بيشتر با صنايع مختلف کشور در رفع مشکلات آن ها
دانشکده فیزیک
دانشکده فيزيک از سال 1368 با پذيرش دانشجو در مقطع کارشناسی فعاليت خود را آغاز نمود. در سال 1374 تحصيلات تکميلی اين دانشکده نيز با پذيرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد شکل گرفت و از سال 1381 با پذيرش دانشجو در مقطع دکتری تحصيلات تکميلی فعاليت خود را ادامه داد. لازم به ذکر است اين دانشکده در سال 1383 با معرفی گرايش مهندسی فتونيک در مقطع کارشناسی ارشد فعاليت خود را به طور گستردهتری ادامه میدهد. در حال حاضر دانشکده داراي 16 عضو هيأت علمی است که در دو گروه حالت جامد و اتمی - مولکولی-فتونيک به فعاليت مشغول میباشند.
دانشکده فناوری های نوین
دانشکده فناوريهای نوين دانشگاه علم و صنعت ايران در تاريخ 15/12/1388به تصويب هيات امنای دانشگاه علم و صنعت ايران رسيد. تربيت نيروی متخصص مورد نياز کشور، به منظور دستيابی به علوم مختلف در زمينه های فناوریهای نوين، جذب نخبگان و پژوهشگران و انجام پژوهشهای کاربردی به منظور خلق و ارائه دانش مورد نياز کشور، در جهت رفع نيازهای حال و آينده، هدف اصلی در تاسيس اين دانشکده بوده است. اين دانشکده، تلاش می کند تا همگام با ساير دانشگاههای فعال کشور در اين زمينه و دانشگاههای مبدع علوم بينرشتهای دنيا در پاسخ به نيازهای علمی و فناوری فعاليت نمايد .
نياز روزافزون بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات عمومی کشور به فناوریهای نوين، به منظور رفع نيازهای حال و آينده، نياز به ارائه آموزشهای لازم، برای تربيت نيروی فعال در اين زمينهها را توجيه مینمايد. به علاوه، دستيابی کامل به دانش يک فناوری خاص، بدون همکاری و تشريک مساعی علوم مختلف مرتبط با آن، غيرممکن به نظر ميرسد. آنچه رشته فناوریهای نوين را در بين ساير رشتههای مهندسی، برجسته مينمايد، ضرورت همکاری رشتههای مختلف مهندسی در آن است. در اين راستا، دانشکده فناوریهای نوين دانشگاه علم و صنعت در نظر دارد، با همکاری اساتيد رشتههای مختلف علمی و مهندسی، متخصصانی تربيت نمايد که توانايی انجام تحقيقات، با محوريت دستيابی به فناوریهای مورد نياز کشور را داشته باشند .
همچنین اخیراً پروژههای نوینی همچون طراحی ماهواره ملی نوید و ظفر علم و صنعت و پروژه سپر ملی دفاع سایبری در مرکز ملی دفاع سایبری کشور همچنین طراحی موتور هواپیماهای جت و طراحی پلتفرم ملی خودرو کلاس B از طرحها و برنامههای ملی و ویژه این دانشگاه محسوب میشوند.
.