به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی برخورداری در نشست خبری که امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شده بود گفت: دانشگاه علم و صنعت سه اصل قانون گرایی، شفافیت در امور و کرامت در کار را اصول خود قرار داده است و ما به این اصول مقیدیم و طبیعتا مدعی نیستیم که همه کارها بر این روال انجام میشود ولی به هر حال ما از اینکه مورد سوال و مواخذه قرار گیریم ناراحت نمیشویم و این امر باعث میشود که نواقص را برطرف کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر پرتاب ماهوارههای این دانشگاه گفت: ماهواره مقولهای خاصی است که در آن دانشگاه ما دانشگاه شریف و امیر کبیر به طور مشترک فعالیت دارند. اولین ماهواره را دو سال پیش تحویل دادیم و پرتاب شد و در مدار قرار گرفت. دومین ماهواره یعنی تدبیر ساخته شده و ما وظیفه خود را در خصوص آن انجام دادهایم.
وی درباره زمان اعلام پرتاب ماهواره تدبیر گفت: ماهواره را بر طبق مشاخصاتی که سازمان هوا فضا اعلام میکند میسازیم و به سازمان هوا فضا تحویل میدهیم اما زمان پرتاب آن و قرارگیری آن در فضا به وزارت دفاع و سازمان هوا فضا وابسته است آنها باید تستهای لازم را انجام دهند و زمان پرتاب با سیاستهای هوا فضا اعلام میشود چرا که مشکلی برای ماهوارهها وجود ندارد اما پرتابگر ماهواره اهمیت دارد که وظیفه تهیه آن به عهده سازمان هوافضاست.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره ماهواره سوم گفت: سومین ماهواره ما با نام تدبیر ۲ در دست احداث است که ماموریت آن اکتشافی است و قرار است در مدار عکسبرداری از زمین انجام دهد و عکسها تحلیل شود و ماهیت آن براساس دقت و زمان ماندگاری در فضا متفاوت است ولی مسلما تدبیر ۲ از تدبیر ۱ قابلیتهای بیشتری دارد.
وی درباره تعاملات بین المللی دانشگاه علم و صنعت در دوره پسا تحریم گفت: قبل از تحریم شرایط خوبی نداشتیم به این معنی که با اتکا به پول نفت همه نیازهای فناورانه را از خارج تامین میکردیم و در داخل کشور کمتر به بومی سازی میپرداختیم زمان تحریم به دلیل محدودیت به کشور و تواناییهای خودمان روی آوردیم و آنها را افزایش دادیم و دانشگاهها در مرحله اول در امور فناوری و پژوهشی فعال شدند و بسیاری از مسائل و نیازهای صنعت توسط دانشگاه تامین میشد یک موهبت برای دانشگاه بود.
برخورداری تصریح کرد: از تابستان ارتباطات بین المللی آغاز شده و از دانشگاههای آلمان، فرانسه، چین و آمریکا به ایران میآیند و تفاهم نامه امضا میکنند و برنامه ریزیهایی برای همکاری بین المللی انجام شده است.
وی از سفر خود به ایتالیا و روسیه خبر داد و گفت: همه آینده طی سفری به موسکو، سنپترزبورگ و ایتالیا در کنار ده دانشگاه برتر دیگر دانشگاه تفاهم نامههایی با دانشگاههای این دو کشور امضا خواهد شد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت به جذب دانشجویان خارجی در کشور اشاره کرد و افزود: این امر در گذشته جدی گرفته نشده بود ولی حالا تعدادی از دانشجویان برای کارآموزی به ایران میآیند و البته مسئولان کشوری باید زمینه سازی کنند تا به این فعالیتها و امکانات داخلی کم توجهی نشود و صنایع دوباره نگاهشان به سمت کشورهای پیشرفته نرود همچنین اخیرا موسسهای از آلمان که معتبرترین موسسه پژوهشی آلمان است تفاهم نامهای را با این دانشگاه به امضا رسانده که همکاریهایی در حد پژوهشهای بزرگ خواهد شد.
وی در خصوص خبری مبنی بر قطع همکاری با اساتید ارزشی این دانشگاه گفت: اتهامات بزرگی به دانشگاه زده شده که خیلی سنگین است و اگر این اتهامات درست باشد من در حال نباید با عنوان رئیس دانشگاه در این نشست حضور داشته باشم اگر در دانشگاه علم و صنعت اخراج اساتید ارزشی صورت میگرفت مسئولان بالا دست حتما اقدام میکردند این تهمت کمی نیست.
برخورداری در ادامه تشریح کرد: ما در سال جدید فقط با یک استاد قطع همکاری کردیم و مدرک هیچ استادی گم نشده اگر یک مورد را که مدعی شدهاند با مدرک به ما نشان دهند ما همه سخنان را میپذیریم.
وی با اشاره به سیستم استخدام در دانشگاهها گفت: استخدام در دانشگاهها هر ساله به صورت پیمانی، رسمی آزمایشی و رسمی قطعی است و تمام این مراحل توسط هیئت اجرایی جذب دانشگاه تصمیم گیری و اجرا میشود هیئت اجرایی ۹ نفره در دانشگاه شامل رئیس دانشگاه، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه و ۷ نفر از اساتید شناخته شده در دانشگاه است که تصمیم گیری برای اساتید جوان پیمانی در این هیئت صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: در سال جاری ۱۰۴ نفر عضو هیئت علمی پیمانی داریم که از این تعداد ۸ نفر بررسی شده و در هیئت جذب ضعیف شناخته شدند و با همه اینها هیئت جذب شش ماه به آنها فرصت داده که در این شش ماه عملکرد مثبت خود را نشان دهند که در این صورت قرارداد آنها تمدید میشود.
وی با تاکید بر اینکه دوره پیمانی دو تا پنج سال است گفت: در این فاصله اساتید باید امتیازات پژوهشی و آموزشی بیاورند که بتوانند تبدیل به رسمی آزمایشی شوند با این حال کسانی که در این پنج سال نتوانستند امتیاز لازم را کسب کنند باز هم اجازه داده شده که ادامه فعالیت دهند تا شاید بتوانند امتیاز لازم را کسب کنند.
برخورداری با بیان اینکه هیئت امنای جذب آذر ماه در این دانشگاه تشکیل میشود گفت: پنج نفر از این افراد نیز سرباز هستند که دانشگاه قرارداد آنها را تا پایان سربازی منعقد کرده ولی پس از آن درباره آنها تصمیم گیری میشود.
وی در ادامه با بیان آماری افزود: طی آنچه گفته شد ۲۵ نفر از افراد ۵ سال پیمانی آنها تمام شده ۸ نفر به دلیل ضعف در امتیازات اخطار گرفتند ۵ نفر شامل خدمت سربازی هستند ولی ۱۰ هستند که هیئت مرکزی جذب دستورالعملی صادر کرده که این افراد در پرونده خود نقص دارند چرا که برای استخدام در دانشگاه باید در فراخوان اینترنتی شرکت کرد و پس از طی مراحل استخدام شد ولی ظاهرا این ۱۰ نفر سابقهای از ثبت نام ندارند و گفته شده که باید این ۱۰ نفر دوباره ثبت نام کنند ما با وجود این مسائل به این افراد هم شش ماه فرصت دادیم و حتی به هیئت مرکزی جذب اعلام نیاز برای استخدام این افراد کردیم تا بتوانند در این شش ماه در فراخوان شرکت کنند و حتی یک صفحه کاغذ مدرک نیز از کسی گم نشده است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره انتخابات و برنامههای دانشگاه علم و صنعت گفت: امسال سال انتخابات است و این یعنی دانشگاهها پرشورترین فعالیت انتخاباتی را دارند سیاست ما بر این است که یک موازنه مثبت برقرار کنیم و در دانشگاه هر تشکلی و هر گروهی میتواند فعالیت انتخاباتی داشته باشد ما خط قرمز را تعیین نمیکنیم و فقط افرادی را که مشخص شده و به ما اجازه حضور آنها در دانشگاه داده نشده را در دانشگاه نمیپذیریم و گرنه هیچ فرد معمولی به خاطر گرایش سیاسی حذف نمیشود.