به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شیخ نظامی امروز در نشست خبری «اولین همایش بینالمللی صدمات دندانی و دومین سمپوزیوم انجمن اندودانتیستهای ایران» در ساختمان جهاد دانشگاهی مشهد با اشاره به اینکه تروما به معنای ضربه به دندان است، گفت: یکی از مشکلات جامعه ما در حوادثی که سر و صورت دچار آن میشود، درمان دندانهای آسیب دیده است. از گذشته رسم بر این بوده که آسیبدیدگان اینگونه حوادث به دانشکده دندانپزشکی مراجعه میکردند و چنانچه در این دانشکدهها رسیدگی نمیشد، این بیماران با سرگردانی مواجه میشدند.
وی هدف اولیه دانشکدههای دندانپزشکی را آموزش دانشجو دانست و نه درمان بیماران و افزود: یکی از مسائلی که باید به آن توجه کرد این است که در این دانشکدهها بیماران براساس اهداف آموزشی انتخاب میشوند. همچنین دانشکدههای دندانپزشکی تنها در ایام سال تحصیلی خدمات ارائه میکنند.
دبیر علمی همایش بینالمللی «صدمات دندانی و دومین سمپوزیوم انجمن اندودانتیستهای ایران» بر لزوم راهاندازی مراکز درمانی آسیبهای دندانی تاکید کرد و گفت: معمولا برای درمان آسیبهای دندانی نیازمند یک تیم تخصصی هستیم، یک دندانپزشک میتواند تنها 50 درصد عوارض آسیبهای صدمات دندانی را برطرف کند، به همین منظور لازم است که مراکزی برای رسیدگی تخصصی به اینگونه آسیبها راهاندازی شود.
نظامی دانشآموزان و ورزشکاران را به عنوان بیشترین مراجعین آسیبهای دندانی خواند و گفت: همچنین بیشتر این آسیبها در حوادث جادهای و یا نزاعها صورت میگیرد. متاسفانه اکثر دندانپزشکان برای چنین مراجعانی کاری نمیکنند؛ چرا که وقت خود را به دیگر بیماران اختصاص میدهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص راهکارهای پیشگیری از آسیبهای دندانی گفت: اتفاقاتی که ممکن است برای یک دندان آسیبدیده رخ دهد این است که یا آن دندان جابهجا شده و یا میافتد. در صورت جابهجایی با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی باید این دندان به محل اولیه خود بازگردد.
دبیر علمی همایش بینالمللی «صدمات دندانی و دومین سمپوزیوم انجمن اندودانتیستهای ایران» خاطرنشان کرد: اما زمانی که دندان براثر حادثه میافتد، بهتر است آن را در محلولی مانند شیر نگهداری کرد تا پس از مراجعه به دندانپزشک بتوان آن را احیا کرد. چنانچه در عرض نیم ساعت فرد حادثه دیده خود را به دندانپزشک برساند، میتوان دندان را احیا کرد.