به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، مسعود شفیعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در چهارمین سمینار ارتباط صنعت و دانشگاه که به همت دانشگاه فنی و حرفه ای باهنر شیراز برگزار شد، با اشاره به صنعتی بودن شهر شیراز بیان داشت: هجدهمین کنگره همکاری دولت دانشگاه و صنعت در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد و تلاش شده است که امسال نوزدهمین کنگره در اهواز برگزار شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه اگر دانشگاه ها بسته شود، صنعت نمی تواند پیشرفت کند، گفت: دانشگاه ها در دنیا به دو دسته عرضه محور و تقاضامحور تقسیم می شوند، دانشگاه عرضه محور به بازار توجهی ندارد و فقط به گسترش علم توجه دارد؛ اما دانشگاه تقاضا محور به بازار توجه دارد و تقاضا را از بازار می گیرد و برای بازار کار نیرو تربیت می کند.
شفیعی ادامه داد: در ایران هیچ دانشگاه تقاضا محوری نداریم و تنها دانشگاه فنی و حرفه ای و علمی کاربردی این هدف را در نظر دارد.
وی با بیان اینکه حتی دانشگاه های بزرگ که دارای پارک های علم و فناوری هستند، نتوانستند در راستای کارآفرینی اقدامی را انجام دهد، تصریح کرد: اما دانشگاه فنی و حرفه ای توانسته است در بحث کارآفرینی که همان توجه به بازار است اقداماتی انجام دهد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه باید از نظر فناوری در بازار نفوذ کنیم،افزود: اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان به معنای تبدیل شدن علم به فناوری و به دست آوردن ارز از طریق آن است؛ اما متاسفانه ما علم را می دهیم و بابت آن پولی دریافت نمی کنیم.
شفیعی با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه به معنای کمک کردن به منافع اجتماعی بازار است، بیان داشت: کشورهای خارجی وارد ایران می شوند که برای اقتصاد پسا تحریم کاری انجام دهند؛ اما اینکه نمی توانند و بر می گردند به دلیل فراهم نبودن شرایط است.
وی با اشاره به اینکه باید بررسی شود که برای ارتباط دانشگاه و صنعت چه کاری انجام شود، افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای کشور هنوز شناخته نشده است؛ چرا که مدرک گرایی مد شده است و افراد برای کسب مدرک به مقطع های بالاتر می روند؛ درحالی که برگ برنده کشور ما فنی و حرفه ای است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور افزود: اگر دانشگاه دانشجویان مقطع کارشناسی را به فنی و حرفه ای معرفی کند، فنی و حرفه ای این دانشجویان را سه ماهه وارد بازار کار خواهیم کرد.
شفیعی با بیان اینکه مشکل ما در چنین سمینارهایی این است که مسئولین مربوطه بعد از سخنرانی خود جلسه را ترک می کنند، گفت: مسئولین مربوطه باید تا اخر جلسه حضور پیدا کنند تا به نتیجه ای برای حل مشکل صنعت و دانشگاه برسند.