به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پرویز افشار، ایران را از لحاظ شیوع اعتیاد یک کشور متوسط رو به بالا عنوان کرد و گفت: 2.65 درصد جمعیت 15 تا 65 سال ما مواد مخدر مصرف میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد معتاد تزریقی در کشور داریم که باید نگران آنها باشیم گفت: 65 درصد معتادان ما همچنان مواد مخدر سنتی مصرف میکنند که طبیعتا تعدادی از آنها هروئین را تزریق میکنند.
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: 25 درصد معتادان نیز مصرف کننده شیشه هستند که عمدتاً به روش تنفسی آن را استعمال میکنند.
وی با اشاره به گران شدن شیشه گفت: قیمت شیشه در چند وقت اخیر 2 تا چند برابر شده است که این میتواند اثراتی در پی داشته باشد.
افشار یکی از این اثرات را تغییر الگوی مصرف از صنعتی به سنتی دانست و گفت: تعدادی از معتادان به شیشه مصرف هروئین را آغاز میکنند چون اکنون ارزانتر از شیشه است.
وی ادامه داد: اما نگرانی ما در مورد تعداد دیگری از این افراد است که روش تزریقی را برای استعمال شیشه انتخاب میکنند.
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در روش تزریقی مقدار بسیار کمتری شیشه مصرف میشود گفت: معتادان به شیشه برای صرفه جویی به سمت تزریق این ماده میروند که اثرات بسیار خطرناکی برای آنها و جامعه در پی خواهد داشت.
وی افزود: افزایش مرگ و میر، تخریب بخش وسیعی از مغز، برداشته شدن قدرت قضاوت و مهارهای افراد از جمله این اثرات است.
افشار نسبت به مصرف مواد مخدر بخصوص مخدرهای صنعتی هشدار داد و گفت: تزریق شیشه اکنون خطرناکترین نوع مصرف به شمار میرود.
منبع: فارس