به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرید غلامزاده، نویسنده کتاب «نوروز در آئینه اشعار شاعران قرن چهارم تا هفتم» گفت: از دیرباز علاقهای که به مطالعه در زمینه نوروز و ایران باستان داشتم و هر جا مطلبی درباره نوروز میخواندم، بیدرنگ نسخهای از آن را تهیه و با ولع خاص آن را نگه میداشتم تا به روزگارانی به کار آید مرا. هر چند در این عرصه دانستهها اندک و نامنظم و کوشش بزرگان این عرصه پراکنده و پر دامنه و دسترسی به آنها کوشش بسیار میطلبد، از این رو بر آن شدم آنچه را در این زمینه به مدد آثار و اسناد بازمانده از گذشته و بررسیهای دانشمندان و پژوهندگان روشن شده است در مجموعهای یکجا گرد آورم شاید تا اندازهای بتواند پاسخگوی نیاز جویندگان و علاقهمندان باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه نوروز هم خاستگاه اسطورهای دارد و هم جشنی است آیین، برای همین این نوشته در دو فصل و شش بخش و پنج گفتار تنظیم شده که در فصل اول نگاهی داریم به کلیات تحقیق، در فصل دوم نگاهی به اوضاع اجتماعی و ادبی ایران در سه قرن اول هجری و بهاریه در شعر فارسی و آنگاه ابیات نوروزی را از لابهلای دیوان اشعار شاعران سدههای چهارم تا هفتم را استخراج کردهایم.
کتاب نوروز در آئینه اشعار شاعران قرن چهارم تا هفتم در 282 صفحه، قطع وزیری و تیراژ 1000 نسخه از سوی انتشارات نوروزی به چاپ رسیده است.
این کتاب نخستین تجربه نویسندگی فرید غلامزاده، کارمند دانشگاه آزاد مراغه با مدرک تحصیلی کارشناس ارشد ادبیات فارسی است.