به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، کار دانشجویی یک نوع فعالیت دانشجویی است که دانشجو در حوزه های مختلف در اوقات فراغت در آن به فعالیت می پردازد که براساس ساعات حضور و ترمی از دانشگاه حق الزحمه دریافت می کند.
این نوع فعالیت یک نوع تجربه اندوزی است که بعد ها می تواند در زندگی شخصی به کمک دانشجو بیاید و از طرفی در تأمین هزینه های زندگی دانشجویی نیز می تواند مفید باشد.
دانشجویان در این کارها مسئول واحد تکثیر میشوند، در کتابخانه مسئول تحویل کتاب میشوند و در کمیته پژوهشی وظایف نشریه را برعهده میگیرند .دانشجویان در تمامی واحدهای دانشگاه که نیاز به کمک دارند مشغول بهکار میشوند.
میزان فعالیت کار دانشجویی براساس ساعت فعالیت تنظیم می شود و ساعتی1200تومان برای مقطع کارشناسی و ساعتی1500تومان برای مقطع ارشد و دکترا است.
این مبلغ قرارداد معاونت دانشجویی دانشگاهها با دانشجویان برای کار دانشجویی است. برای تمامی واحدهای پژوهشی، فرهنگی، خدمات دانشجویی نیاز به نیروی کار وجود دارد که دانشگاهها تحت عنوان کار دانشجویی، از دانشجویان برای انجام این کارها استفاده میکنند.
علی احمدی، دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره کار دانشجویی گفت: کار دانشجویی خیلی درآمد بالایی ندارد؛ ولی در تأمین بخشی از هزینه و به نوعی حس استقلال از خانواده ها به دانشجو کمک می کند.
وی ادامه داد: قبل از دوران دانشجویی و پذیرفتن کار دانشجویی حس مسئولیت نداشتم و به نوعی واهمه از وارد شدن به فضای اشتغال داشتم ولی وقتی مسئولیت را پذیرفتم توانستم با دانشجویان و مسئولان رابطه برقرار کنم که در نوع خود جالب بود.
فاطمه نیک زاد، دانشجوی ساکن خوابگاه دانشگاه آزاد خوزستان نیز گفت: در خوابگاه همیشه با برخی بی نظمی و کمبودها مواجه بودیم و مرتب پیگیری می کردم و خسته شده و به جای نمی رسیدم.
وی افزود: تا با مشورت دوستان مسئولیت خوابگاه را پذیرفتم و توانستم با اختیاراتی که داشتم به نمازخانه، سالن تلویزیون و خوابگاه نظم دهم.
این دانشجوی دانشگاه آزاد گفت: هزینه ها در دانشگاه آزاد بالاست و برخی از دانشجویان چون حقوق کار دانشجویی پایین است برای کار به محیط بیرون دانشگاه می روند که این مسئله بسیار خطرآفرین است.
وی تصریح کرد: دانشجویان در بیرون دانشگاه به شغل های چون منشی گری، بازاریابی، پایان نامه نویسی، تدریس در موسسات خصوصی و یا برخی از دانشجویان در آژانس ها مشغول می شوند که به کیفیت آموزش لطمه جدی وارد می کند.
رضا بهدارلو، دانشجوی علوم پزشکی اهواز در رابطه با کار دانشجوی تصریح کرد: با توجه به زحمتی که دانشجو می کشد واقعاً حق الزحمه پایین است و این باید اصلاح شود.
وی خاطرنشان کرد: برخی دانشجویان وقتی کار دانشجویی را می پذیرند بسیار درگیر می شوند و از درس و کلاس زده می شوند و بیشتر وقت خود را معطوف کار دانشجویی می کنند که از معایب کار دانشجویی است.