به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اهواز، هوشمند صفایی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سومین نشست کارگروه تخصصی اشتغال خوزستان با اشاره به تحولات بازار کار از ابتدای سال 93 تا کنون ،گفت: علی رغم کمبودها و مشکلات اعتباری با تدابیر مدیریتی که در زمینه ی یکپارچه کردن اشتغال صورت گرفت ،ما تحول بسیار خوبی را از ابتدای سال 93 شاهد هستیم.
وی بخشنامه ی حمایت از تولید داخل استان و یکپارچه کردن اشتغال از طریق کاریابی های غیردولتی را سبب تحول در اشتغال دانست و افزود: با استفاده از مشوق های قانونی توانستیم روند شتابنده ای درپدیده ی اشتغال ایجاد کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اجرای ماده 80 قانون برنامه پنجم، اظهار داشت: این قانون با هدف افزایش اشتغال در بنگاه های اقتصادی ،توسط دولت تصویب شده است و بر اساس آن کارفرمایان از پرداخت حق بیمه ی سهم کارفرما در به کار گیری نیروی جدید از طریق کاریابی ها ، معاف می شود.
وی همچنین گفت:در هنگام تحریم و بعد ا زآن شاهد بودیم شرکت های خارجی که وارد استان می شدند از 4 هزار اتباع خارجی با سیری صعودی به 12 هزار نفر رسیدند و این شرکت های خارجی موظف شدند که به ازای هر پروانه ی کاری که برای آنان صادر می شود، 3 نیروی استانی را به کار بگیرند و از این طریق نیز توانستیم به افزایش اشتغال کمک کنیم.
مدیرکل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش با اظهار تاسف از عدم وجود مهارت های مورد نیاز بازار کاردر فارغ التحصیلان دانشگاهی ، گفت: مراکز آموزش عالی نیروهای متناسب با بازار کار را آموزش نمی دهند و مشاهده می کنیم که فارغ التحصیلان بیکار حتی در زمینه های رشته های تحصیلی خود نیز مهارتی ندارند.
وی با تاکید بر اینکه بیکارانی که در مراکز کاریابی ثبت می کنند فاقد مهارت هستند ، گفت:علی رغم تحولاتی که در بازار کار برای جذب نیرو صورت گرفته است ،از نیروهای مورد نیاز و متخصص در حوزه های مورد نیاز بازار کار در استان برخوردار نیستیم و این یکی از دلایل جذب نیروهای غیر بومی از خارج استان به شمار می رود.
صفایی افزود: لزوم تغییر رویکرد درمراکز آموزش عالی دیده می شود .آموزش عالی باید نیروهایی را پرورش دهد که رشته های تحصیلی آنها متناسب با بازار کار باشد در غیر اینصورت ما در آینده ای نزدیک به دلیل عدم تطبیق مدرک با تقاضا در بازار کار، با سیل فارغ التحصیلان بیکار مواجه خواهیم شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال پرداختن به مشاغل خانگی را ازبرنامه های دولت دانست و گفت: دولت معتقد به توسعه ی فرصت های شغلی از طریق مشاغل خرد و کسب و کارهای کوچک است و بانک های ملی ، صادرات و ملت در این خصوص به عنوان بانک های عامل پیش بینی شده اند که امیدواریم دستگاه های اجرایی و بانک ها دراین راستا پرداختی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در آذر ماه عملکرد بانک های عامل سنجیده می شود ، خاطرنشان کرد: اگر پیشرفت قابل ملاحظه ای در رونق مشاغل خانگی دیده شود می توانیم اعتبارات بیشتری از وزارت جذب کنیم.
صفایی در عین حال عملکرد " صندوق کارآفرینی و امید " را در راستای توسعه ی مشاغل خانگی مثبت ارزیابی کرد و گفت: یکی از برنامه های وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی پیگیری مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک از طریق این صندوق می باشد و در استان خوزستان نیز تلاش ها و توافق های خوبی در این راستا صورت گرفته است.