به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، فرشته سلجوقی روز گذشته که در همایش استانی «زنان، اعتدال و توسعه» که در آمفی تئاتر دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: هزاره سوم میلادی در بشر نشان دهنده استیلای فرهنگ برتر در جهان است.
وی ادامه داد: فرهنگ در حقیقت ساخته و پرداخته بشر است و جوامع بر پایه اعتقادات خود در طول سالیان دراز به فرهنگ سازی دست زدهاند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی، گفت: زن در طول سالیان دراز بر اساس نگاه بشر نسبت به خود، دارای نگرشی خاص نسبت به خود شد و تعاریف گوناگونی در مورد زن پدید آمد.
سلجوقی زنان را شکل دهنده نیمی از جامعه دانست و تصریح کرد: لذت برتری جویی و سلطه بر نیمی از جامعه تا آن جا کار را جلو برد که تعاریف از زن نتوانست جایگاه واقعی خود را در جامعه نشان دهد و اکنون تغییر تفکرات موجود در خصوص زن نیز نیازمند همتی والا و همگانی است.
وی زنان را در نحوه برداشت و تفکر جامعه و جهان از این قشر مقصر دانست و افزود: متاسفانه زنان در خصوص نقش خود در جامعه کوتاهیهایی را داشتهاند که نمیتوان تاثیر این رفتار را در شکل گیریی نگاه مردانه در جهان نادیده گرفت، اگر زنان نقش تربیتی خود را باور داشته باشند، تغییراتی عمده را در حوزه خود رقم خواهند زد.
سلجوقی افزود: زنان در نقش تربیتی خود، مردان را ناعادلانه در جامعه دارای نقشی بزرگ تر نشان دادند که این تفکر تمایز جنسیتی را که محصول کارکرد اجتماعی است، شکل داد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی تمایز جنسیتی را به معنای نابرابری زن و مرد دانست و افزود: نابرابری جنسیتی به معنای نبود تساوی در ارائه حقوق زن و مرد است که این موضوع در مورد حقوق زن خود را به وضوح نشان میدهد.
وی واژهها در هر ملت و کشوری را نشان دهنده فرهنگ آن ملت دانست و تصریح کرد: نابرابری جنسیتی پیامد استفاده و به کار گیری هنجارهایی است که واژهها، سازنده آن هستند به نحوی که متاسفانه در واژه سازی مرسوم در کشور خاله سوسکه، موش و خرگوش لقب دختران است و شیر، شمشیر و غیره صفت پسران میشود.
سلجوقی ضعیف دانستن زنان از سوی مردان را، استفاده نابهنجار از واژگان دانست و گفت: تمایز جنسیتی به تفاوتهای فیزیکی و زیستی جنسیتها اشاره دارد که در کنار این دو مقوله باید تفاوتهای روان شناختی نیز در نظر گرفته شود، به نحوی که بسیاری از تفاوتهای زنان و مردان ریشه زیستی ندارد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی دولت تدبیر و امید را علاقمند به حقوق زنان دانست و افزود: توجه دولت تدبیر و امید موجب برگزاری این جلسه در دانشگاه فردوسی مشهد شد که تلاش میشود در این گونه همایشها به جایگاه زن در جامعه اهمیت داده شود.
وی به وجود افراط و تفریطها در کشور اشاره داشت و تاکید کرد: با توجه به فضای افراط و تفریط در کشور، دولت تدبیر و امید با شعار اعتدال تلاش دارد تا تفکر قالب در جامعه یعنی اعتدال را در همه حوزهها از جمله زنان نیز دنبال کند.
سلجوقی گفتمان اعتدال را دنبال کننده حقوق زن و برابر جنسیتی در حوزه زنان دانست و افزود: متاسفانه وجود نوعی نگرش اجتماعی و نگاه بسته فرهنگی که بر پایه باورهای غلط شکل گرفته و تکیه بر سنتهای غلطی که اسلام نیز معرف آن نبوده است موانعی بر سر حضور زنان در فضای اجتماعی برابر با مردان را به دنبال داشته است.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی برداشتن موانع حضور برابر زنان در اجتماع با مردان را نیازمند عزم ملی دانست و خاطرنشان کرد: مانع دوم در خصوص عدم تفکر مثبت درحوزه زنان، نقش منفی است که زنان نسبت به توانمندیهای خود دارند.