گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی* به رسم ماه های رمضان هر سال دانشجویان و تشکل های مختلف از سراسر کشور با شخص اول مملکت صریح و بی پرده ساعتها به بیان و شنیدن صحبت های جدی و نقدهای اساسی خود می پردازند.
مقام معظم رهبری همواره نگاه خاص و مهربانانه ی با دانشجویان داشته و دارند که هیچ گاه هیچ از مسئولین نتوانستند این مسلک و منش ارزشمند را پیشه کنند. در این دیدار مقام معظم رهبری با درک عمیق و واقعی که از فضای دانشگاه ها دارند افق و چشم اندازی های تشکل ها و دانشجویان را تبین و ترسیم می کنند.
امام خامنه ای در این دیدار به برخی کاستی ها و تهدیدها فضای دانشجوی پرداختند که در این مقال به برخی از این تهدیدها و تذکراتی که معظم له فرمودند در انطباق با فضای آموزش عالی خوزستان می پردازیم.
۱-مواظب زیر دستان خود باشید
شاید این جمله برای خیلی از دانشجویان ارزشی و دغدغه مند خوزستانی ملموس باشد. متاسفانه یکی از رنج های که می بریم از برخی روسا و سرپرست های دانشگاه های خوزستان و به نوعی زیردستان هستیم. جهت دهی های غلط و اداره ی سیاسی و حزبی زیردستان وزیر علوم در خوزستان مسئله ای است که به شتاب علمی خوزستان آسیب رسانده است که دقت نظر و شاید تجدید نظر وزیر علوم را می طلبد.
۲-مانع از فشار به تشکل های انقلابی و دانشجویان ارزشی
این واقعیت تلخ نیز مسئله ای است که در دانشگاه های خوزستان می شود در جای جای دانشگاه ها مشاهده کرد و تشکل انقلابی یافت نمی شود که از ندادن مجوز، دخالت های نابجای برخی مسئولین، کاهش و عدم تخصیص اعتبارات گله مند نباشد. وجه دردناک این مسئله برخورد فیزیکی و انضباطی با دانشجویان ارزشی و نشریات انقلابی است. این مسئله را هم می توان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز دید که در آن دانشجویان ارزشی از سوی قائم مقام دانشگاه تهدید شدند و یا در خرمشهر یا در دانشگاه آزاد اسلامی اهواز و البته دانشگاه شهید چمران که گل سرسبد این مسئله است. حملات فیزیکی معاون فرهنگی دانشگاه، برخورد امنیتی در دانشگاه . بستن نشریات منتقد از سوی کمیته نشریات بخش کوچکی از فشار گروه های تندرو به تشکل های انقلابی هستند.
۳-جذب به روش کلیساها
حضرت آقا در این دیدار به شکل ظریف به مسئله جذب به هر نحو و ابزاری از سوی برخی تشکل ها تشر جدی زدند. این هم امری ملموس در فضای دانشگاه های خوزستان است . به ویژه در کانون های فرهنگی به بهانه اختلاط و با حربه ی اردوهای مختلط برخی تشکل ها دنبال جذب هستند. ایجاد گروه های مختلط در فضاهای مجازی و ارسال پیامک های هنجار شکن از روش های کلیسایی جدید این کانون ها در جذب افراد هستند.
۴-تشکل های یکبار مصرف
با نزدیک شدن به موسم انتخابات خیلی ها همان طور که احساس تکلیف می کنند و کاندیدا می شوند برخی افرادِ غلط، با سوءاستفاده از صداقت و صفای قلب دانشجو بدنبال بهره برداری سیاسی از دانشجو و تشکل دانشجویی هستند که به تعبیر حضرت اقا این تشکل ها فقط مصرف انتخاباتی دارند و افراد فقط برای عرصه انتخابات انان را می خواهند که این جسارت بزرگ به جنبش خستگی ناپذیر دانشجویی است که این مسئله نیز در ایجاد تشکل های دولتی و غیر ارزشی در دانشگاه شهید چمران، صنعتی دزفول و خرمشهر و حتی شاید در علوم پزشکی اهواز مشاهده کرد.
۵-اردوهای مختلط و ترویج موسیقی حرام
هر چند این مسئله تازگی ندارد و در دوران مصطفی معین وزیر علوم وقت که دانشگاه عملاٌ به عشترکده مختلط تبدیل شده بود و اردوهای اروپا و کیش به شکل مفتضحانه در حمایت کامل مسئولین وقت برگزار می شد و علم و علم آموزی ضد ارزش گشته بود. حضرت اقا برای جلوگیری از ریل گزاری اشتباه برخی برای دانشگاه وارد شدند و تذکر های جدی به مدیریت وقت وزارت علوم دادند و این بار نیز در تذکری جدی خواستار عدم اجرای این نوع برنامه ها در دانشگاه گشتند. این مسئله را خیلی از سالن ها و کانون های موسیقی خیلی از دانشگاه های خوزستان تایید می کنند. برخی مسئولین به بهانه اینکه دانشجو دچار افسردگی است با استفاده از موسیقی های حرام دنبال نشاط آفرینی هستند که رگه های جدی از این مسئله در بخش عمده ای از دانشگاه های خوزستان قبل لمس است و چه بسا نمونه ای این مسئله را در کانون گردشگری علوم پزشکی و یا در جشنواره علمی !! دانشگاه شهید چمران همگان مشاهده کردند
۶-عدم بکارگیری اساتیدی که در فتنه 88 نقش داشتند
فتنه 88 ظلمی بزرگ و فراموش نشدنی در حق نظام جمهوری اسلامی بود که هم به جمهوریت و هم اسلامیت نظام ضربه وارد کرد و هر چند خیلی به دنبال فراموش شدن این مسئله و تطهیر خود هستند و با این بهانه که قبل از خطبه های حضرت آقا بودند دنبال به نوعی توبه هستند ولی این مسئله همیشه در ذهن وجود دارد که چگونه می توان مجدد اعتماد کرد و از کجا معلوم باز فتنه ی مجدد به پا نکنند و این مسئله متاسفانه مثل خیلی از دانشگاه های کشور از تهران تا اصفهان در خوزستان هم مشهود است.
از دانشگاه شهید چمران تا صنعتی دزفول. از آزاد دزفول تا دانشگاه رامین و از علوم پزشکی اهواز تا ازاد اهواز. هستند کسانی که درفتنه 88 اردوکشی خیابانی می کردند و اکنون در همان نظام و در سایه مردم سالاری دینی و چرخش قدرت به مسئولیت رسیدند. هر چند اشکال ندارد کسانی که توبه کردند و پشیمان شدند و اظهار ندامت کردند در صورت شایستگی به خدمت بپردازد چرا که نظام متعلق به همه است ولی این سوال را نمی شود از اذهان پاک کرد در انتخابات پیش رو یا انتخابات 96 اگر فرد مطلوب آنها رای نیاورد آیا تن به رای مردم می دهند؟
رضا موسوی- فعال دانشجویی استان خوزستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.