به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، این روزها یادگار ایام حضور رهبر معظم انقلاب در خراسان شمالی است، هر روز از این یک هفته با خود دریایی از خاطرات و احساسات و بصیرت ها را به همراه دارد.
در چنین روزی رهبر معظم انقلاب با معلمان و اساتید دانشگاه های خراسان شمالی دیدار کردند و ره توشه هایی گرانبها برای رشد و توسعه آموزش و پرورش و آموزش عالی این استان محروم ارائه کردند.
همچنین در خلال این برنامه به درد دل ها و دغدغه های تعدادی از اساتید و معلمان گوش سپردند که ما در این مطلب سراغ دو تن از آن کسانی که در محضر ایشان ایراد سخن کردند، رفته ایم.
البته همین جا یاد و خاطره استاد مرحوم اسماعیلی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بجنورد و از شاعران و پژوهشگران برتر استان که آن روز در محضر رهبر فرزانه انقلاب سخنرانی کردند، گرامی می داریم.
در این گفتوگوها برای دقایقی سراغ پورنقی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و ابراهیم مقدم، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور و نیز مسئول بسیج اساتید استان رفته ایم.
ابراهیم مقدم: سفر رهبری به خراسان شمالی را از نظر استقبال مردم می توان به بازگشت امام تشبیه کرد
غلامرضا ابراهیم مقدم در پاسخ به این سئوال که گوشه ای از حس و حال خود در آن ایام را شرح دهید، گفت: سفر مقام معظم رهبری به استان خراسان شمالی را می توان از نظر کم نظیر بودن استقبال به زمان ورود امام خمینی(ره)از پاریس به تهران تشبیه کرد.
وی افزود: هیچ جای دنیا سراغ نداریم که حاکم یک مملکت به نقاط مختلف حوزه حکومتی خودش سر بزند و دیدار مردمی داشته باشد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: باوجود اینکه استان ما یک استان مرزی محروم و در بسیاری از جهات گمنام است، دیدیم که چگونه مردم با شور و اشتیاق به استقبال آمدند و عشق و علاقه خود را به رهبرشان ابراز کردند و اینگونه شد که در کانون توجه رسانه ها و خبرگزاری های ایران و جهان قرار گرفته شد.
وی در خصوص روند انتخابش به عنوان سخنران در حضور رهبر فرزانه انقلاب بیان کرد: من تا همان شبی که فردای آن دیدار رهبر انقلاب با اساتید و معلمان بود، مشخص نبود که انتخاب خواهم شد یا نه تا اینکه تلفنی با بنده تماس گرفتند و خبر قطعی را دادند.
می خواستم دغدغه های استان را فارغ از تئوری پردازی فیلسوفانه مطرح کنم
مسئول بسیج اساتید خراسان شمالی درباره روند تهیه متن سخنرانیاش به خبرنگار ما گفت: از اساتید متعددی برای تنظیم متن نظرخواهی کردم. سخت ترین قسمت در تهیه این متن، قسمت مقدمه بود؛ هدفم این بود که دغدغه های استانی را بیان کنم و از بیان مطالب نظری و تئوری پردازی های فیلسوفانه اجتناب کنم؛ چون از اینگونه موارد در سطح ملی زیاد گفته می شود.
وی تصریح کرد: نکته ای را که من رسالت خود می دانستم، انعکاس مشکلات و نیازمندی های عینی استان خراسان شمالی بود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا از سوی مسئولان استان و کشور، اقدامی طبق مطالبات شما صورت گرفت، گفت: نکته کلیدی در همین سئوال است!
وی افزود: بنده مطالبات جامعه دانشگاهی استان را از مسئولان استانی در محضر رهبر انقلاب بیان کردم؛ یعنی مخاطب من در این مطالبات شخص رهبری نبودند؛ بلکه مسئولان استانی بودند.
حجت الاسلام ابراهیم مقدم با اشاره به اینکه در این متن هشت بند آورده شده بود، تصریح کرد: در حال حاضر متاسفانه همچنان با آن مشکلات مواجه هستیم و برای استان معضل محسوب می شوند.
وی تصریح کرد: جالب اینجاست که این مطالبات مربوط به بخش عمران و آبادانی هم نبوده که مثلا ما بگوییم فلان ساختمان را باید درست می کردند. متاسفانه در جامعه ما از مسائل فرهنگی حرف زیاد زده می شود؛ اما کمتر شاهد تغییر هستیم.
یکی از مطالباتم ایجاد کتابخانه ای مرجع برای پژوهش اساتید و دانشجویان بود
این عضو هیات علمی پیامنور خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه یکی از مطالبات بنده این بود که کتابخانه ها و زمینه پژوهشی برای اعضای هیات علمی در استان فراهم بشود تا روند رشد علمی اساتید استان با مشکل مواجه نشود.
وی تاکید کرد: چرا باید یک استاد برای نوشتن یک مقاله یا کتاب مجبور باشد، به کتابخانه های شهرهای دیگر مثل مشهد برود.
وی با اشاره به اینکه اگر این زمینه های پژوهشی و آزمایشگاهی در استان وجود داشته باشد، اساتید دانشگاه به سرعت رشد پیدا می کنند، گفت: اما در این خصوص همچنان مشکل وجود دارد.
این استاد فلسفه تصریح کرد: یکی دیگر از درخواست های من این بود که چون ما استان محرومی هستیم به اعضای هیات علمی و اساتید و همچنین دانشجویان این استان عنایت بیشتری بشود تا دیگر شاهد این نباشیم که استعدادها و ظرفیت های این استان بدلیل عدم حمایت مالی ومعنوی از پیشرفت عقب بمانند.
آقا مطالبی در خراسان شمالی را بیان کردند که هیچ جا مطرح نشده بود/ تبیین تمدن اسلامی از آن دسته مطالب بود
وی گفت: به عنوان یک دانشگاهی باید بگویم رهبر انقلاب در این سفر نکاتی را در حوزه فرهنگ بیان کردند که تا قبل از آن در هیچ یک از دیدارهایشان در مورد آن صحبت نکرده بودند.
حجت الاسلام ابراهیم مقدم گفت: به عنوان مثال بحث تمدن اسلامی و راه های رسیدن به آن، که مهمترین آن سبک زندگی اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: مطالبی را که ایشان در استان ما مطرح کردند، سرآغازی شد برای اینکه محققین ما این مطالب را مورد توجه قرار بدهند و ابعاد مختلف آن را برای مردم تبیین کنند.
پورنقی: مهمترین بخش صحبتم توجه به علوم انسانی بود
در ادامه خبرنگار ما با پورنقی در مطبش وقت مصاحبه گذاشت و از نحوه انتخابش پرسید، وی در این رابطه گفت: در دانشگاه علوم پزشکی اساتید پس از یک جلسه هماندیشی، بنده را به نمایندگی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی به عنوان سخنران انتخاب کردند.
وی از حس و حالش به عنوان کسی که در حضور شخص اول مملکت دغدغه و صحبت هایتان را به شکل مستقیم منتقل کرده است، گفت: قطعا صحبت کردن در محضر حضرت اقا حس خوبی است، ضمن اینکه حضور همکاران آموزش و پرورش و اساتید در این جلسه باعث ایجاد صمیمیت توام با معنویت شده بود و این موضوع خیلی به من کمک کرد تا راحت تر بتوانم در محضر حضرت آقا صحبت کنم.
وی مهمترین محور مطالباتش را چنین توصیف کرد: مهمترین بخش صحبت هایم توجه بیشتر در برنامه ریزی ها به علوم انسانی بود؛ چون این علوم زیربنای توسعه و پیشرفت و سعادت بشری است و باعث حفظ و اعتلای نیروهای انسانی می شود.
فراهم نبودن امکان ماندگاری اساتید در خراسان شمالی را مطرح کردم
پورنقی گفت: با توجه به اینکه استان ما یک استان نوپا و کم برخوردارتر از بقیه استان ها است، بخش دیگر صحبت هایم را به انتقال دغدغه های اساتید اختصاص دادم. چنانکه راهکارها و تصمیمات بومی می تواند در زمینه جذب اساتید ارزشی، حفظ و رشد آنها تاثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: برنامه های کلان در سطح کشوری اگر بومی سازی بشوند، می توانند در جذب اساتید با تجربه کارگشا باشند که قطعا اگر این مهم عملی بشود، میتواند به رشد و توسعه استان کمک کند.
این استاد دانشگاه واکنش رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان به صحبت هایش را چنین توضیح داد: ایشان در بیاناتشان از مسئولان خواستند در رابطه با ماندگاری اساتید در استان، اقدام لازم را انجام دهند.
اگر به مشکلات اساتید رسیدگی شود زمینه تولید علم و ثروت در استان فراهم می شود
وی در پایان در پاسخ به این سئوال که آیا از سوی مسئولان استان و کشور، اقدامی برای مطالبات شما انجام گرفت، ادامه داد: همواره وقتی می خواهیم سیاستهای کلان در سطح کشور را بومی سازی کنیم، یک چالش هایی ایجاد می شود.
این عضو هیات علمی علوم پزشکی استان افزود: به هرحال دغدغه اساتیدی که در استان محروم خراسان شمالی در حال خدمت هستند، همچنان باقی است که اگر این دغدغه ها برطرف شود، زمینه تولید علم و ثروت و همچنین فرصت رشد و توسعه در استان بیشتر فراهم می شود.
این بود گوشه ای از خاطرات و مطالباتی که از دیدار رهبر معظم انقلاب با اساتید و معلمان استان محروم خراسان شمالی در گفتگو با این دو عزیز مطرح شد.