کد خبر:۴۵۲۳۵۵
تعلل وزارت علوم در تعیین روسای دانشگاه‌ها پس از دو سال؛

بزرگترین دانشگاه دولتی استان مازندران همچنان بدون رئیس

با گذشت یک ماه از سال تحصیلی، بزرگترین دانشگاه دولتی استان مازندران که نقش مهمی در توسعه آموزش عالی دارد، همچنان بدون رئیس اداره می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و بعد از تغییر استانداران، مهم‌ترین مسئله‌ای که مورد توجه دولتمردان قرار گرفت، تغییر رؤسای دانشگاه‌ها بود.

 

مسئولان وزارت علوم درحالی دست به تغییرات رؤسای دانشگاه‌ها زدند که وزارت علوم نیز دچار چالش‌های جدی شد و نمایندگان مجلس به‌دلیل مشکلاتی که وزیر علوم سابق داشت، اقدام به استیضاح این وزیر کردند.

 

چالش در مدیریت وزارت علوم باعث شد که این وزارتخانه در انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها نیز دچار تردید شود و تلاش کامل کردند که رؤسای دانشگاه‌ها را از طیف اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا انتخاب کنند.

 

در برخی از دانشگاه‌ها به‌دلیل گرایش سیاسی اقدام به تغییر رؤسای دانشگاه کردند؛ ولی نتوانستند جایگزین مناسبی برای رؤسای قبلی انتخاب کنند.

 

دانشگاه مازندران بزرگ‌ترین دانشگاه دولتی استان است که از زمان حضور دولت یازدهم تا کنون و پس از چند ماه بعد از انتخاب وزیر علوم با سرپرستی، اداره می‌شود.

 

دانشگاه مازندران به‌عنوان یک دانشگاه مادر و مرجع در استان فعالیت می‌کند، از این رو توجه به مسائل و مشکلات آن در این بخش می‌تواند موجب بالندگی و شکوفایی استان شود.

 

این دانشگاه که نقش مهمی در توسعه آموزش عالی در شمال کشور دارد، در حال حاضر دارای بیش از 12 هزار دانشجو در رشته های مختلف می باشد.

 

با این وضعیت، حجت الاسلام اصغری آق مشهدی که روز 29 اسفند سال 92 به عنوان سرپرست دانشگاه مازندران، بزرگترین دانشگاه دولتی شمال کشور منصوب شد، بیش از یکسال و نیم است که به عنوان سرپرست دانشگاه مازندران مشغول به فعالیت می باشد.

 

رئیس روحانی و حقوق دان دانشگاه مازندران در حالی بیش از یکسال به صورت غیرقانونی سرپرست دانشگاه مازندران می باشد که طبق گفته وزیر علوم قرار بود دانشگاه های باقی مانده تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید تعیین تکلیف شوند.

 

اين در حالي است که چند ماه پيش به منظور تسهيل در روند تاييد روساي دانشگاه ها، کميته انتخاب روساي دانشگاه ها تشکيل شد.

 

محمد فرهادي، وزير علوم در اولين نشست خود که روز ۱۷ مرداد همزمان با روز خبرنگار برگزار شد در پاسخ به سوالي مبني بر تعيين تکليف روساي باقي مانده دانشگاه ها گفت: اين کميته همچنان برگزار مي شود و دليل نداشتن جلسه آن به خاطر تعطيلات تابستاني بوده و هفته آينده جلسه آن برگزار مي شود و تعداد کمي از روسا که تعيين تکليف نشده اند، در اين جلسه تعيين تکليف مي شوند.

 

از سوي ديگر مخبر دزفولي، يکي از اعضاي کميته انتخاب روساي دانشگاه ها، در آخرين نشست خبري که داشت، اعلام کرد: «کميته منتخب شوراي عالي انقلاب فرهنگي تا مهر ماه سال جاري تکليف روساي دانشگاه هاي باقيمانده را معلوم مي کند.»

 

اين اظهار نظرها در حالي است که با پايان يافتن مهرماه هنوز تعدادي از دانشگاه ها با سرپرست اداره مي شوند.

 

صرف نظر از اينکه، آيا حضور اين افراد طي اين مدت در مديريت دانشگاه هاي کشور قانوني است يا خير، اين سوال پيش مي آيد که آيا اين همه تعلل براي معرفي روئساي برخي از دانشگاه ها جايز است.

 

البته هدف از این نوشتار، بررسی حقوقی سرپرستی دانشگاه مازندران نیست؛ بلکه نکته مهم اینجاست که عدم اطمینان از حضور به عنوان رئیس در دانشگاه مازندران موجب شده تا علاوه افت وضعیت علمی در دانشگاه مازندران، شاهد بی نظمی های بیشماری در بخش های مختلف دانشگاه باشیم. از عدم آماده نشدن خوابگاه دانشجویان در موعد مقرر و آتش سوزی های پی در پی در دانشگاه و همچنین وضعیت بد غذایی و صنفی، از جمله مشکلات موجود در این دانشگاه، به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی استان و قطب شیمی و علوم انسانی شمال کشور است.

 

به هر حال، انتظار می رود تا وزارت علوم هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف رئیس دانشگاه مازندران و دیگر دانشگاه ها، اقدام کند، تا بیش از این دانشگاه ها دچار خسارت نشوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بینا
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴
با سلام
تیزبینان خبرگزاری دانشجو!
سری هم به دانشگاه خوارزمی بزنید تا ببینید دانشگاهی که دو ساله با سرپرست غیرقانونی اداره میشه چه مصیبت هایی داره. مصیبت اصلی اش، ادغام غیرقانونی اش با دانشگاه علوم اقتصادیه که باعث انبوهی هزینه روانی و مدیریتی برای دانشجویان و خانواده های آنان شده. رویکرد کاملا سیاسی سرپرست بی عرضه دانشگاه، تمام نیروهای مومن و انقلابی را قربانی کرده. دانشجو گوشت قربانی حضرات است. در این ایام محرم ازادمرد باشید و از فجایع پنهان دانشگاه خوارزمی بنویسید با سرپرست غیرقانونی دوساله اش و ادغام کاملا غلطش.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار