کد خبر:۴۵۲۳۴۳
معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم خبرداد

برگزاری ۱۰ جشنواره ملی رضوی در آبان ماه

معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه تصمیم داریم هر دانشجویی در طول تحصیلش یکبار به حرم مطهر رضوی مشرف شود، گفت: برگزاری ۱۶ جشنواره‌ ملی رضوی در حوزه‌های مختلف در دانشگاه‌های کشور را در دستور کار داریم که از این تعداد ۱۰ جشنواره برگزار و باقی مانده آن در آبان ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جعفرپور، معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم امروز در افتتاحیه این مسابقات در مشهد، گفت: اذان پس از هجرت پیامبر(ص) به مدینه تشریح شد. قبل از آن هم پیامبر(ص) از اذان استفاده می‌کرد؛ اما تشریحش بعد از هجرت به مدینه و به دلیل زیاد شدن مسلمانان به عنوان یک شعار مفهوم دار بوده است.

 

وی در ادامه به بیان ویژگی‌های اذان پرداخت و افزود: اذان کوتاه، پرمحتوا، سکوت شکن و نشانه بیدرای از غفلت، طنین ملکوتی و آماده ساحتن روح و جان برای ورود به نماز و ندای معرفی امت مسلمان، اسلام و عقاید مسلمانان است.

 

معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم تاکید کرد: این شعار و محور تا زمانی که وجود دارد جوامع اسلامی پایدار خواهند ماند چون باعث ایجاد یک حرکت فرهنگی در جامعه و مقاومت در برابر دشمنان می‌شود.

 

جعفرپور با یادآوری این مطلب که اذان بعد از اینکه ایرانیان اسلام را پذیرفتند به کشور وارد شد، بیان داشت: نوای ایرانی نسبت به نوای اعراب متفاوت است و با نواهای متفاوتی هم بیان می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: موذنینی مانند قزوینی، اصفهانی و اردبیلی و اساتید دیگر با ندای ملکوتی خود قرن‌ها برای مسلمانان در موذن‌ها خواندند که این ندا برای ما روح بخش است.

 

معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم به سیاست‌های وزارت علوم در زمینه قرآن و عترت به ویژه اذان پرداخت و گفت: سیاست ما حمایت از این جشنواره‌ها است.

 

جعفرپور گفت: جشنواره قرآن و عترت که امسال سی و یکمین جشنواره آن برگزار خواهد شد با همکاری دانشگاه و وزارت علوم است که اهتمام نظام بر تداوم این جشنواره است.

 

وی ادامه داد: این جشنواره در ۴۰ حوزه قرآن و عترت فعالیت دارد که یکی از محورهای آن توجه به اذان است.

 

معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم یکی دیگر از برنامه‌های وزارت علوم را بحث نهضت رضوی دانست و گفت: با توجه به علاقه جوانان برای حضور در مشهد تصمیم به راه اندازی سفرهای رضوی با عنوان«تشرف رضوی» کرده‌ایم که اسکان و پذیرایی آنها در مشهد به عهده وزارت علوم است و دانشگاه‌ها موظفند این عزیزان را به مشهد بیاورند.

 

جعفرپور با بیان اینکه تصمیم داریم هر دانشجویی در طول تحصیلش یکبار به حرم مطهر رضوی مشرف شود، بیان داشت: برگزاری 16 جشنواره‌ ملی رضوی در حوزه‌های مختلف در دانشگاه‌های کشور را در دستور کار داریم که از این تعداد 10 جشنواره برگزار و باقی مانده آن در آبان ماه برگزار خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه موسسه آموزش عالی خاوران ظرفیت برگزاری جشنواره دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال آینده بتوانیم برگزاری یکی از جشنواره‌ها را به این موسسه واگذار کنیم.

 

معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم به یکی دیگر از برنامه‌های وزارت علوم برای ایجاد کانون رضوی اشاره کرد و افزود: هدف از تاسیس این کانون در دانشگاه‌ها مشارکت دادن دانشجویان در برگزاری جشنواره‌ها می‌باشد و هر دانشگاهی که این کانون‌ها را ایجاد کند یک میلیون تومان از وزارت علوم دریافت می‌کند.

 

جعفرپور با بیان اینکه سیاست وزارت علوم در ترغیب رفتار دینی در دانشگاه‌ها بر سه محور دانش، بینش و رفتار است، گفت: مجموعه فعالیت‌ها و جشنواره‌ها باید منتهی به رفتار اسلامی شود.

 

وی ضمن تشکر از موسسه خاوران برای برگزاری جشنواره اذان گفت: این موسسه کار خودجوش و شایسته‌ای انجام داده که محوری‌ترین مسئله اسلام را مبنای کار خودش قرار داده است.

 

معاون دفتر امور فرهنگی وزارت علوم همچنین در خصوص بین المللی کردن جشنواره اذان، گفت: وزارت علوم ارتباطاتی با کشورهای اسلامی ایجاد و پوسترهای این جشنواره را ترجمه و از طریق سایت به کشورهای دیگر ارسال کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار