به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، دانشگاه ها به دلیل داشتن نیروی جوان پر شور و انرژی همواره محل تبادلات افکار و اندیشه ها بوده است.
کرسی های آزاداندیشی به عنوان راهبردی ارزشمند و کاربردی سال های پیش از سوی مقام معظم رهبری به عنوان مطالبه جدی از تشکل ها و مسئولان دانشگاه مطرح شد.
در این سال های اخیر متاسفانه این مطالبه جدی و مهم از سوی جامعه دانشگاهی جدی نگرفته شد و به شکل عمقی مسئله آزاداندیشی در میز کار دانشگاه قرار نگرفت و به شکل رفع تکلیفی از سوی تشکل ها پرداخته شد که این امر مورد رضایت خود تشکل ها قرار نگرفت و بارها تشکل های دانشجوی از مقام معظم رهبری بابت این کوتاهی عذر خواهی کردند.
درباره علل عدم شکل گیری این کارویژه دانشگاه ها می توان به علت های مختلفی اشاره کرد که متاسفانه نبود قانون روشن و صریح یکی از سرعت گیری های این مطالبه بود.
کم صبری برخی مسئولان، نبود قانون شفاف در حمایت از کرسی ها، عدم تبیین دقیق مرز و حد آزاد اندیشی ها در گفت و گوهای دانشجویان از جمله موارد مهم در شکل نگیری این کرسی هاست؛ البته پرداختن تشکل ها به برخی موضوعات تکراری و کلی از جمله اینکه شاید می توان کرسی های برگزار شده در چند موضوع خاص دسته بندی کرد.
در این مدت برخی موضوعات مورد توجه دانشجویان بوده و برای این افراد جذابیت داشته است که از این کرسی ها، کرسی های آزاد اندیشی در باره نقش زن است.
در کرسی آزادادیشی که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در فضای باز جلوی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه برگزار شد، شاهد استقبال پرشور از سوی دانشجویان بودیم.
وی تصریح کرد: با توجه به تعریف زن و نقش آن در دین مبین اسلام، باید این مسئله به صورت شفاف برای آگاه سازی در بین آحاد مردم به خصوص قشر بانوان مطرح شود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در این باره تاکید کرد: برای ترویج هر چه بهتر فرهنگ گفت و گو و گسترش هر چه بیشتر آزادی بیان و شفاف سازی در رابطه با مسئله زن و نقش آفرینی آن در خانواده و جامعه، «تریبون آزاد» با موضوع «نقش زن در جامعه» در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد که با استقبال خیلی خوب دانشجویان مواجه شد .
وی افزود: در این کرسی آزاد اندیشی هم از جنبه حقوقی و هم جنبه شرعی به مسئله نقش زن در جامعه پرداختند و این که آیا اسلام موافق یا مخالف حضور زن در عرصه های مختلف است؟
خدری تصریح کرد: اسلام نگاه مترقی به نقش زن دارد و برخی تلاش می کنند نگاه متحجرانه به زن داشته باشند و این گونه القاء کنند که زن نباید در جامعه نقش آفرینی داشته باشند.
وی گفت: در کرسی ها باید فضای ایجاد شود که افکار مختلف بتوانند به راحتی بیان شوند البته این هم پیش شرطی دارد اینکه اولاً باید اخلاق در گفتار و کردار و اظهارت رعایت شود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان افزود: در این کرسی ها همچنین نباید عوامل خارجی تهدید کننده فضای آزاد اندیشی باشند.
خدری تصریح کرد: در کنار همه اینها باید دانشجویان ملزم باشند از جار و جنجال و هیاهوهای بی جهت خودداری کنند و مستدل و علمی و با مطالعه در کرسی ها اظهار نظر کنند.