آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۲۵۴۵
رئیس دانشگاه گلستان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

باید آموزه‌های کربلا را با مسائل روز تطبیق داد/ سیاست زدگی برخی هیات‌ها زجر آور است

رئیس دانشگاه گلستان گفت: در منبرها و سخنرانی‌های محرم فقط به ذکر مصیبت نپردازیم، نسل حاضر احتیاج به فهم مفاهیم و باطن قیام امام حسین (ع) دارند، باید با تطبیق آموزه‌های کربلا به مسائل روز، شعائر عاشورایی را به نسل حاضر انتقال داد.

فرهاد یغمایی، رئیس دانشگاه گلستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در گرگان ضمن تسلیت ایام عزاداری سیدالشهدا (ع)، گفت: شعار اصلی قیام کربلا «هیهات من الذله» بود که اگر دقت کنیم این شعار در تمامی فرمایشات مقام معظم رهبری جاری و ساری است.

 

رئیس دانشگاه گلستان تصریح کرد: شعارهای اقتصادی که سال پیش مطرح شد و مبحث همدلی و همزبانی دقیقا در همین مسیر هیهات من الذله مطرح شده است چرا که اگر در مسائل اقتصادی و دفاعی توانمند باشیم دیگر منتی بر گُرده‌ی ما نخواهد بود و مستقل خواهیم شد.

 

وی تأکید کرد:  از شیعیان انتظار می رود هم سالم فکر کنند و هم قشنگ عمل کنند، در این مسیر است که می‌توان کشور را جلو برد، بعضا این روزها در برخی هیات‌ها و حتی فضای مجازی شعارهای خاصی مانند قمه زنی و امثال این مسائل پر رنگ می‌شود که مشخص است دست دشمن پشت پرده است وگرنه کجای دین گفته شده است برای عزاداری باید به این شکل عمل کرد.

 

یغمایی متذکر شد: عزاداری به سرشکستن نیست، این‌ها ظاهرسازی است، باید در باطن درست عمل کنیم و اگر عزادار حسین (ع) هستیم باید اعمال و افکار ما حسینی بشود.

 

رئیس دانشگاه گلستان گفت: مرور واقعه کربلا از همان ابتدای سفر حضرت و یاران ایشان مملو از مسائل فرهنگی است، افرادی که به امام ملحق شدند و از ایشان جدا شدند و یا طرح این فرمایش از امام که فرمودند «هر که حق الناسی بر گردن دارد از ما جدا بشود»، تمامی این‌ها مباحث آموزشی است که باید در کنار هم به نسل حاضر منتقل شود.

 

وی با بیان اینکه در شرایطی که برخی هیات‌ها مسموم هستند یکی از مکان‌ها برای انتقال مفاهیم عاشورا به نسل حاضر، دانشگاه‌ها خواهند بود، تأکید کرد: هیات فاطمیون دانشگاه گلستان خوشبختانه از حالت شکل درآمده و بیشتر به محتوا می پردازد و این قابل تحسین است، البته شکل خیلی تاثیرگذار است و این شکل است که ابتدا جوان را جذب می‌کند ولی باید به این شکل و ظاهر محتوا داد تا جوان وقتی وارد این مجموعه می‌شود علاوه بر شور و حال به شعور عاشورایی و کربلایی نیز برسد.

 

وی افزود: منبرها و سخنرانی‌ها نباید منحصر در ذکر مصیبت شود، به عنوان مثال باید تهدیدهای جامعه را در آن ذکر کرد، باید صحنه‌های حال حاضر را نشان دهیم و با آموزه‌های کربلا برای مشکلات فعلی نسخه تجویز کنیم، دلیل مرجع تقلید در دین ما نیز همین پویایی فقه ماست، جوان امروز شاید مسائل را در قالب ذکر مصیبت به درستی درک نکند اما وقتی آن را با مسائل روز تطبیق بدهیم توانسته‌ایم مفاهیم عاشورایی را در اعصار جاری و ساری سازیم.

 

یغمایی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه چیزی که در برخی موارد انسان را زجر می‌دهد سیاسی کردن هیات‌های امام حسین (ع) است، البته این به این معنا نیست که به تفکیک سیاست و دیانت قائل شویم اما برخی هیات‌ها از مفاهیم سیاسی و حتی برخی فرمایشات مقام معظم رهبری تفسیر به رأی می‌کنند و هیات عزاداری را تبدیل به باشگاه‌های سیاسی می‌کنند که حتی رهبر معظم انقلاب بارها در این رابطه هشدار داده‌اند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
میثم
United States of America
۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۳
کاملا با حرف هاشون موافقم.
به نظرم خود دانشگاه ها میتونن این فرهنگ سازی رو در درون شروع کنن تا بازده بیرونی داشته باشه
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار