به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، دنکوب، طلبه حوزه علمیه و سخنران مراسم مذهبی و فرهنگی، عصر امروز در گردهمایی «نهضت ما زندهایم» که به همت بسیج دانشجویی خواهران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این دانشگاه برگزار شده بود، گفت: محرم هر سال را با سال گذشته مقایسه کنید تا شناخت خود را مورد ارزیابی قرار دهید.
وی با بیان اینکه هر چه شناخت از محرم بیشتر شود، شور محرم نیز افزایش پیدا میکند، تصریح کرد: رعایت برخی ظواهر در محرم خوب است؛ اما مهمتر از ظاهر، رسیدن به شعور محرم در کنار شور حسینی است.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در مطالب زیارت عاشورا تمعق کنید، متذکر شد: آنچه جامعه به آن نیازمند است، فرهنگ و رفتار حسینی است، باید در این فرهنگ و منش تامل کنید تا زمانی که از شما به عنوان یک دانشجوی معتقد از حضرت زهرا (س) پرسیدند، فقط از پهلوی شکسته و در سوخته نگویید.
دنکوب با بیان اینکه زوایای زندگی ائمه اطهار (ع) به خصوص حضرت زهرا و حضرت زینب (س) از برجستهترین الگوهای سبک زندگی درست اسلامی به شمار میرود، تصریح کرد: این بانوهای نمونه اسلام در موارد غیر ضروری با نامحرم اصلا برخورد نمیکردند؛ اما در مواقع لازم کوبندهترین سخنرانیها را ارئه فرمودند، در خارج از خانه حتی قامت آنان را کسی ندید؛ اما در خانه مرغوبترین عطرها را استفاده میکردند، ذات دختر دلبری کردن است؛ اما باید با این الگوهایی که اسلام در اختیار ما گذاشته است، منش درست رفتار فردی و اجتماعی را یاد بگیریم.
درد بی دینی از صد تا سرطان بدتر است
وی با بیان اینکه حضرت زینب تا لحظه آخر با ولی زمان خود در امور مختلف مشورت میکردند، متذکر شد: ما اگر پیام ولی فقیه خود را درک نکردیم خودمان مقصریم، درد بی دینی، درد موسیقی حرام، درد کاهل نمازی از مواردیاند که از صد تا سرطان بدتر هستند؛ چرا دغدغه این موارد را نداریم و با این تعداد روحانی و پزشک و فضای باز مجازی خود را درمان نمیکنیم.
اگر نمیتوانیم حضرت زهرا شویم میتوانیم خود را به ایشان نزدیک کنیم
این استاد حوزه تاکید کرد: باید خودمان احساس مسئولیت کنیم و دغدغه داشته باشیم، اگر ما نمیتوانیم حضرت زهرا (س) شویم میتوانیم خود را به ایشان نزدیک کنیم مهم دغدغه است که کمرنگ شده، در واقع دغدغه تکلیف میآورد و احساس تکلیف احساس مسئولیت را تقویت میکند.
باید ازدواج دانش آموزی جای ازدواج دانشجویی را بگیرد
دنکوب به شیوه همسرداری حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد و گفت: باید بجای ازدواج دانشجویی ازدواج دانش آموزی باب بشود، مدارک دانشگاهی به درد ما نمیخورد مهم توشه آخرت است مهم شیوه و اصول درست همسرداری است؛ اما میبینیم دختر ما با مدرک ارشد به کوچکترین مشکل پس از گذشت یک ماه از عقد بر میخورد و به کل از ازدواج خود پشیمان میشود و چه بسا به خانه پدر برگشته و درخواست طلاق میکند.
وی افزود: عدم احساس مسئولیت پذیری و شناخت قواعد زندگی باعث شده با کوچکترین اشتباهی سریع پشیمان و نگران و سرگردان میشویم.
چادر بدون عفت ارزش ندارد
این استاد حوزه علمیه با اشاره به نقش و رسالت زنان، تصریح کرد: در احادیثی که در رابطه با زنان قید شده بحث عفت پیشه کردن مطرح است، عفت با حجاب فرق دارد، اگر چادری باشیم و عفت کلام و عفت چشم و عفت لحن نداشته باشیم اول از همه چادر را زیر سوال بردهایم.
رابطه «برادری و خواهری» که به تازگی مد شده غلط است
دنکوب تصریح کرد: دختران محجبه ما با پسران حزب اللهی ما روابط غیرعرف برقرار میکنند و نام این رابطه را رابطه برادری و خواهری میگذارند؛ در صورتی که اصلا چنین چیزی نداریم، پیش از حجاب و ظاهر حزب اللهی باید عفت پیشه کرد که در کلام حضرت زهرا (س) نیز بسیار بر آن تاکید شده است.
وی تاکید کرد: یکی از جاسوسان آمریکایی پس از بازگشت به غرب گفت نگران نباشید عن قریب زنان ایرانی عریان خواهند شد، این کلام فاجعه آمیز یعنی فرهنگ در کشور ما تعطیل شده است، تاکید مقام معظم رهبری بر جهاد فرهنگی نیز گواه همین واقعیت تلخ است، در این شرایط باید بیش از پیش احساس دغدغه و احساس مسئولیت کرد و پای کار آمد.
اگر هر که را در قبر خودش میگذاشتند امام حسین (ع) قیام نمیکرد!
دنکوب با اشاره به فلسفه قیام امام حسین (ع) بر فریضه واجب «امر به معروف و نهی از منکر» تأکید کرد و گفت: همه یاد گرفتیم و مدام میگوییم هر کسی را در قبر خودش میگذارند و یا عیسی به دین خود و موسی به دین خودش، اگر اینگونه است چرا برای محرم عراداری میکنیم مگر علت قیام عاشورا غیر از امر به معروف و نهی از منکر بود؛ از این رو اگر واقعا ادعای ولایت پذیری داریم باید این دغدغه را در خود بیدار و در مقابل دین احساس تکلیف کنیم.