معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون اپیدمی وبا در کشور وجود ندارد اما نگرانیم کسانی که به عتبات عالیات مسافرت می کنند، آن را به کشور منتقل کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سیاری در حاشیه نشست خبری هفته سلامت روان افزود: خوشبختانه هم اکنون در کشور اپیدمی وبا نداریم اما 15مورد مبتلا به وبا شناسایی و کنترل شده است.
وی گفت: متاسفانه درعراق و چند کشور همسایه ما، اپیدمی وبا وجود دارد و نگرانی ما درمورد کسانی است که به عتبات عالیات بویژه در اربعین مسافرت می کنند.
دکترسیاری از برگزاری جلسات هماهنگی مسئولان وزارت بهداشت با سازمان ها و نهادهای مرتبط خبر داد و افزود: با جمعیت هلال احمر ، دانشگاه های علوم پزشکی و سپاه هماهنگی های لازم انجام شده است تا خدماتی که قبل از مرز برای دسترسی به مراقبت های اولیه و آموزش نیاز است، وزارت بهداشت انجام دهد.
وی گفت: خدمات بهداشتی برون مرزی به عهده هلال احمر است و کمک های لازم را وزارت بهداشت در این مرحله نیز انجام می دهد و پس از بازگشت زائران به کشورهم خدمات سلامت و بهداشت را این وزارتخانه ارائه می دهد اما مهمترین کار آموزش خود مردم است .
معاون بهداشت وزیر بهداشت تاکید کرد:چون راه انتقال وبا از طریق آب و غذای آلوده است باید در بهداشت و سلامت آنها توجه ویژه کرد تا خطر ابتلا کاهش یابد.
شیوع افسردگی در زنان بیشتر از مردان است
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: نتیجه یک پژوهش نشان می دهد شیوع افسردگی در زنان بیشتر از مردان است.
دکتر علی اکبر سیاری در نشست خبری هفته سلامت روان افزود: بر اساس نتایج این پژوهش که سال 90 انجام شد شیوع اختلالات روانی در زنان بیشتر از مردان بوده است، به این صورت که 26 و نیم درصد زنان و 20 و 8 دهم درصد مردان به اختلالات روانپزشکی مبتلا بودهاند.
وی گفت: براساس آخرین نتایج یک پژوهش 23و 6 دهم درصد جامعه 15 تا 64 سال به اختلالات روانپزشکی مبتلا هستند.
سیاری افسردگی را شایعترین اختلال روانپزشکی نام برد و افزود: 12و 7 دهم درصد افرادی که دارای اختلالات روانپزشکی بودند افسردگی داشتند که آمار زنان 10 و 4 دهم درصد و مردان 10 و دو دهم درصد بوده است.
معاون وزیر بهداشت گفت: 44 درصد افرادی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند به خدمات روانپزشکی نیاز داشتهاند و به روانپزشک مراجعه داشتند و 41 درصد آن ها حداقل درمان مناسب را دریافت کردند.
وی افزود: 66و 6 دهم درصد افراد دارای اختلالات روانی این پژوهش به صورت سرپایی و 51 درصد نیز به صورت بستری در بخش خصوصی خدمات دریافت کردهاند و 1000 میلیارد تومان از جیب خود بابت این خدمات پرداخت کرده اند که شامل حدود 30 درصد درآمد سرانه آن ها بوده است.
معاون وزیر بهداشت گفت: 180 روانشناس آموزش دیده برای ارائه خدمات روانپزشکی در حاشیه شهرها برای 10 میلیون و 300 هزار نفر به کار گرفته شده اند که تا پایان سال به 660 نفر افزایش می یابد.
سیاری با اشاره به راه اندازی طرح جامع ارائه خدمات روانپزشکی تا پایان امسال افزود: این طرح به صورت آزمایشی در سه شهر از استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و کرمان اجرا می شود؛ این طرح خدمات روانشناسی و روانپزشکی را از غربالگری و شناسایی تا درمان دنبال می کند.
هفته سلامت روان از 24 تا 30 مهر است و امسال با شعار «حفظ منزلت انسانی در سلامت روان» برگزار شده است.