گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-یادداشت :اين روزها در سوگ سرور و سالار شهيدان، اسوه ايمان، صبر و شجاعت و نماد مقاومت در برابر زياده خواهي هاي دشمنان و مدافع حقيقي مظلومين، در جاي جاي ايران اسلامي و درهمه نقاط عالم خيمه هاي عزا و تبيين دلاوري هاي شهداي كربلا و صبر و مقاومت جانسوز اهل بيت امام حسين(ع) و مصيبت هاي عظماي وارده برآنان برپاست. حضرت امام حسين(ع) هدف از قيام خود را زنده كردن اسلام حقيقي در جامعه، اصلاح امت جدشان رسول الله(ص) و احياي فريضه امر به معروف و نهي از منكر اعلام كردند.
امروز تضعیف اسلام و مسلمین، ایجاد تفرقه، مقابله با انقلاب اسلامی و تبرّی از اولیای خدا و تهمت و بهتان به آنها و افکار آیات خدا، هرچند سیاسی هم باشد اشکالی ندارد؛ ولی حمایت از مظلومان و برائت از مشرکان و همنوایی با محرومان و ستمدیدگان و اعتراض به تسلط آمريكا و اسرائیل بر کشورهای اسلامی و مخالفت با غارتگری کمپانیهای خارجی و محکوم کردن خیانت رؤسا و سلاطین مسلمانْنام و حمایت از مبارزات مسلمانان واقعی و امثال آن جرم است!!!
اینجاست که سخن امام فقید ما، آن داعی الیاللَّه و فانی فیاللَّه آشکار میشود که اسلام را به اسلام ناب محمّدی(ص) و اسلام آمريكایی تقسیم میکرد. حضرت امام حسين(ع) قيام كردند تا اسلام ناب را به مردم جهان معرفي و اصول اساسي آن را در رفتار و عمل مردم و مسئولان در جامعه نهادينه نمايند.
مقام معظم رهبري در پيام خود به كنگره حج در سال ۱۳۶۸ در تبيين مفهوم اسلام ناب و اسلام آمريكايي ميفرمايند: «اسلام ناب محمّدی، اسلام عدل و قسط است؛ اسلام عزت و اسلام حمایت از ضعفا و پابرهنگان و محرومان است؛ اسلام دفاع از حقوق مظلومان و مستضعفان است؛ اسلام جهاد با دشمنان و سازشناپذیری با زورگویان و فتنهگران است؛ اسلام اخلاق و فضیلت و معنویت است. اما اسلام آمريكایی، چیزی به نام اسلام است که در خدمت منافع قدرتهای استکباری و توجیهکننده اعمال آنهاست؛ بهانه ای برای انزوای اهل دین و نپرداختن آنان به امور مسلمین و سرنوشت ملتهای مسلمان است؛ وسیله ای برای جدا کردن بخش عظیمی از احکام اجتماعی و سیاسی اسلام از مجموعهی دین و منحصر کردن دین به مسجد است (و مسجد نه به عنوان پایگاهی برای رتق و فتق امور مسلمین - چنانکه در صدر اسلام بوده است - بلکه به عنوان گوشهیی برای جدا شدن از زندگی و جدا کردن دنیا و آخرت).
اسلام آمريكایی، اسلام انسانهای بیدرد و بیسوزی است که جز به خود و به رفاه حیوانی خود نمیاندیشند؛ خدا و دین را همچون سرمایه تجار، وسیلهیی برای زراندوزی یا قدرتطلبی میدانند و همه آیات و روایاتی را که برخلاف میل و منفعتشان باشد، بیمحابا به زاویه فراموشی میافکنند و یا وقیحانه تأویل میکنند. اسلام آمريكایی، اسلام سلاطین و رؤسایی است که منافع ملتهای محروم و مظلوم خود را در آستانهی آلههی آمريكایی و اروپایی قربانی میکنند و در مقابل، به حمایت آنان برای ادامه حکومت و قدرت ننگین خود چشم میدوزند؛ اسلام سرمایهدارانی است که برای تأمین سود خود، پا بر همهی فضیلتها و ارزشها میکوبند.
آری، این اسلام آمريكایی است که مردم را به دوری از سیاست و فهم و بحث و عمل سیاسی میخواند؛ ولی اسلام ناب محمّدی، سیاست را بخشی از دین و غیرقابل جدایی از آن میداند و همه مسلمین را به درک و عمل سیاسی دعوت میکند؛ و این چیزی است که ملتهای مسلمان باید همواره از امام فقید ما(ره) و زبان گویای اسلام به یاد داشته باشند.»
مردم نباید فراموش بکنند که امروز پس از گذشت ۳۶ سال از انقلاب، هرچه دارند به برکت اسلام ناب و اسلام انقلابی است؛ اسلامی که به فکر طبقات مستضعف و محروم است، نه اسلامی که در خدمت قدرتمندان و اغنیاست. این اسلام ناب است که دلها را جذب و جمع میکند و نیرویی عظیم و شکستناپذیر به وجود میآورد. راز اصلی همین نکته است، که ملت و مسئولان باید آن را درست درک كنند و همیشه به یاد داشته باشند. انقلاب اسلامی تا وقتیکه در خط صحیح اسلام ناب- یعنی خط امام(ره)- با دقت حرکت میکند و مردم و مسئولان با نگاه همراه با بصیرت و ژرفاندیشی؛ دین و اسلام را بر هر چیز دیگر ترجیح میدهند و روحیه دفاع از اسلام و ارزشهای اسلامی را زنده نگه میدارند و شعارهای کوبنده و برخاسته از متن اسلام را مورد توجه قرار میدهند، نه آمريكا و نه شرق و غرب و نه ارتجاع و نه هیچ قدرت دیگر، قادر نخواهند بود که آنها و نظام جمهوری اسلامی را از حرکت به سمت هدفهای خود بازدارند.
اما، اين روزها كشور ما درگير اجراي موافقتنامه اي موسوم به برجام است كه پس از سال ها كشمكش برسر زياده خواهي هاي دشمنان انقلاب و اسلام ناب و در رأس آنها آمريكاي شيطان صفت عليه فعاليت هاي هسته اي ملت ايران، با تلاش فرزندان انقلاب در همهی دورهها به ويژه از سال 1384 تاكنون در مجاري قانوني كشور تصويب شده و در آستانه اجرا قرار گرفته است. فارغ از بررسي جزئيات برجام و مفيد يا غيرمفيد و يا مضر بودن آنها، اكنون در مرحله اي قرار داريم كه در شوراي عالي امنيت ملي و مجلس شوراي اسلامي اين موافقتنامه با پيوست هاي قانوني اي تصويب شده و امروز رهبر معظم انقلاب در نامه اي خطاب به رئيس جمهور با رعايت ملاحظاتي در مسير اجرا، آن را تأييد كردند.
آنچه امروز براي همه مردم و مسئولان مهم است عبارتست از اولاً حفظ وحدت و همدلي در پشتيباني از مسئولين اجرايي درگير در اجراي برجام، ثانياً نظارت دقيق مراجع متولي در كشور بر چگونگي اجراي مفاد برجام از طرف كشورهاي موسوم به ۱+۵ به ويژه عمل به تعهدات آنها در برجام، ثالثاً مراقبت نسبت به جلوگيري از نفوذ دشمن در كشور به بهانه و با ابزار برجام، رابعاً حمايت جدي از توليد ملي، سرمايه هاي انساني داخلي و برنامه ريزي براي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و خامساً حركت در مسير عمل به سخنان و تدابير حكيمانه رهبري معظم انقلاب اسلامي و عدم انحراف از آن در اين مسئله و مسائل ديگر كشور.
متن نامه رهبر معظم انقلاب اسلامي به رئيس محترم جمهور حاوي نكات بسيار مهمي است كه در راستاي پيشرفت همه جانبه كشور و عدم انحراف از اصول و ارزش هاي اسلام ناب محمدي(ص) و جلوگيري از زياده خواهي ها و نفوذ دشنان قسم خورده اين انقلاب قابل تفسير است.
مفاد اين نامه بايد فصل الخطاب مسئولين كشور در زمينه آغاز اجراي موافقتنامه برجام و ادامه داده آن در آينده قرار گيرد. مقام معظم رهبري در اين نامه عامل اصلي خصومت و دشمني تمامنشدنی آمريكا در برابر ايران را، ماهیت و هویت جمهوری اسلامی ایران که برخاسته از انقلاب اسلامی است مي دانند و مي فرمايند: « ایستادگی بر مواضع بر حق اسلامی در مخالفت با نظام سلطه و استکبار، ایستادگی در برابر زیاده طلبی و دستاندازی به ملتهای ضعیف، افشای حمایت آمريكا از دیکتاتوریهای قرون وسطائی و سرکوب ملتهای مستقل، دفاع بیوقفه از ملت فلسطین و گروههای مقاومت میهنی، فریاد منطقی و دنیاپسند بر سر رژیم غاصب صهیونیست، قلمهای عمدهئی را تشکیل میدهند که دشمنی رژیم ایالات متحده آمريكا را بر ضد جمهوری اسلامی، برای آنان اجتناب ناپذیرکرده است و این دشمنی تا هنگامی که جمهوری اسلامی با قدرت درونی و پایدار خود، آنان را مأیوس کند ادامه خواهد داشت.» اين تذكر جدي رهبر انقلاب كه بارها و بارها به ويژه در سال هاي اخير مطرح شده است گوياي لزوم كسب و حفظ هوشياري مسئولان، نخبگان و مردم نسبت به نيّات و اهداف پليد دولت آمريكا و ايستادگي در برابر آنها است.
رهبر معظم انقلاب در سخنراني هاي مختلف خود در يك سال اخير چهارچوب و الگوي حركت جمهوري اسلامي ايران در برنامه هسته اي را مشخص و خطوط قرمز نظام را ترسيم فرمودند. در اين چهارچوب، لغو كامل و يكباره تحريم ها و عدم بازگشت پذيري آنها، حفظ و گسترش تحقيقات صنعت هسته اي و توسعه آن، عدم شناسايي و مصاحبه با دانشمندان جوان هسته اي يا غيرهسته اي كشور و غيره تصريح شده است كه در نامه امروز معظمٌ له نيز به صراحت بر برخي از مهمترين آنها اشاره گرديده است.
به نظر مي رسد اگر مسئولين محترم اجرايي كشور و اعضاء درگير در اجراي اين موافقتنامه با عينك بدبيني و عدم اعتماد به آمريكا و شركايش به واقعيات كشور، ملت و انقلاب اسلامي نگاه كنند و حركت خود را در مسير اجراي برجام منطبق بر تدابير رهبري انقلاب در سياست هاي كلان داخلي و خارجي قرار دهند و مسئولين قواي ديگر به ويژه مجلس و شوراي عالي امنيت ملي نيز به وظيفه نظارتي خود همانگونه كه رهبر معظم انقلاب امروز فرمودند درست عمل كنند؛ مي توان اميدوار بود كه رفع تحريم هاي ظالمانه دشمنان انقلاب بتواند در زندگي مردم و حركت كشور بيش از پيش رونق و شكوفايي ايجاد نمايد.
البته از تذكر مقام معظم رهبري در انتهاي نامه به آقاي رئيس جمهور و مردم و مسئولان نبايد غفلت كرد كه فرمودند: « رفع تحریمها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه جانبـهی اقتصاد مقـاومتی، تقويت توليد ملي، عدم واردات بي رويه پس از برداشته شدن تحریمها و عدم واردات هرنوع مواد مصرفي از آمريكا میسر نخـواهد شـد.». اميد است مسئولان اجرايي كشور و ديگر مسئولان درگير در اين موضوع با تأسي از سنت رسول الله(ص) و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين(ع)، بتوانند تمام توان و تلاش خود را در جهت نهادينه سازي اسلام ناب محمدي(ص) در جامعه و بلكه دنيا معطوف و به سمت ايجاد حكومت بزرگ اسلامي تحت زعامت رهبر معظم انقلاب حركت نمايند.
احسان عظيمي راد- مدرس دانشگاه و موسسه آموزش عالی مشهد