محمد باقر بیات، سازنده بارفیکس شمار هوشمند دیجیتال در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خرم آباد، با اشاره به اینکه بارفیکس شمار در اداره ثبت اختراعات و علامت تجاری آمریکا به ثبت رسیده است، در خصوص کارایی اختراع خود گفت: این بارفیکس شمار به صورت دیجیتال عمل می کند و می تواند تعداد بارفیکس های صحیح و خطا را بر روی نمایشگر نمایش دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه خطاهای شمارش شده در حافظه بارفیکس شمار هوشمند ساخته شده ذخیره می شوند و کسانی که نسبت به نتیجه شمارش اعتراض دارند می توانند به صورت ویدئو چک که الان در برخی رشته ها استفاده از آن مرسوم شده است، اعتراض خود را پیگیری کنند.
سازنده بارفیکس شمار هوشمند دیجیتال بااشاره به اینکه در صورتی که این بارفیکس شمار هوشمند به تولید انبوه برسد، هزینه ساخت آن به زیر 400 هزار تومان کاهش می یابد، افزود: این بارفیکس شمار ابتدا با سیستم میکروکنترلر و وسایل الکترونیکی ساخته شد؛ اما هر چه به سمت تجاری شدن آن پیش رفتیم با مشکل مواجه شدیم به همین دلیل ترجیح دادیم که با استفاده از برنامه نویسی متلب، یک دستگاه وب کم و لپ تاب قابلیت داوری یکسان را نیز به آن اضافه کنیم.
بیات با بیان اینکه این دستگاه هم برای تقویت قوای جسمانی و هم برای تشخیص میزان قدرت جسمانی افراد در مدارس، دانشگاه ها، آتش نشانی ها و در بین نیروهای مسلح کارایی دارد، افزود: نیروی انتظامی نسبت به عملکرد این بارفیکس شمار ابراز رضایت کرده است و قطعا اگر در این ارگان مورد استفاده قرار بگیرد، در دیگر ارگان های نظامی نیز مورد استقبال قرار می گیرد؛ چرا که این دستگاه هم در آزمون های سنجش قوای جسمانی افراد متقاضی جذب در نیروهای مسلح و هم تقویت قوای جسمانی نیروهای نظامی کاربرد دارد.
وی تصریح کرد: در آمریکا بر اساس آزمون ایفرد حرکت بارفیکس و دراز و نشست از حرکت های سنجش آمادگی جسمانی افراد محسوب می شود که با توجه به این موضوع دستگاه دراز و نشست را نیز در دست ساخت داریم.
سازنده بارفیکس شمار هوشمند با اشاره به اینکه ثبت این اختراع در اداره ثبت اختراعات و علامت تجاری آمریکا با کمک یک وکیل آلمانی 30 میلیون تومان هزینه در بر داشته است گفت: با توجه به استقبالی که در آمریکا از بارفیکس شمار هوشمند شد وکیل آلمانی اعلام آمادگی کرد که می تواند طرح این اختراع را در آمریکا به فروش برساند؛ اما با امید اینکه بتوانیم آن را با حمایت تولید کنندگان داخلی در کشورمان بسازیم مانع این کار شدم.
بیات گفت: رایزنی هایی با دانشگاه آزاد برای تجاری سازی این اختراع با مشارکت چند شرکت تولیدی صورت گرفته است که امیدواریم به نتیجه برسد.