کد خبر:۴۵۵۰۳۲
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه آزاد همدان:

دانشگاهیان از رواج خرافات در عزاداری‌ها جلوگیری کنند

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد همدان با بیان اینکه دانشگاهیان از رواج خرافات در عزاداری‌ها جلوگیری کنند، گفت: رهاورد قیام و فرهنگ عاشورا اصلاح است، که هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی مطرح است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام حمیدرضا طالقانی ورکشی درباره چگونگی حفظ و گسترش فرهنگ عاشورا گفت: حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در وصیت به برادرش محمد بن حنفیه اعلان فرمود: «قـیام مـن بر مبناى تمایلات نفسانى نیست، من به منظور طغیان و فساد و تباهى و ستم خـروج نمـى کنم بلکه انگـیزه‌ام اصلاح امـت جدم رسول خداست و مقصود و منظورم امر به معروف و نهى از منکر است» که این موضوع هم جنبه فردی دارد و هم جنبه اجتماعی این قیام را شامل م‌ شود.


وی با بیان اینکه سرور و سالار شهیدان در مسیر حرکت از مدینه با کوفه با دو تن دیدار کرد یکی «زهیر بن قین بن قیس انماری بجلی» از اهالی کوفه که در ابتدا از طرفداران عثمان بود، ولی پس از آن که در سال ۶۰ هجری با خانواده‌اش از سفر حج باز می‌گشت در اثر دیدار با امام حسین (ع) از عقیده خود دست کشید و شیعه شد و با حسین (ع) همراه شده و به کربلا آمد و دیگری «عبدالله بن حرّ جعفی» که از بزرگان عصر خود بود اما با امام همراه نشده بود این دو نمونه اصلاح فردی این قیام جاودانه است.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد همدان تصریح کرد: برای این اصلاح، امام (ع) از چهار ابزار بهره گرفت، نخست امر به معروف، دوم نهی از منکر، سوم سیره نبوی و دیگری سیره علوی که دو مورد اخیر متاسفانه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

طالقانی گفت: در سیره نبوی محبت و رحمت عوامل موثرند و در سیره علوی رشادت و شجاعت تاثیرگذار خواهد بود. ایمان داریم اگر امر به معروف و نهی از منکر متاثر از این دو سیره شود، همچون قیام عاشورا فرهنگ آن در تاریخ جاودانه خواهد شد.

وی درباره مسئولیت دانشگاهیان در خصوص حفظ و گسترش فرهنگ عاشورایی و حسنی گفت: در اولین گام آشنایی قشر فرهیخته به عنوان الگو و سرآمد جامعه با امام حسین (ع) و فلسفه قیام این حضرت بسیار ضروری و حیاتی به نظر می‌رسد و در گام دوم ورود در راستای مقابله با خرافات و بدعت‌های ناصوابی که در عزاداری‌ها به وجود آمده است.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد همدان تصریح کرد: متاسفانه امروز بدعت‌ها و خرافاتی که اساس و پایه شرعی ندارد، وارد عزاداری‌ها شده است و به نظر می‌رسد دانشگاهیان می‌توانند با برگزاری همایش‌ها و شناسایی و معرفی این بدعت‌ها در آگاهی بخشی به بطن جامعه از رواج این خرافات جلوگیری کنند.


طالقانی افزود: دانشگاهیان در اقامه عزاداری درست و مورد قبول شرع و عرف باید پیشگام شوند، چون در جامعه دانشگاهیان به عنوان الگو و گروه مرجع مورد وثوق و اعتماد مردم هستند.


وی با اشاره به مداحی‌های انجام شده در مجالس اهل بیت(ع) گفت: یک مداح خوب باید آشنا به معارف اسلامی شود و بتواند پیوند بین مردم و اهل بیت (ع) را ایجاد کند، شعر یا روضه‌هایی که می‌خواند مستند باشد و فقط هدف به گریه وادارکردن مردم نباشد و در این حال با ادب و نزاکت خاص در مجلس اهل بیت (ع) به مداحی بپردازد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار