به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرستان شهرضا در محکومیت سخنان رئیس آموزش و پرورش شهرستان شهرضا در خصوص اینکه «عزاداری را باعث سلب آرامش دانسته»، بیانیهای صادر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بیرقهای خونین عاشورا را، به علامت حلول روز انتقام مظلوم از ظالم، هرچه بیشتر افراشته کنید. امام خمینی (ره)
این روزها شاهد تفاسیر مختلفی از سوی برخی افراد و جریانهای سیاسی و مسئولین در خصوص قیام عاشورا هستیم. از مذاکره امام حسین (ع) با عمر سعد گرفته تا امروز که عزاداری ایام محرم و صفر را موجب سلب آرامش و نشاط جامعه می دانند!
شاید انتشار این بیانیه آن هم پس از گذشت هشت روز از افاضات یکی از مسئولین شهر در ابتدا عجیب به نظر آید و این سئوال را در اذهان ایجاد کند که چرا حالا...!
پاسخ این است که هر چه منتظر شدیم اقدام شایستهای از طرف مسئولین شهر در جواب صحبت های ریاست آموزش و پرورش شهرضا انجام شود، متاسفانه انجام نشد و به سادگی از کنار گفته نسنجیده آن جناب گذشتند!
اما مردم فهیم شهرضا که سالهاست شور حسینی را در طول ایام سال با برگزاری مجالس روضه زنده نگه داشته اند نخواهند گذاشت عده ای که ادعای روشنفکری دارند و فقط شعار تدبیر و امید و اعتدال سر می دهند بر محافل روضه و عزا بتازند و به بهانههای واهی بخواهند نقشه راه دشمن شوند.
مردم عاشورایی شهرضا که ذوق حسین حسین گفتن فرزندانشان در دل آنها سرور و شادی می آفریند چگونه سرنوشت فرزندانشان را به اداره ای بسپارند که رئیسش، دلیل افسردگی و عدم نشاط جامعه را عزاداری های دو سه ماهه می داند!!!
گفتن چنین سخنانی آنهم در کارگروه فرهنگی، اجتماعی شهرستان جای سئوال و بسی تاسف دارد !
جناب آقای ملکیان، شما یکی از صاحبان بلندگوهای شهرستان هستید، بر چه پایه و اساسی بر خود جرات می دهید در مسائلی که اطلاعات کافی ندارید ورود کرده و دیگران را متهم به بزرگ کردن برخی احادیث می کنید؟! مطرح کردن بحث برگزاری مراسم ازدواج در ایام محرم و صفر که به خون سید الشهداء (ع) و یاران با وفایش رنگین شده چه معنایی می تواند داشته باشد !
آیا مردم با دستورالعمل سازمان یا گروهی خاص به عزاداری می پردازند، یا اینکه خودشان متاثر از معرفت دینی و حب ولایی حرمت نگه میدارند. اگر باور ندارید بروید داخل هیات های مذهبی و دیدگاه های خود را مطرح کنید تا ببینید چه خواهد شد.
وجه خندهدار موضوع این است که با مطالعات گسترده خود!! مطالبی را عنوان کرده اید که تا بحال علمای دهر بدان اشاره نکردهاند.
آیا دلیل دشمنی با اسلام و تشیع را بنا به گفته نظریه پردازان جبهه استکبار، همین مراسمات مذهبی و در راس آن زنده نگهداشتن قیام عاشورا نمی دانید که چنین بی پروا سخن به میان می آورید. مگر نبود آن امام بزرگوار که بارها فرمودند «رمز بقای اسلام، سوگواری سید الشهداء است».
چرا باید شعور و فهم خود را بیشتر از مردمی بدانید که به عشق امامشان دست به چنین برنامه هایی نمی زنند. خود شما بهتر از همه می دانید که برگزاری چنین مراسمی با لحاظ کردن حرمت ها به هیچ عنوان منعی ندارد، ولی آنچه که باعث عدم برگزاری چنین مراسماتی شده بنا به ادعای شما «توصیه صاحبان بلندگو» نبوده؛ بلکه غیرت دینی مردم اجازه چنین برنامه هایی را به خود نمی داد. حال شما به عنوان وکیل و وصی مردم ۱۰ ماه سال را رها کرده و دغدغه ازدواج جوانان را در این دو ماه عزیز می بینید؟!
اشاره شما به توجه نمودن به تمام ابعاد زندگی ائمه(ع) اشارتی بجاست. اما خود تا چه اندازه بدان عمل کرده اید که حال دیگران را بدان توصیه می کنید!
جناب آقای ملکیان، کدام عالم دینی شادی و زدن دف و کف را در عروسی ها ممنوع کرده که اینقدر برای شما مهم شده !
یا در مراسمات عروسی شرکت نکرده اید و یا از نحوه برگزاری این نوع برنامه ها اطلاع کافی ندارید، بهتر بود قبل از بیان چنین مطالبی سری به چند مراسم عروسی می زدید تا معنای کف و دف زدن را متوجه می شدید!!!
اصلا مطرح کردن چنین صحبت هایی از طرف شخص شما چه معنایی می تواند داشته باشد ؟
به نظر می رسد باید در مطالعات و دیدگاه های خود تجدید نظرکرده و راههای افزایش شادی و نشاط در جامعه را در جایی دیگر جستجو کنید. مدیریت آموزش و پروش شهرستان با شماست، میتوانید با یک مهندسی فرهنگی برگرفته از تعالیم مترقی اسلام و تشیع در حوزه مسئولیتی خود بخش عمده ای از دغدغه های خود را مرتفع کنید و بجای زیر سئوال بردن ارزشها و نسخه پیچی برای جامعه به مسئولیت خطیر خود عامل باشید.
حال با توجه به فرمایشات شما در جلسه مورخه ۹۴/۷/۳۰ کارگروه فرهنگی، اجتماعی شهرستان شهرضا که موجی از اعتراض و نگرانی را در سطح جامعه بویژه بین فرهیختگان بوجود آورده نکاتی را هر چند کوتاه به عرض میرسانیم.
*آنچه که به قول شما باعث افسردگی و عدم نشاط جامعه شده عزاداری های دوسه ماهه نیست؛ بلکه باید ریشه ناهنجارهای اجتماعی و افسردگی جامعه را در مسائل کلان تر و تصمیم گیری متولیان فرهنگی و اقتصادی و سیاسی جستجو کرد.
*مشکلاتی همچون بیکاری، اعتیاد، رکود اقتصادی و امثالهم در گسترش افسردگی نقش بسزایی دارند .
*گسترش استفاده از ماهواره و برنامه های غیر اخلاقی در بین خانواده ها از دیگر دلائل موثر در افسردگی است.
*تغییر سبک زندگی مردم.
*و ده ها مورد دیگر که مجال پرداختن به آن نیست.
در پایان با توجه به نظرات مطرح شده شما در جلسه فوق، توصیه می شود ضمن تقویت بصیرت دینی، بجای کلی گویی و آدرس های غلط و ایجاد تشکیک در باورها، به وظیفه اصلی خود یعنی تربیت و تعالی روحی و روانی دانشآموزان و آینده سازان انقلاب اسلامی بپردازید و بدانید آنچه که اسلام را زنده نگهداشته همین تعظیم شعائر دینی است و نه تنها موجبات زدودن غم و افسردگی را فراهم کرده؛ بلکه چنان شادی و بهجت واقعی والهی را در سطح جامعه ایجاد کرده که میلیون ها عاشق را در اربعین حسینی راهی سرزمین عشق و دلدادگی می کند. باشد تا آن روز...
کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شهرستان شهرضا