به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم نمایش و تجلیل از فیلم سینمایی مزار شریف به کارگردانی حسن برزیده روز گذشته در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
در بخشی از این مراسم منوچهر شاهسواری تهیه کننده فیلم با بیان اینکه فیلم مزارشریف محصول جمعی از بهترینهای سینمای ایران است گفت: فیلم مزارشریف زمینه گفت و گو بر سر موضوعی ملی را فراهم میکند و ما در این فیلم دوست داشتیم که یک مفهوم مهم به مخاطب ارائه شود.
شاهسواری عنوان کرد: زمانی که ما این فیلم را میساختیم دغدغه ذهنی مان این بود که با انقطاع فرهنگی که به وجود آمده چگونه مواجه بشویم و با آن برخورد کنیم. وقتی جامعهای گذشته خودش را از زوایای مختلف حذف کند موقعیت او دچار چالش و اختلال میشود.
این سینماگر در ادامه تاکید کرد: ما در طول تحقیق و ساخت مزارشریف به این آگاهی دست یافتیم که بخشی از گذشته و تاریخ ما به عمد یا به سهو به دست فراموشی سپرده می شود یا به اصطلاح به زیر فرش ریخته میشود که معلوم نیست این فرشها قرار است چه زمانی کنار زده بشوند.
تهیه کننده فیلم مزارشریف افزود: ما تلاش کردیم به حرمت خانواده های بازماندگان این رویداد بخشی از تاریخ را ورق بزنیم و امیدوارم باقی مانده آنرا شما ورق بزنید.
مزارشریف سبب شد تا توجه مردم و مسئولان به این فاجعه تاریخی جلب شود
در بخش دیگری از این مراسم سمیه حیدریان فرزند شهید حاج کریم حیدریان از شهدای دیپلمات مزارشریف نیز لحظاتی پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تشکر از عوامل فیلم مزار شریف گفت: پس از گذشت 17 سال از وقوع فاجعه مزارشریف این فیلم سبب شد تا این فاجعه قدری از سکوت خبری بیرون بیاید چرا که مسئولان تقریبا هیچ توضیح قانع کنندهای درباره نحوه شهادت و چرایی این حادثه مصیبت بار ارائه نمیدادند اما فیلم آقای برزیده این امکان را فراهم کرد تا قدری توجه مردم و مسئولان به این فاجعه تاریخی جلب شود و من از ایشان و سایر عوامل فیلم به نمایندگی از سایر خانوادههای شهدای این فاجعه نهایت تشکر را دارم.
بنابر این گزارش؛ فیلم سینمایی مزارشریف به کارگردانی حسن برزیده به ماجرای فاجعه کشتار دیپلماتها و خبرنگار کنسولگری ایران در شهر مزار شریف افغانستان به دست نیروهای طالبان پرداخته است.