به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، عبدالحسن برزیده، كارگردان فیلم سینمایی «مزارشریف»، درباره ایده ساخت این اثر سینمایی بیان كرد: این فیلم به حادثه ای معاصر می پردازد و درباره اتفاقی است كه بسیار تكان دهنده و دردناك بود. آنچه درباره دیپلمات های ما در افغانستان رخ داد و شهادت مظلومانه آن ها موضوعی بود كه احساس نیاز می شد درباره آن در قاب سینما نیز حرف زده شود.
وی درباره ابعاد ناراحت كننده این ماجرا كه 17 سال پیش رخ داده است، گفت: هفته ها بود هیچ پاسخگویی درباره سرنوشت این افراد وجود نداشت و طالبان اتفاقی را كه برای دیپلمات ها افتاده بود تكذیب می كرد و از سرنوشت 12 نفر از ایرانی ها در محلی كه قرار بود امن باشد هیچ خبری نبود.
این كارگردان گفت: تا اینكه آقای شاهسون، تنها شاهد زنده ماجرا، خودش را بعد از 19 روز به ایران رساند و از طریق او حقایق روشن شد و معلوم شد چه اتفاقی افتاده و طالبان مجبور شدند اجساد را تحویل بدهند.
برزیده با بیان اینكه این موضوع، ملی بوده و مسئله تكتك مردم ماست و امیدوارم استقبال خوبی از این فیلم به عمل بیاید، افزود: در پس هر قصه، علاوه بر روایت آن ماجرا، حرفهایی هست كه سازندگان در هر رشته هنری تلاش میكنند آن ها را نیز به بیننده منتقل كنند. این فیلم نیز تنها به ماجرای 17 سال پیش نمی پردازد بلكه لایه های دیگری از حادثه دارد كه آن ها را به عهده بیننده ها می گذارم كه خودشان این لایه ها را دریابند.
وی تاكید كرد: در شرایطی هستیم كه قرائت های مختلفی از ادیان به چشم می خورد. دین ما دینی است كه پیامبرش، پیامبر رحمت، عشق، محبت و انسانیت است اما متاسفانه می بینیم جریان هایی با اهداف مشخص و سودجویانه، قصد تخریب این چهره انسانی از دین اسلام را دارند كه لازم است چهره و هدف آن ها فاش شود.
فیلم سینمایی «مزارشریف» با شعار «هیچ جنگی به نفع هیچ مردمی نیست» در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و علاوه بر استقبال منتقدان توانست سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم را برای بهزاد عبدی و دیپلم افتخار بهترین جلوههای ویژه بصری را برای امیررضا معتمدی به همراه بیاورد.