صمد حاج جباری مدیرکل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص جزئیات بخشنامه پذیرش دانشجویان غیر ایرانی غیر بورسیه توسط دانشگاهها گفت: این آیین نامه به تعبیری پذیرش آزاد و با هزینه شخصی خود دانشجویان محسوب میشود و در رابطه با مجوزهایی است که به دانشگاههای مختلف برای پذیرش دانشجوی غیرایرانی غیر بورسیه ارایه شده است و اساسیترین نکته آن این است که موسسات آموزش عالی میتوانند از طریق مراجعه مستقیم متقاضی، برنامه مشترک با سایر دانشگاهها، ایجاد شعب مشترک دانشگاهی در داخل و خارج از کشور، تفاهم نامه مشترک با سایر کشورها، سامانه جامع دانشجویان در وب جهانی و معرفی سازمان امور دانشجویان نسبت به پذیرش دانشجویان غیر ایرانی غیر بورسیه اقدام کنند.
مدیرکل دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم در پاسخ به این سوال که چه دانشگاههایی میتوانند دانشجویان غیر ایرانی را مستقیما پذیرش کنند گفت: بر اساس این آیین نامه، دانشگاههای مادر استانها و دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، الزهرا(س)، علامه طباطبایی، بین المللی امام خمینی(ره) قزوین، شهید بهشتی، هنر تهران و تربیت مدرس میتوانند مستقیما دانشجو خارجی پذیرش کنند. همچنین سایر دانشگاهها نیز میتوانند با تصویب کمیته اجرایی این آییننامه که در سازمان امور دانشجویان تشکیل میشود نسبت به پذیرش دانشجویان غیر ایرانی غیر بورسیه اقدام کنند.
حاج جباری ضمن اشاره به اینکه در آیین نامه مسایل مربوط به هماهنگیهای امور کنسولی، اخذ ویزای دانشجویی و موارد دیگر پیش بینی شده است یادآور شد: دانشگاههای غیرانتفاعی فعلا نمیتوانند دانشجوی غیرایرانی غیر بورسیه جذب کنند. چون بحث کیفیت آموزشی و خدمات دانشجویی در رابطه با این دانشجویان وجود دارد و دانشگاه باید یک سری خدماتی را پیش بینی کند، برای همین دانشگاههایی که امکان تدریس دو زبانه و مباحث کیفی آزمایشگاهی و کارگاهی را نداشته باشند، فعلا در این پروسه نیستند.
وی در ادامه تصریح کرد: هر مرکز و دانشگاه غیرانتفاعی بخواهد دانشجوی غیرایرانی جذب کند باید از طریق سازمان امور دانشجویان و کمیتهای که قرار است تشکیل شود اقدام به دریافت مجوز کند همچنین در این آیین نامه چگونگی پذیرش دانشجو غیر ایرانی در دانشگاههای آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور هم پیش بینی شده است.
مدیرکل دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم افزود: هر واحد دانشگاه آزاد نمیتواند دانشجو غیرایرانی پذیرش کند بلکه باید در این رابطه با بخش امور بین الملل این دانشگاه هماهنگیهای لازم صورت گیرد.در خصوص دانشگاه پیام نور نیز براساس تقاضایی که ارایه می دهد در کمیته اجرایی سازمان امور دانشجویان درباره آن تصمیم گیری میشود.
حاج جباری در پایان گفت: درضمن دانشگاهها میتوانند کلاسهایی را برای این دانشجویان به زبان انگلیسی برگزار کنند، مشروط بر اینکه دوره آموزش زبان فارسی را نیز پیش بینی کنند.