آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۴۳۸۲
رحمانی‌فضلی در مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامه‌ریزی:

رویکرد سفرهای روحانی مبتنی بر تمرکز بر مناطق مرزی بود

وزیر کشور گفت: اگر تفکری مبتنی بر برنامه‌ریزی داشته باشیم با پول هدفمندی یارانه‌ها می‌توانیم توازن و پایداری را در موضوع جمعیت در مناطق کشور رقم بزنیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامه‌ریزی در پنجاهمین سال تأسیس مرکز آمار ایران که صبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد به موضوع مهاجرت اشاره کرد و اظهار داشت: مهاجرت یک امر قدیمی از باب اجتماعی است که ما در کشور خود با دو معقوله مهاجرت بین‌المللی و مهاجرت داخلی روبرو هستیم.

 

وی ادامه داد: در مقوله مهاجرت بین‌المللی کشور ما بیشترین مهاجر را از کشور افغانستان دارد و در زمینه مهاجرت داخلی نیز ما با این پدیده روبرو هستیم.

 

وی در تشریح دلایل بروز مهاجرت تصریح کرد: از عمده‌ترین دلایلی که موجب مهاجرت می‌شود وجود بسترهای نامتوازن، نا متعادل و نابرابری است که این امر می‌تواند در مسائل اقتصادی، امنیتی،‌ خدماتی و درآمد یا توزیع باشد. هرچند دلیل مبنایی که می‌توان به آن اشاره کرد رویکردها، تفکر و اندیشه است.

 

رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: اگر نابرابری و عدم توازن و تعادل را موضوع اصلی در انتقال جمعیت و مهاجرت بدانیم و این موضوع را خاستگاه نظامات برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی خود بدانیم متوجه می‌شویم که رویکردها و اندیشه‌ها در برنامه ریزی‌ها و بودجه‌ریزی‌ها تأثیرگذار هستند بنابراین باید در رویکرد، تفکر و اندیشه دقت بیشتری انجام شود.

 

وزیر کشور خاطرنشان کرد: اگر در یک کشور تفکر حاکم بر فعالیت‌ها توأم با عدالت، توازن اقتصادی و توسعه پایدار نباشد، آنچه که به عنوان فعالیت و مدیریت و برنامه‌ریزی محقق می‌شود مبنا قرار می‌گیرد و این مبنا موجب عدم توازن شده و در نهایت حرکت جمعیت‌ها را تشکیل خواهد داد.

 

وی خاستگاه برنامه ریزی در کشور را مبتنی بر قوانین،‌برنامه‌ریزی و بودجه پیش از انقلاب دانست و تصریح کرد: نظام برنامه‌ریزی در کشور ما نظامی متمرکز بخشی کلان است که در این برنامه اساس رشد اقتصادی و ما باید به این امر توجه کنیم چرا که نتیجه این برنامه‌ریزی موجب عدم توازن و تعادل در سطح کشور است و شکاف‌های عظیمی را به وجود می‌آورد.

 

وزیر کشور در ادامه بیان داشت: با نظامات صدقه‌ای و توزیع خدمات از سر لطف یا مسئولیت انسانی نمی‌توانیم تفکر پایدار و اقدام جامع و متوازنی را رقم بزنیم.

 

رحمانی‌فضلی ادامه داد: در قانون هدفمندی یارانه‌ها میلیاردها تومان پول توزیع می‌کنیم اما اگر تفکری مبتنی بر برنامه‌ریزی داشته باشیم که به دنبال ایجاد توازن باشد همین رقم کافی است که توازن و پایداری را در بحث جمعیت در مناطق کشور رقم بزند. 

 

وی ادامه داد: باید تلاش شود در قالب برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی به گونه‌ای حرکت کنیم که این مناطق دارای شرایط مناسب اقتصادی برای پایداری جمعیت در کشور باشند.

 

وزیر کشور خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم با این رویکرد سفرهای رئیس‌جمهور به گونه‌ای برنامه‌ریزی شد که تمرکز در مناطق مرزی باشد و برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد تا در این مناطق به جای 100ها پروژه، در هر منطقه دو یا سه پروژه را داشته باشیم.

 

رحمانی فضلی تصریح کرد:‌ سرمایه‌گذارانی که علاقه‌مند به همکاری هستند با شرایطی که پس از برجام ایجاد می‌شود می‌توانیم در مناطق مرزی تحول ایجاد کنیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد:  اقداماتی که در مناطق مرزی با این نگاه صورت می‌گیرد می‌تواند حرکتی را در شرایط جاری باشد که با تدبیر روحانی اتفاق افتاده است و اگر بخواهیم این محرکات نهایتاً منجر به توازن، تعادل و پایداری جمعیت شود باید در نظام‌ها تغییر ایجاد کنیم چرا که خروجی نظام‌هایی مانند نظام بودجه‌ریزی، برنامه‌ریزی،اداری، پولی و بانکی عدم توازن و تعادل است و باید تلاش کنیم که به راه حلی با ثبات و پایدار برسیم.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار