
چرا هوای تهران آلوده شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه کریمی درباره منشاریزگردهای پایتخت اظهارکرد: وزش باد شدید، فعال شدن کانونهای گرد و خاک در اطراف تهران و استانهای همجوار موجب شکلگیری توده گرد و خاک و افزایش غلظت ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرون بهویژه در ایستگاههای جنوب و جنوب شرقی شهر تهران شده است.
وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی در بسیاری از نقاط دنیا منجر به خسارات فراوان و جدی به محیط زیست و شهرها شده است. ایران به دلیل واقع شدن در محدوده جغرافیایی که عمدتا بارش و منابع آبی محدودتری دارد با شدت بیشتری از این پدیده متاثر شده است. در شرایط فعلی اغلب نقاط کشور از جمله مناطق جنوب، جنوب غرب و بخشهای وسیعی از مناطق شرقی و نواحی مرکزی نظیر استانهای تهران، قم و البرز درگیر پدیده گردوغبار شدهاند.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پاسخ به این پرسش که شهرداری چه اقداماتی میتواند برای کاهش و کنترل گرد و غبار انجام بدهد، خاطرنشان کرد: هجوم ریزگردها در مقیاس شهری، استانی و فرامرزی در فصول گرم سال که عمدتا شامل ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ میکرون است، ناشی از تغییرات اقلیمی است که طی سالهای گذشته علاوه بر کمآبی و خشکسالی منجر به تشکیل کانونهای تولید گردغبار است. با توجه به مقیاس وسیع و منطقهای این پدیده میتوان به راهکارهای ملی و منطقهای نظیر احیای رودخانهها، تالابها و جلوگیری از خشکشدن آنها، مشارکت منطقهای با کشورهای همسایه برای مقابله با کانونهای فرامرزی ریزگردها و تثبیت شنهای روان اشاره کرد.
بر اساس اعلام سایت شهر، کریمی همچنین گفت: توسعه پوشش گیاهی مناسب، کاشت گیاهان مقاوم، ایجاد کمربند سبز در اطراف شهرهای آلوده، مدیریت صحیح آب، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و کنترل ساختوسازهای غیراصولی در اطراف تهران از جمله راهکارهای میانمدت و درازمدت به شمار میآید.