به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، «گاهی اوقات مشکلات فرهنگی خواب شب را از چشمانم می برد»، جمله ای است که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در جمع اعضای دولت، با اشاره به وضعیت فرهنگی کشور فرمودند و توجه به این مقوله را از اهم فعالیت ها برشمردند.
با توجه به این موضوع، برآن شدیم تا به بررسی اقدامات ضد فرهنگی که در دانشگاه های استان مازندران، خصوصا دانشگاه های بزرگ و مادر استان بپردازیم و از مسئولان دانشگاه بخواهیم تا نسبت به رفع این اقدامات ضد فرهنگی در دانشگاه ها مقابله و برخورد کنند. در قدم اول نیز به سراغ دانشگاه مازندران رفتیم و در میان همه مشکلات فرهنگی که این دانشگاه با آن روبروست، به موضوع کشیدن سیگار توسط دانشجویان پرداختیم.
پدیده ناهنجار کشیدن سیگار در دانشگاه های کشور و مراکز علمی چند سالی است که روند صعودی را دنبال می کند. این پدیده در شرایطی اتفاق می افتد که شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت در خرداد ماه سال 89 قانونی را تصویب کرد که به واسطه آن دانشجویان سیگاری که در مراکز علمی لب به سیگار بزنند ابتدا تذکر شفاهی و سپس دو ترم اخراج می شوند.
از طرفی اوضاع و احوال این روزهای بسیاری از دانشگاه ها نشان از آن دارد که اگر قرار بر اخراج دانشجویان باشد باید روزانه پنج تا 10 دانشجو از هر دانشگاهی اخراج شوند!
از سوي ديگر، بر اساس آخرين تحقيقاتي که مرکز تحقيقات و کنترل دخانيات در سال 90 انجام داده است نشان ميدهد 75 درصد افراد سيگاري در سنين زير 20 سال سيگار کشيدن را آغاز ميکنند و تحقيقات انجام شده در مورد ميزان مصرف سيگار در بين دانشجويان کشور نشان ميدهد ميزان مصرف سيگار در بين دانشجويان 16 درصد است.
بر اساس اين تحقيق ميزان مصرف سيگار در دانشجويان پسر 25 درصد و در دانشجويان دختر شش درصد است. بر اساس نتايج اين تحقيق، ميزان مصرف سيگار در بين دانشجويان پزشکي نسبت به ساير رشتهها بيشتر است.
در مطالعه ديگري که بيش از ۱۰۰۰ نفر از دانشجويان مورد بررسي قرار گرفتند، ۱۰66 نفر از دانشجويان دانشگاههاي تهران پرسشنامهاي را تکميل کردند که نتايج نشان داده 16.3 درصد آنها سيگاري هستند که از اين تعداد 25.4 درصد مذکر و پنج درصد مونث بودند.
دانشگاه مازندران نیز در این میان با توجه به وضعیت جغرافیایی و مکانی دانشگاه و همچنین فضای سبز و وسیع داخلی دانشگاه، بهترین مکان برای کشیدن سیگار توسط دانشجویان است و البته این موضوع در خوابگاه دانشجویان نیز به وفور وجود دارد.
این پدیده در حالی رخ می دهد که در کمال تعجب مشاهده می شود که حراست دانشگاه به عنوان چشم بیدار و ناظر دانشگاه وظیفه دارد تا با ناهنجاری ها و اقدامات ضدفرهنگی موجود در دانشگاه برخورد کند؛ اما پس از روی کار آمدن دولت یازدهم نقش نظارتی حراست از آنها سلب شده است.
حراست دانشگاه مازندران نه با بدحجابی و بی حجابی دانشجویان برخورد می کند و نه به سیگار کشیدن دانشجویان در فضای دانشگاه تذکر می دهد.
سیگار کشیده امری عادی شده است
رضا حسینی، دانشجوی رشته شیمی، با بیان این که سیگار کشیدن در بسیاری از دانشگاه های کشور، متأسفانه به یک امر کاملاً عادی تبدیل شده است، گفت: در حالی که در تلویزیون و در فیلم ها و اخبار از مضرات سیگار کشیدن سخن گفته می شود، اما متأسفانه در فضای دانشگاه، همتی برای مقابله با سیگار وجود ندارد، حال آن که از جامعه نخبه دانشگاهی، انتظار دیگری می رود.
وی همچنین افزود: دانشجویانی که در خوابگاه و یا فضای باز دانشگاه سیگار می کشند، باید توجه داشته باشند که افرادی که با آنها در یک اتاق خوابگاهی زندگی می کنند، از این سیگار کشیدن ها آسیب می بینند؛ حتی پزشکان معتقدند که دود سیگار، سبب چشم درد، آلرژی و ناراحتی های معده ای در اطرافیان فرد سیگاری می شود. علاوه بر این، استعمال سیگار توسط فرد، باعث تغییر رنگ دندان ها و بوی دهان او و نیز موجب آزار و اذیت دیگران می شود.
فقدان نظارت عامل اصلی ترویج استعمال دخانیات در دانشگاه است
محمدعلی احمدی، دانشجوی رشته کامپیوتر با بیان اینکه سیگار کشیدن در محیط دانشگاه، مثل خوردن چای لحظه به لحظه اتفاق می افتد، گفت: در چند سال اخیر، سیگار کشيدن دانشجوها کاملاً عادی شده است، به طوری که اکنون دیگر کسی چپ چپ به دانشجوی سیگاری نگاه نمی کند.
محمدعلی تأکید کرد: اکنون در دانشگاه مازندران دانشجویان به راحتی اقدام به کشیدن سیگار می کنند و هیچ کس با آنها برخورد نمی کند.
این دانشجو با ضروری خواندن برخورد با مصرف سیگار در دانشگاه از سوی مسئولان، گفت: متأسفانه جدی نگرفتن ممنوعیت استعمال دخانیات در بسیاری از دانشگاه ها موجب ترویج آن شده است و این امر دانشگاه مازندران هم متاسفانه عامل اصلی ترویج استعمال دخانیات در دانشگاه است.
سیگار کشیدن پز روشنفکری است!
فاطمه شیخی، دانشجوی مدیریت نیز با بیان اینکه سیگار کشیدن در جمع های دانشجویی و به خصوص در خوابگاه ها، مثل غذا خوردن و تخمه شکستن شده است، گفت: من بارها دیده ام که برخی از همکلاسی های خودمان، به ویژه در شب های امتحان، برای آن که بیشتر بیدار بمانند و درس بخوانند و همچنین اضطراب کمتری داشته باشند، پکی به سیگار می زنند و حتی دیگران را هم دعوت به سیگار کشیدن می کنند.
وی همچنین ادامه داد: به نظر می رسد که مصرف دخانیات، به ویژه سیگار در میان دانشجویان، نشانه مردانگی تلقی شده است و بعضی ها نیز سیگار کشیدن را پُز روشنفکری! می دانند.
دانشگاه پاک، نیاز امروز دانشجویان
با تمام این اوصاف بسیاری از کسانی که دانشگاه را محیطی پاک برای خود متصور می شوند این انتظار را از مسئولین دارند تا با توجه ویژه به دانشجویان و اعمال قانون هایی که خود آن را تصویب کرده اند؛ دانشگاه های کشور را از وجود افراد سیگار پاک کنند و بدون کوچکترین بی احترامی افرادی را که قصد کشیدن سیگار در دانشگاه را دارند به سمت درب های خروج هدایت کنند تا شاید از این طریق لااقل شان و مقام دانشگاه حفظ شود تا مبادا در آینده ای نزدیک با ادامه این روند و بی نظارتی کنونی مراکز علمی کشور غرق در دود و مه شوند.
اولا همه چیزو گردن حراست و دولت نندازید!
ببینید بخش فرهنگی دانشگاه چیکار کرد برا حل این موضوع!
درسته حراست وظیفشه و اونپجای خودش!
ما بسیجی ها و نهادی ها و ... چه کردیم!؟
یه جوال دوز به خودمون بزنیم بد نیستا!
بنده رو هم در دفتر بسیج و هم در دفتر نهاد و هم در دفتر انجمن اسلامی می توانید پیدا کنید
آواز دهل از دور خوش است ....