به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو ازشیراز، همایش چالش های اصلاحات اجتماعی در ایران با حضور مصطفی معین، وزیر علوم اصلاحات، شامگاه دیروز به همت انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز و انجمن امید دانشکده علوم پزشکی در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد.
این همایش باعث شده بود تا از سه ساعت قبل از شروع برنامه دربهای دانشگاه شیراز بسته شده و ورود دانشجویان فقط با کارت دانشجویی میسرشود همچنین ساعتهای قبل مراسم مسئولین برگزاری برنامه درب سالن برنامه را بسته و هیچ دانشجویی بدون کارت دانشجویی دانشگاه شیراز و علوم پزشکی اجازه ورود نداشت و به برخی دانشجویان این دانشگاه که کارت دانشجویی همراه نداشتند نیز اجازه ورود به سالن برنامه داده نشد.
مامورین حراست که حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر بودند دانشجویان منتقد را به صورت گزینشی در سالن مستقر می کردند و اجازه نشستن به دلخواه دانشجو در سالن را نمی دادند و در همین رابطه دوربینی کاملا برای ضبط فضای جریان منتقد در سالن جاگذاری شده بود.
مراسم که با حضور مسئولین و معاونین دانشگاه آغاز شد، با پخش کلیپی از انتخابات ۸۸ که همراه با عکس سران فتنه بود آغاز شد.
صادق آرامش، دبیر انجمن اصلاح طلب امید دانشکده علوم پزشکی شیراز ضمن ابراز خوشحالی از اتحاد دو انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز و انجمن امید دانشکده علوم پزشکی، خاطر نشان کرد: پس از رفتن آن مرد، محدودیت هایی به وجود آمد که رسیدن به آرمان های پاک دانشجویی را با مشکل روبرو کرده بود.
وی با بیان اینکه نشان خواهیم داد که شیراز مهد اسلام رحمانی است، افزود: حرف ها و درد و دل ها زیاد است، هرچند دولت تغییر کرده است؛ اما هنوز محدودیت هایی مانع از رسیدن ما به اهدافمان می شود، امیدواریم با تغییر مدیر ارشد استان این محدودیت ها کاهش یابد.
در ادامه همایش مصطفی معین، وزیر علوم دولت اصلاحات که مهمان ویژه این مراسم بود با اشاره به اینکه من بهترین زمان های خود را در شیراز گذرانده ام، تصریح کرد: آخرین سفر من به شیراز سال ۸۴ بود و اینکه نتوانستم در این چند سال در خدمت شما باشم به دلیل شرایط سیاهی بود که وجود داشت.
وی با بیان اینکه از عجایب هشت گانه است که یک وزیر علوم اجازه ندارد به دانشگاه بیاید، خاطر نشان کرد: این ترس چه دلیلی دارد جز عدم سلامت روحی، این برخورد یک برخورد سیاسی نیست؛ بلکه یک سوء زن و یک توهم توطئه است.
وزیر علوم اصلاحات با اشاره به اینکه نقش دانشجو یک نقش تعیین کننده است، بیان داشت: دانشجویان در طول تاریخ نقش های زیادی داشتند، به طور مثال ۱۳ آبان، دوم خرداد و همچنین آن ها در انتخابات ۸۸ با تجربه تلخی که در سال ۸۴ داشتند توانستند نقش خوبی را ایفا کنند که نتیجه آن تشکیل دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ شد.
معین با بیان اینکه دانشجویان در انتخابات می توانند یک محرک باشند، افزود: تنها رسالت دانشجو پژوهش نیست؛ بلکه یک رسالت اجتماعی هم دارد.
وی با اشاره به اینکه دانشجو باید از جامعه خود آگاه باشد، تصریح کرد: آینده در اختیار شماست هرچند برخی تنگ نظری ها مانع رسیدن به این رسالت می شود؛ اما دوران دانشجویی یک دوران سرنوشت ساز است.
وزیر علوم دولت اصلاحات با بیان اینکه چالش اصلاحات را در دو محور نظری و عملی می توان بررسی کرد، خاطرنشان کرد: برخی برداشت اشتباه از اصلاحات دارند در حالی که اصلاحات در ذات انسان ها است، انسان باید محکم بر روی آرمان و اهدافش بایستد و به دنبال تفکر و تغییر باشند.
معین با اشاره به اینکه امام حسین(ع) هم یک اصلاح طلب بود بیان داشت: این چه تفکر اشتباهی است که می گویند حتی معتدل ترین اصلاح طلب هم نباید به مجلس راه یابد مگر مجلس متعلق به شخصی است، هر چند همه این ها از روی سیاست زدگی است نه آگاهانه.
وی با بیان اینکه همه باید مطیع رای مردم باشیم، افزود: مردم هدف هستند نه وسیله، تنگ نظری را کنار بگذارید و به استاد و دانشگاه استقلال فکری بدهید همان طور که یکی از اهداف ما در زمان وزارت استقلال دادند به دانشگاه ها بود.
وزیر علوم اصلاحات با اشاره به اینکه در جنبه عملی چالش هایی با اصلاحات اجتماعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: جامعه ما در حال تغییر و گذار است، نسل های قبلی حق ندارند باورهای خود را به نسل جدید دیکته کنند، اصلاح طلبی یعنی راضی نبودن به وضع موجود باید به آینده نگاه کرد، جامعه ای که در آن اعتماد نباشد ممکن نیست به پیشرفت برسد.
معین با بیان اینکه با گزافه گویی و خیال بافی جامعه به پیشرفت نمی رسد و برخی با توهم می گویند کشور رشد علمی داشته است، تصریح کرد: یک دختر بچه نمی تواند در یک زیر زمین انرژی هسته ای بسازد؛ مهمترین راه پیشرفت آگاه سازی توده مردم است، مردم حق دارند یک زندگی شرافتمندانه داشته باشند.
وزیر علوم اصلاحات با اشاره به نهادهای مردمی، ادامه داد: متاسفانه بیشتر مسئولیت ها در دولت متمرکز شده است در حالی که دولت باید با کمک مردم از مشکلات عبور کند.
در پایان مراسم تعدادی از دانشجویان سوالاتی از وزیر پرسیدند که برخی پاسخ داده شد و برخی دیگر با دعواهای بین دانشجویی بی پاسخ ماند.
در ابتدا دانشجویی از جناب وزیر اینگونه سوال کرد: چرا افرادی که به دانشگاه ها می آیند برای سخنرانی تلاش می کنند با صحبت های تفرقه آمیز میان دانشجویان اختلاف ایجاد کنند؟ آیا این همان همدلی و هم زبانی است؟ شما در زمان وزارتتان برای مردم چه کردید؟ آیا هشت سالی که با عنوان سیاه از آن یاد می کنید اکنون باعث نشده است که با دست پر در پای میز مذاکرات حاضر شوند؟
وزیر علوم اصلاحات در پاسخ به این دانشجو با بیان اینکه صحبت های من احساسی و وحیانی نبود؛ بلکه حاصل تحقیقات وزارت ارشاد است، افزود: از واقعیت فرار نکنیم و سرمان را از زیر برف بیرون بیاوریم باید به دنبال راه حل باشیم!
بعد از آن دانشجویی که از فضای امنیتی شدیدی که به دلیل حضور معین در دانشگاه به وجود آمده بود گله داشت، سوال خود را اینگونه عنوان کرد: اگرتوهم توطئه بد است؛ چرا این همه فضا برای حضور شما امنیتی شده است؟ آیا این برخورد با قشر دانشجو درست است؟ چرا زمان کاندید شدن شما برای انتخابات دم از دموکراسی می زدید؛ اما زمانی که رای نیاوردید مردم را با حرف های خود مورد هجوم قرار دادید و اطرافیان شما مدعی شدند مردم از روی عقل رای ندادند؟
این دانشجو ادامه داد: این رفتار شما نشان دهنده این است که ظاهرا شما و دوستانتان واژه های زیبایی مثل دموکراسی را چماق می کنید تا بر سر امثال ما بزنید؛ چرا زمانی که در دوران وزارت شما یک تشکل انجمن اسلامی برا رفع مشکلشان به شما رجوع کرد به جای کمک، دستور پلمپ آن انجمن صادر شد؟
این دانشجوی منتقد تصریح کرد: زمانی که شما به عنوان وزیر علوم بیان می کنید که دانشجوی ایرانی نمی تواند مرزهای علم را بشکافد من متاسفم برای خودم که وزیر علوم کشورم اینگونه با قشر دانشجو سخن می گوید.
وزیر علوم دولت اصلاحات در پاسخ به این دانشجو گفت: دلواپسی برای کشور آب و نان نمی شود، من در سال ۸۴ عاقلانه ترین کار را کردم؛ چرا که نه قول ۵۰ هزارتومان یارانه را دادم نه با وعده یارانه گداپرور برای انتخاب شدن تلاش کردم!
ما هم در دوره اصلاحات معنی دمکراسی - آزادی بیان - آزادی و ... فهمیدیم و هم در دولت تدبیر و ... آقایان نسبتن محترم دوران هوچی بازی گذشته است مردم میفهمند مردم عقل دارند چرا شما سر در برف کرده اید و فکر می کنید کسی حالیش نیست و شما هر چه بگویید مردم قبول دارند این رای آورند دولت تدبیر برای بیدار بیشتر خوب بود که مردم آگاهتر شوند که حرف های قشنگ مثل تعامل با دنیا که منظور شما رابطه با آمریکا است فایده ای ندارد .فقط بدانید تاریخ در مورد شما و امثال شما همان قضاوتی را خواهد کرد که در مورد شاه سلطان حسین کرد . بلکه بدتر ...