آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۶۰۲۱
دبیرکمیته هوافضا دانشگاه پیام‌نور مرکز مشهد:

به فناوری‌هایی در زمینه‌ ساخت پهپاد دست یافته‌ایم که جهان با بسیاری از آن‌ها ناآشنا است

دبیر کمیته هوافضا دانشگاه پیام‌نور مرکز مشهد گفت: توانستیم با دور زدن تحریم‌ها آن را به فرصت تبدیل کنیم و به فناوری‌هایی در زمینه‌های هوایی و پهپادی دست یابیم که جهان با بسیاری از آن‌ها ناآشنا است.

مصطفی سلیمانی، دبیر کمیته هوافضا دانشگاه پیام نور مرکز مشهد  در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، در حاشیه مسابقات ساخت پهپاد بدون سرنشین که در اصفهان برگزار شد، گفت: سال گذشته در مسابقات امیرکبیر توانستیم رتبه های اول و سوم کشور را کسب کنیم و با توجه به تجربه‌ای که داشتیم و به علت اینکه مسابقات را مرکز معتبری برگزار می کرد، تصمیم بر حضور در آن را گرفتیم.

 

وی افزود: برای ساخت گلایدر صعود مدت که از نوع گلایدرهای روبه عقب است، بین ۴۵-۶۰ روز زمان گذاشتیم که این نوع گلایدر در شاخه گلایدرها معمولا کم تر ساخته می شود؛ ولی ما این ریسک را پذیرفتیم و دست به ساخت آن زدیم.

 

دبیر کمیته هوافضا دانشگاه پیام نور مرکز مشهد مدت زمان صرف شده برای ساخت پهباد فرساد را حدود شش ماه دانست و تصرح کرد:‌ این پهباد که در بخش ایده ها شرکت داده می شود، هنوز به ساخت کامل نرسیده و مقداری از آن باقی مانده است، این نوع پهباد بخشی از یک پروژه بزرگ تر است.

 

سلیمانی رشته اکثر دانشجویان گروه را هوافضا خواند و تصریح کرد: از جمله اهدافی که باعث شرکت ما در این مسابقات شد، این بود که بتوانیم آن چه را که به صورت تئوری می آموزیم در جنبه عملی نیز عملیاتی سازیم و تجربه کنیم.

 

وی در خصوص نحوه همکاری دانشگاه ها با دانشجویان در ای مسائل بیان داشت: معمولا همکاری در اکثر دانشگاه ها خوب نیست، به طور مثال امسال فقط دانشگاه هزینه رفت و آمد دانشجویان را تقبل کرده که نسبت به هزینه‌های صرف شده برای ساخت و شرکت در مسابقات بسیار ناچیز است.

 

دبیر کمیته هوافضا دانشگاه پیام نور مرکز مشهد با تاکید بر اینکه در بخش هوافضا در زمینه موشکی ایران سالیان سال است که تحریم است، افزود: خوشبختانه توانستیم با دور زدن تحریم ها آن را به فرصت تبدیل نماییم و به فناوری‌هایی در زمینه های هوایی و پهپادی دست یابیم که جهان با بسیاری از آن‌ها ناآشنا است.

 

سلیمانی ادامه داد: از جمله نمونه‌های این موفقیت پرواز ۴۵ دقیقه‌ای پهپاد ایرانی در خاک اسرائیل بود که اسرائیلی ها نتوانستند آن را ردیابی کنند و طبق گفته سردار حاجی زاده این پهپاد محصول سال ۸۱  ایران بوده است.

 

وی محدودیت‌ها را فرصت دانست و افزود: هر بار که در مسیر طراحی و ساخت این پهپادها محدود می شویم و برای مثال دانشگاه ها از لحاظ مالی حمایت نمی کنند و می گویند تامین هزینه ها بر عهده خودتان است، ما نیز عقب نشینی نمی‌کنیم و وسیله ای را با هزینه و تلاش خودمان می سازیم که مسئله تحریم‌ها نیر به همین شکل است.

 

دبیر کمیته هوافضا دانشگاه پیام نور مرکز مشهد رویکرد دولت را در حرف خوب عنوان کرد و افزود: ولی در عمل متاسفانه چیزی مشاهده نکرده ایم، در سطح دانشگاه نیز ایده‌ها بسیار خوب است ولی در بعضی از سطوح نیاز به حمایت دارد که از آن جا به بعد هیچ حمایتی از سوی مسئولان صورت نمی گیرد و دانشجویان از دانشگاه های مختلف جذب کشورهای خارجی می‌شوند و طرح‌هایشان را در خارج پیگیری می‌کنند.

 

سلیمانی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش بنیان گفت: شرکت های دانش بنیان هم از ایده ها حمایت می کنند و هم برای صاحبان ایده ایجاد کار می کنند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت در مسائل سیاسی به‌ گونه‌ای رفتار نکند تا در بحث مذاکرات هسته ای حق شهدا پایمال نشود.

 

اعضای تیم گلایدر صعود در مسابقات ساخت پهپاد بدون سرنشین شامل مصطفی سلیمانی، حسین مصطفوی، محمدعلی سعادتی و رضا نرگسی بود.

 

لازم به ذکر است، مسابقه ساخت پهپادهای بدون سرنشین با حضور ۱۰۱ نفر در قالب ۵۲ تیم از دانشگاه‌های سراسر کشور با نظارت منطقه پدافند هوایی شهید نصراصفهانی در محل فرودگاه اضطراری هاشم‌آباد در ۸۵ کیلومتری شهر اصفهان برگزار شد.

 

بر اساس اعلام مسئول برگزاری این مسابقات، این دوره از رقابت‌ها با حضور تیم‌های منتخب دانشگاه‌های فردوسی مشهد، شهید چمران اهواز، جندی شاپور اهواز، صنعتی بیرجند، صنعتی هویزه، کاشان و شهید ستاری و در راستای ارتقای دانش هوافضا و ارتباط با پتانسیل علمی کشور و تقویت دانش هواپیمای بدون سرنشین برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار